keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Hyvä treenipäivä!

Tänään hallille. Ensin harjoittelin keppejä ohjureiden kanssa niin, että ohjaukset vasemmalta puolelta. Vasen puoli kun kun tuntuu olevan Romeolle jostain syystä se vaikeampi puoli. Ohjureilla tätä pientä epävarmuutta ei huomaa, koira pujotteli hyvin ja rytmikkäästi.

Kapulan noutoa. Ekasta meinasi tulla kiistakapula, kun olisi kovasti halunnut taistella. Seuraavat Annan ohjein eli niin, että heti kun luovutti kapulan kauniisti käskystä, annoin sen takaisin ja Romeo sai tehdä kunniakierroksia kapula suussa. Tästäkös Romeo innostui ja oli varsin polleana kapulan kanssa. :) Tuli oma-aloitteisesti tarjoamaan kapulaa käteen ja saatiin tästä hyvin jatkettua eteenistumis- ja samalla luovuttamistreenejä.

Paikkamakuu. Romeo keskellä, tervu Oona oikealla ja snautseri Naava vasemmalla. Naavan kanssa treenattiin enemmän tänään paikkamakuuriviin menoa ja Naava teki lyhyen paikkamakuun. Reilun minuutin jälkeen Anna teki kaukoja Oonan kanssa ja tämän jälkeen vapautti Oonan palkalle. Oonan tulinen spurtti on juuri niin hieno kuin toivoinkin sen olevan häiriötä ajatellen, eli vauhtilähtö Romeon vierestä. Tuotahan se toisinaan kokeissakin voi olla. Romeo säpsähti vähän, mitä tapahtuu-tyylisesti, oli varmaan niin omissa maailmoissaan. R oli kuitenkin hyvässä mielentilassa, eikä sillä selvästi ollut aikomustakaan nousta.

Toinen paikkamakuu myöhemmin vielä Naavan kanssa. Naava teki vieressä kaukoja ym. häiriötä ja mm. Romeon taakse kannettiin keinu, jota Piko-kleinspitz harjoitteli. Anna kävi huitomassakin "jotain" Romeon edessä ja taisi kävelläkin lähes hännän päälle ; - D , mutta edelleenkään korvien luimistelua ja silmien pyörittelyä lukuunottamatta ei Romeo tästä välittänyt. Hyvältä tuntuu nuo paikkamakuut. :)

Seuraamista: Voi, että koira on vaan nyt niin hieno tässä! Koko seuraamisen ajan se on jopa erittäin innokas ja kontakti pysyy, vaikka matka olisi pidempikin. Palkka tulee nyt vasemmasta kainalosta narupallon muodossa pudottamalla. Ihan pelottaa, etten nyt vaan saa tuota sen hyvää tunnetilaa osaamattomuudellani pilattua. Vaikea uskoa miten hienoa tuosta Romeon seuraamisesta on nyt tullut. Jossain vaiheessa kun tuntui vahvasti siltä, ettei se vaan ikinä tule seuraamaan kauniisti.

Tokoeste: Hyppy hyvä, mutta jostain syystä meni muutaman kerran istumaan esteen taakse, joten palkkasin suoraan esteen yli koiran seisoessa esteen takana. Jotenkin sellainen varmuus hypystä koko ajan puuttuu. Toisaalta hyppy muuttuukin avoluokassa, muistaakseni siinä pitääkin istua, joten toivotaan, että homma pysyisi vielä kasassa jonkin aikaa.

*****


Viimeiset ohjatut Jatko2-ryhmän agitreenit olivat tänään. Rata näytti tältä (kuva alla) Pitkä ja varsin hauska rata taas tälläkin kertaa. Radan sai mennä vapaasti ja niin, miten se omalla koiralle parhaiten sopi. Keinulla ei ollut Romeon vuorolla tyynyä, koska Eija oletti ettemme käytä sitä, joten kova tömähdys vähän hämmensi koiraa. Toisella kerralla varoi selvästi enemmän, mutta autettuna suorittu keinun hyvin. Kepit ohjasin oikealta puolelta, koska se sopii Romeolle parhaiten. Meni kohtuu mukavasti ilman ohjureita.Eijan loppukommentit olivat meistä: kisaa ehdottomasti tuon koiran kanssa, kunhan saat nuo sen "hauskat" jekut pois... : p. Niinpä niin..., eli taas sai kouluttaja nauraa meille, kun Romeo muutamassa kohdassa sooloili omiaan erittäin tiukoistakin käskyistä huolimatta. :/ Ohjaan sitä kuulema ihan oikein ja hyvin esteelle, eli kaikki eivät ole läheskään aina edes omia ohjausvirheitäni, mutta silti se menee viereiselle esteelle jos se viereinen este sattuu olemaan putki tai A-este, vaikka kuinka ärjysin sille. :( Romeo laittaa noissa tilanteissa korvat tiukasti päähän kiinni, jotta se ei edes kuulisi mitään ja syöksyy samalla niin kovin onnellisena putkeen tai Aalle.... Sillä on selvästi melko vahva oma tahto ja oma ajatus joistakin asioista, joten haastetta ei tule puuttumaan jatkossakaan. Tokossa se ei kyseenalaista käskyjä ja tottelee hyvin, mutta jostain syystä agissa se on aina tehnyt enemmän myös omiaan ja sillä on...  sanoisinko kauniisti, runsaasti ainakin pilkettä silmäkulmassa.

Hankin tälle vuodelle kisalisenssin harrastajalisenssin sijaan, joten tavoitteena on kisata tämän vuoden puolella. Sitä ennen täytyy tehdä kuitenkin Romeolle selväksi, kuka radalla kartturoi, siitäkin huolimatta, että Romeon mielestä radalla on joitakin huippuhauskoja ja ylitsemuiden olevia esteitä... Ei mene vielä ihan saumattomasti yksiin meidän yhteistyö radalla. Kivaa kuitenkin on lähes aina ja varsinkin katsojilla. :)

5 kommenttia:

 1. Saisko jotain videota uudistuneesta seuraamisesta?

  VastaaPoista
 2. Videota kehiin! Kiinnostuneita löytyy! :)

  VastaaPoista
 3. Täytyy laittaa videota jossain vaiheessa. :) Tosin nyt ei taas treenata vähään aikaan mitään kun harjoitellaan nykyään huomattavasti harvemmin tokoa kuin mitä aiemmin on tehty. Tämä tapa kun sopii Romeolle selvästi paremmin ja näin intokin säilyy hyvänä koko treenien ajan.

  VastaaPoista
 4. Ei siihen mitään videoo tarvii. Mä todistan, että seuraaminen oli parasta, mitä ikinä olen nähnyt! Jos jakson alussa koira poikitti ja edisti teen puolet omasta mitastaan, nyt se oli aivan bueno!

  Joku vois sanoa, ettei missään nimessä saa antaa noutokapulaa koiralle takas. Mut selvästi siinä oli jo joku konflikti valmiiksi, kun ei halua tuoda ja mälvää niin pirusti hitaasti tuodessaan. Jos sen ongelman ratkaisee sillä, että antaa kapulan takaisin ja koira juoksee onnellisena rinkiä mälväämättä, miksi ei, kun se heti tuli tarjoomaan sitä uudestaan. Rentoutta peliin ja hyvin vähällä vaivalla on erinomainen nouto kasassa.

  T: Anna

  VastaaPoista
 5. En mää usko, että nää täällä varsinaisesti todisteita Anna huutelee. :D Ovatpahan vaan tottuneet, että videoita pukkaa vähän joka välissä, joten kyllä. Videota on tulossa jossain vaiheessa. :)

  VastaaPoista