sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Haastetta haasteen perään

Satu heitti vuorostaan haasteella, joten vastaan siihen. :) En haasta ketään, koska kaikki taitavat olla jo saaneet haasteen jos toisenkin... 
Ohjeet haastetuille: Jokaisen haastetun tulee vastata niihin 11 kysymykseen, jotka haastaja on esittänyt ja postata ne blogissaan. Valitse sitten muutama uusi haastateltava ja linkitä heidät postaukseesi. Keksi 11 uutta kysymystä, joihin haastettujen tulee vastata. Älä haasta sitä henkilöä, jolta sait haasteen.”

1. Miten sinusta tuli koiraihminen
 • Lapsuuden kodissa ollut aina koiria, joten koirarakkaus tuli varmaan jo äidinmaidossa. Kukaan meillä käynyt kaveri ei välttynyt joutumasta mukaan Annen tietokilpailuun, jossa piti arvata/tietää rotu, joka oli koirakorteissa. Näitä kortteja sai kerättyä purkkapaketeista. Tykkäsin piirtää paljon ja kaikki piirrustukseni esittivät erilaisia koiria, joissa koira istuu, makaa, seisoo... jne.
2. Miksi juuri tämä rotu?
 • Etsin jaksavaa koiraa lenkkikaveriksi ja joihinkin mahdollisiin mukaviin koiraharrastuksiin, joista ei tiennyt mitään ennen Romeota. Holsku oli arkisen näköinen, vähän hurttamainen koira, jonka ulkonäkö kovasti viehätti ja puhun nyt siis karkeakarvaisesta muunnoksesta. Alkuun piti siis tulla karkkari, mutta koska perheessä oli jo tuolloin kaksi trimmattavaa, karvamuunnos muuttui pitkäkarvaan. Holsku rotuna viehätti.
3. Mitä lajeja olet harrastanut koiriesi kanssa ja mitä harrastat nyt, miksi?
 • Ennen Romeota terriereiden kanssa harrastin mejää ja tokoa. Nyt mejää, agilitya, pk-hakua, tokoa ja tottista. Lajeja harrastan, koska ne ovat mukavaa tekemistä ja yhdessäoloa koiran kanssa lenkkeilyn lisäksi. Tavoitteita on hyvä olla olemassa, jotta harjoittelusta tulee suunnitelmallisempaa, eikä tarvitse arpoa joka kertaa, että mitä tehdään. Lajien myötä on saanut tavata paljon uusia tuttavuuksia, ihan mahtavia tyyppejä, joka sekin on tänä päivänä yksi hyvä ja kannustava syy jatkaa harrastamista.
4. Mitä tulevaisuuden tavoitteita sinulla on nykyisen koirasi kanssa?
 • BH, TK1, TK2
5. Onko jotain, mitä et voi nykyisen koirasi kanssa tehdä/harrastaa mutta toivot, että seuraavan koirasi kanssa voit?
 • Pk-jälki. Romeo oli hyvin lupaava pentu pk-jäljellä. Valitettavasti kuitenkin mejä sotki lajina tätä, joten päätin valita lajeista silloin vaan toisen. Uuden koiran kanssa tahdon kokeilla taas pelkästään pk-jälkeä.
6. Millaisena näet nykyisen rotusi terveystilanteen ja tulevaisuuden yleensä?
 • Terveystilanne lienee holskuilla tänä päivänä "kohtuullinen" jos vertaa muihin rotuihin. Kilpirauhassairautta on jonkin verran. Aika paljon käytetään myös esimerkiksi C-lonkkaisia koiria jalostukseen, joka on mielestäni melko lyhytnäköistä tulevaisuutta silmällä pitäen, mutta "jostain pitää tinkiä kun rotu on pieni?". 
 • Kasvattajat tuntuvat tekevän tänä päivänä vähän tyyliin kuka mitäkin tykkää ja mitään yhtenäistä linjaa rodun kasvatuksella ei ole. En tiedä millainen holsku on tulevaisuudessa, mutta pelkäänpä että lyhytkarvat alkavat olla ominaisuuksiltaan hyvin lähellä maleja ja pitkäkarvat taas kaukana noista raidallisen kauniista, sopusuhtaisista koirista, joita vielä tänä päivänä näkee.
 • Luonteet huolestuttavat myös ja varsinkin monissa lyhytkarvataustoissa. Erkkarissa valitettavasti näki paljon sellaista mikä sai sanomaan ei kiitos-holskuille.
7. Jos koirasi olisi biisi, mikä se olisi?

Tämä oli vaikea, mutta tämän biisin otsikko kolahti heti, joten siitä valinta. Romeo on syypää mun hymyyn. 
8. Jos koirasi olisi ihminen, millainen se olisi?
 • Romeo olisi laiskan pulskea maalaisisäntä ja varmaan monelta osin rauhaa rakastava ja herkkä mies. Naisiin se on kovasti menevä, joten voisi kuvitella, että se voisi ottaa osaa Maajussille Morsian-sarjaan ellei sillä omaa heilaa jo olisi. Aina silloin tällöin Romeo kuitenkin kiihtyy nollasta sataan hyvin nopeasti, joten se on joihinkin omista mielestään tärkeisiin asioihin hyvinkin voimakkaasti kantaa ottava, joten ei se ihan tossukka olisi. Romeo voisi olla myös jossain määrin jopa rasisti, koska ei pidä mustista uroskoirista Moorea lukuunottamatta. Varmaan Romeo olisi joku perussuomalainen Soinin leiriin.
9. Mitä yhteisiä piirteitä sinussa ja koirassasi on?
 • Toisinaan olemme molemmat turhan kärsimättömiä. Toinen yhdistävä asia on, että olemme aika herkkiä. 
10. Mitkä ovat koiran omistamisen ja sen kanssa harrastamisen parhaita hetkiä?
 • Harrastamisessa tuntuu hyvältä kun joku vaikeana tuntuva asia lopulta onnistuu. Arjessa pienet hetket jolloin ollaan lähekkäin ja katsotaan vaikka yhdessä telkkaria ja iso koira on kainalossa nauttimassa rapsutteluista ja läheisyydestä. 
11. Entä milloin toivoisit, ettei sinulla olisi koiraa ollenkaan?
 • En koskaan toivo tätä tosissani. Koirat ovat elämäntapa. Joskus niiden omistaminen tuntuu kuitenkin raskaalta. Silloin kun ne sairastavat, eikä syytä saada selville tai kun niillä on vaikkapa kova vatsatauti ja siivoa on joka paikka täynnä. Ärsyttävää on myös kun naapurin narttukoiralla on juoksut ja omat koirat sekoavat tästä. Raskainta koiran omistajana on silloin kun on aika sanoa viimeiset jäähyväiset...

4 kommenttia:

 1. Onko sun mielestä pitkäkarvaisten ulkonäkö muuttunut/muuttumassa tässä viimeaikoina? Millaiseen suuntaan? Mä oon nähnyt jättimäisiä karvapehkoja ja ihan pikkuisia sinttejä, onko ne enemmän jompaa kumpaa? Eniten oon kuitenkin niitä raidallisen kauniita, sopusuhtaisen oloisia nähnyt. Vai mitä tarkoitit?

  VastaaPoista
 2. En viitsi tarkemmin alkaa eritellä näin julkisesti sitä millaiseksi holsku minusta on muuttumassa, mutta sanotaanko näin, että itse tykkään sopusuhtaisista koirista (ei liian iso, eikä pieni), jolla on selkeät raidat, joista sen tunnistaa heti holskuksi. Esimerkkinä kauniista hollanninpaimenkoirasta voisi mainita Somatuulen pitkikset ja Ellin kasvattama rotutyyppi. Kauniita, yhdennäköisiä koiria ja näitä rodunedustajia toivottavasti löytyy tulevaisuudessakin.

  VastaaPoista
 3. Mutta jos yhdistelmää valitessa vanhemmilla onkin paljon muita vahvoja puolia, jotka menee koon, tyypin ja turkinlaadun/-värin ohi? Tietysti pitkis-harrastajilta oon vähän rivien välistä ymmärtänyt, että harvemmin kuitenkaan näin on..? Mun mielestä kyllä pitkikset enemmän toisiaan muistuttaa kuin lyhytkarvaiset, karkkarit ehkä kaikkein eniten. Mutta sehän onkin mielenkiintoinen kysymys, kun kukaan ei tiedä mikä se "oikea" koira ulkonäöllisesti olisi. Holskut on moneen muuhun rotuun verrattuna vielä hyvin paljon erinäköisiä keskenään, eikä se välttämättä huono juttu ole mun mielestä.

  VastaaPoista
 4. Kata kuule, kaikella ystävyydellä :D. Mulle tämä on ihan sama. Jotenkin arvasin kun tässä haasteessa oli tämä kysymys, että joku alkaa tätä kaivamaan ja miettii mitä se tolla tarkoittaa. En ole mikään rotupuhtausintoilija, joten mun puolesta annettakoon kaikkien kukkien kukkia. Hyvät ominaisuudet esim. käyttökoiraa valitessa ovat tärkeitä, mutta ei se silti haittaisi, vaikka koirasta yhä näidenkin jälkeen rodun tunnistaisi, eikä aina ne malin korvat ja ilme sieltä esiin pomppaisi, jos asiaa vähän kärjistetään...

  VastaaPoista