sunnuntai 7. lokakuuta 2012

porukkatokot

Eilen aamulenkillä...

Tulin ilmoittaneeksi meidät uuteen tokokokeeseen, vaikka edelleenkään en myönnä tokosta yhtään edes tykkääväni... hyvällä syyllä lähdimme siis Muurameen porukkatokoon.

Aiheina tänään olivat häiriötreeniä seuraamiseen ja perusasennossa olemiseen, seuraamisen käännökset ja eteentulo, luoksetulon hyvä loppuasento ja iloinen luoksetulo. 

Alkuun tehtiin iso rinki koirakoista ja tarkoitus oli pujotella toiset koirakot mahdollisimman hyvällä kontaktilla seuraten ja vastaavasti ringissä olijat pyrkivät pitämään mahdollisimmaan hyvää kontaktia toisten koirien pujotellessa. Romeon kontakti pysyi kohtuu hyvänä toisten koirien kulkiessa vierestä. Muutamien isojen uroskoirien kohdalla nopeata vilkaisuja ohittavan koiran suuntaan, mutta lähes heti muistui mieleen hyvä katsekontakti palkan toivossa.

En jotenkin oikein millään miellä tuota pujottelua sellaiseksi oikeanlaiseksi seuraamistreeniksi, joten seuraamisen tein imuttamalla ja aika löysästi.

Seuraamisen käännökset sujuivat molempiin suuntiin ja heti käännöksen jälkeen palkka.

Eteentuloa en tehnyt Romeon kanssa, koska mennään nyt tällä mikä jo on Romeolla hanskassa, eli luoksetulossa suoraan sivulle.

Luoksetulon loppuasentoa tehtiin lyhyellä matkalla niin, että ohjasin nami kädessä oikealle paikalle vauhdittaakseni loppuasentoa ja kehuin heti kuin lähti tulemaan. Kouluttaja sanoi, että Romeo selvästi tykkää/innostuu kannustuksesta ja voisin kehua sitä enemmän kuin, että seison paikallani hiljaa. Lopuksi tehtiin vielä luoksetulo, jossa Romeo jäi kouluttajalle hihnaan ilman käskyä ja hetsasin sitä pallolla juostessani siitä pois päin ja samalla kutsuin luo. Johan tuli vauhdilla ja iloisesti ja varsinkin kun pääsi suoraan "saalistamaan" palloa. Näitä voisi tehdä lisää.

Treenien jälkeen ajeltiin vielä Ladun majalle skottilenkille. Johan oli iso harmi Romeolle, kun koira sai jäädä autoon, muiden lähtiessä metsään lenkille...

Huomenna Romeolla on hieroja. Mielenkiintoista kuulla mikä tilanne on jumien osalta tällä hetkellä.

Eilen käytiin satamassa mukavalla aamulenkillä. Tässä syksyisiä >> KUVIA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti