tiistai 23. lokakuuta 2012

Koe lähestyy...

Lauantaina on tokokoe. En tiedä onko se hyvä vaiko huono asia, mutta miksei mua vielä jännitä ollenkaan? :O Ekaa koetta jännitin ihan sikana ja nyt on jotenkin tosi rauhallinen fiilis. Toisaalta, onhan tässä vielä aikaa alkaa panikoimaan... :p Kisakirje tuli ja sen mukaan koiria on alokasluokassa 16 ja Romeo kisaa numerolla 9.

Tänään käytiin tokoilemassa Sarin ja koirien kanssa, kun tuntui, ettei tokoa olla vähään aikaan edes tehty. Romeo oli oikein hyvässä vireessä ja tekeminen tuntui hyvältä. Otin kentälle tulon samoin kuin kokeeseen menon, eli koira sivulla kulkien. Alkuun tein kentällä ihan vaan kontaktitreeniä Romeo perusasennossa. Romeo haki innokkaasti kontaktia, vaikka kentän vieressä olevalla tiellä käveli valkoinen pikku koira kovasti haukkuen.

Tein alokasluokan liikkeet läpi niin, että tauotin tekemisen muutamaan lyhyeen juttuun ja Carma-holsku treenaili välillä. Lopetin aina kun ilo oli ylimillään ja koira autoon wuban kanssa. Luoksetulo oli mukavan vauhdikas, kun kutsuin vielä tule,tule maanitellen heti kun lähti tulemaan. Paikka suora ja hyvä ja voi mikä into ja ilo. :) Paljon parempaa kuin mitä sen laiskat lönkyttelyt yleensä. Paikkamakuu kaksi minsaa. Hyvä ja varma, vaikka viereisellä pelikentällä pikku poika potki jalkapalloa välillä kiljahdellen. Romeohan on aina ollut ihan hulluna jalkapalloon. Kotona sillä on oma jalkapallo, jota se aina onnellisena lussuttaa. Kaula venyi vähän pallon suuntaan, kun pallo lensi maaliin, mutta hyvin pysyi. Jäävät ihan ok molemmat ja seuraaminenkin alkuvirittelyjen jälkeen tuntui kohtuu kivalta. Välillä menee oikeastaan jo tosi hyvin, mutta sitten on taas niitä lyhyitä hetkiä, jolloin kontakti helposti katoaa ja seuraaminen ei näytä hyvältä... Olen nyt yrittänyt saada liikkeelle lähdön mahdollisimman hyvään kuntoon, jotta seuraaminen lähtisi heti ekasta askeleesta sujumaan hyvin. Käännöksien jälkeen palkkaan heti. Saas nähdä sitten miten kokeessa tämän käy.

Muuten oikein tyytyväinen Romeon tekemiseen tänään, paitsi että...   se possu karkasi kerran tokoesteelle. prkl! :( Sari kasasi tokoesteen kentälle, sillä välin kun tein seuraamista. Lähestyin estettä oikealta Romeon seuratessa sivulla, kunnes roikale meni ja hyppäsi esteen ennen kun ehdin edes älähtää...Eli aika herkästi varastaa esteelle, joten tulee olla tarkkana, että koira on hyvässä hallinnassa, ettei moista pääse tapahtumaan. Täytyy ottaa vielä ennen koetta esteen ohitustreeniä niin, että tokoeste on pihassa ja pyöritään sen ympärillä tekemättä sitä kuitenkaan. Hypyt ovat sinällään nyt erittäin hyviä, joten estettä ei tarvitse muuten harjoitella.

Huomenna onkin sitten agitreenit ja täytynee varmaan vähän ottaa samalla vielä tokoa hallissa ja sitten vaan huilitaan ennen lauantaina koetta...


1 kommentti:

  1. Alokasluokassa voi pitää koiraa pannasta, kun menette kohti estettä. Siitä joku tuomari vie ehkä yhden pisteen kokonaisvaikutuksesta, mutta parempi sekin kuin se 0 (-20) mikä hypystä automaattisesti tulee, jos koira hyppää sen missä tahansa vaiheessa ilman lupaa...

    VastaaPoista