keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Hallilla tokoa ja agia

Tänään oli sitten taas keskiviikkoiset agitreenit Jatin hallilla. Aiheena putkijarru ja rata näytti jokseenkin tältä.

Ensin tehtiin putkijarrua, jossa annetaan joku merkki koiralle, vaikkapa sihinä, tai kuten meillä, kevyt jalkojen tömistys, jotta koira tietää putkesta tullessa, että rata jatkuu putken jälkeen aina ohjaajan puolelle, ei siis suoraan, ja tekee jyrkän mutkan. Harjoituksessa tarkoitus oli tehdä mahdollisimman jyrkkä kääntö putkesta kepeille ja taas vastaavasti toiseen suuntaan, eli 9-esteelle.

Keinu oli ensimmäinen este ja otin sen ensin hihnan kanssa ja toisella kerralla pannasta pitäen ihan varmuuden vuoksi, koska ei olla ehditty treenaamaan keinua taas pitkään aikaan. Romeo menee sen kyllä tosi nätisti ja rynnimättä ja pysähtyy rauhassa odottamaan keinahduksen... joten kai sen voisi antaa jo itsenäisestikin keinun suorittaa.

No, tämän päivän rata vaihteeksi jopa sujui meiltä ja oli noin muutoinkin ihan mukava. :)

...ja sitten sitä tokoa 

Agin lomassa ja agin jälkeen tehtiin tokoa. Seuraaminen tuntui varsin hyvältä. Palkkasin perusasennosta ja muutamasta askeleesta. Kontakti hyvä ja pysyi.

Tokoeste ihan ok ja kaukojakin kokeiltiin. Kaukot olivat Romeosta ihan huippukivoja ja se teki niitä erityisen innoissaan. :) Avonliikkeitä ei ole tehty vielä oikeastaan yhtään, joten voisi kai niitäkin pikku hiljaa miettiä..

Yksi paikkamakuu ensin häiriössä. Piika ja Naava tekivät omia "juttujaan" kentällä ja Omppa-belgi suoritti samaan aikaan rataa viereisellä kentällä, josta kuului  käskyjä ja haukkua. Muutenkin meteli oli tässä kohtaa hallissa varsin "hyvä" häiriötä ajatellen. Tiina seuruutti Piikaa Romeon ja minun välistä. Romeon korvat olivat tiukasti luimussa ja ilme surkea, (selän takanakin oli pieniä koiria omistajineen) joten selvästi Romeo paineistui kaikesta tästä, mutta kuten ennenkin, varsinkin juuri tällöin keskittyminen paikkamakuussa on myös erittäin hyvää. :)

Lopuksi vielä paikkamakuu ryhmäläisten koirien kanssa. (Piika ja Naava) Romeo keskimmäinen koira. Ihan ok muuten, mutta en tykkää tuosta, että Romeo alkaa haistella ilmaa ja vetää vainua "jostakin". Oon huomauttanut tästä ja katse kääntyykin sitten eteen ja keskittyiminen on taas hyvää. Romeon tuntien tiedän, että jos kuono alkaa "viedä" ja katse ei pysy edessä (minussa), keskittyminen helposti herpaantuu. Tuo otus kun on muutenkin luonteeltaan suht häiriöherkkä ja melkoisen keskittymiskyvytön, niin pitkiä minuutteja on taas tiedossa ensi launtaina... rukkaset siitä tulee, jos menee nyt paikkamakuun tössimään...

3 kommenttia:

 1. Höpöhöpö, LUOTA KOIRAAN! Mieti vaikka sitä kuinka hienosti se pysyi vaikka töppönen viikko sitten pyöri ihan lähellä häiriköimässä :) Jos alat kokeessa itse epäillä, se huomaa sen kyllä. Ajattelet vaan koko ajan hiljaa mielessä "hyvä, paikka, noin on hyvä, paikka".

  VastaaPoista
 2. Hymyilet läpi kokeen, vaikka tapahtuis mitä. Se oikeesti auttaa, että kulkee kuin pirteimmistä pirtein jumppaohjaaja. Tekohymyily tarttuu itteenkin ja ihan huomaamatta rentoutuu itekin :)

  Uskon kyllä, että meidän vuorolla meteli viereissä radalla oli melkoinen :D Tällä kertaa ei kuitenkaan huudettu koiran kanssa yhdessä vaan vuorotellen :D

  T: Anna

  VastaaPoista
 3. Kiitos tsempityksestä. :)

  Ai kamala, mutta repesin kyllä tuolle jumppaohjaajalle. :D Yritän pitää tuon mielessä kun menen kehään. :)

  VastaaPoista