keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Japanilaista

Tänään hallille ihan järkyttävässä lumituiskussa. Isäntä oli saanut toisen auton autonsa perään tänään aamulla, joten kieli keskellä suuta ajelin, ettei tullut toista romua saman päivän aikana. Jotenkin pelottaa tämmöisillä ilmoilla autoilu, varsinkin kun noita puskurissa roikkujia löytyy aina, vaikka ei alinopeuksia ajaisikaan. :/ Peräänajot ovat Romeon kannalta ne pahimmat, kun koira matkaa ihan auton peräosassa, jonne se osuma tulee, jos on tullakseen....

Ensin tyhjässä hallissa tokoa ja perään ohjatut agitreenit. Tokossa seuraamista ja noutoa. Seuraaminen ok ja paikkakin hyvä.

Noudossa tarjosi ensimmäistä kertaa istumista luovutuksessa, joten eiköhän tuo tuosta ala sujua.Rata näytti tänään tältä (kuva). 4-5 esteen väliin tehtiin tällä kertaa japanilainen, eli vähän kuin persjättö. Tarkoitus oli, että ohjaaja on koiran edellä ja kääntyy hyvin jyrkästi esteen (5) takana, ilman laajaa kaarrosta. Japanilainen sujui ja saimme tästä jopa kehuja.

Kepeille vauhdissa tulo ei vielä toimi kovin hyvin, eikä oikeata väliä löydy välttämättä heti. Keppien jälkeen tuli tehdä valssi, joka meni kanssa kohtuu hyvin. Kepit menevät osana rataa paremmin kun ohjaan koiran oikealta puolelta. Vasen puoli on vaikeampi ja Tiina ehdotti, että kannattaa ottaa vasenta puolta ohjureiden kanssa, jotta epävarmuus ei siirry myös toiseen puoleen. Tuo on varmaan hyvä pointti, joten täytyypä viritellä jatkossa vielä ohjureita.

Ekaa kertaa treeneissä myös keinu oli osana rataa. Meni samoin kuin yksittäisenä esteenäkin, eli oikein hyvin. :) Ei ryömi enää kallistuksella samoin kuin alussa, mutta ottaa keinun "asiaan kuuluvalla vakavuudella".

Ensi viikolla ohjatut jatkuu ja viikonloppuna onkin sitten mölliryhmään haku edessä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti