keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Hierojalla, agia ja tokoa!

Viikko aloitettiin käymällä hierojalla. Kerroin edellisviikon muutaman päivän kestäneestä Romeon ontumisesta. Hieroja arveli tämän olleen jotakin lihasperäistä ongelmaa, koska ontuminen näkyi juuri levolta noustessa ja hetken kun Romeo oli liikkunut, jalka toimi paremmin ja ontuminen lähes katosi. Vertasi tätä vaikkapa ihmisen niskakipuun, joka aamulla voi olla hyvinkin kurjan tuntuista ja sitten kun lihakset vertyvät päivän mittaan, kipu helpottaa. Arveli syynä tähän olleen kova treenaaminen ja hyppyyttäminen. (Mehän yritettiin saada mm. tuo tokoeste parissa viikossa sujumaan koetta varten, joten agin lisäksi hyppyjä tehtiin ennätysmäärä lyhessä ajassa.) Tämä myös näkyi Romeon takaosassa, josta löytyi kireyttä ja  jumeja. Myös takareidet olivat tiukan oloiset. Etuosa puolestaan oli oikein hyvä ja vailla minkäänlaisia jumeja tai kireyksiä. Ei olla unohdettu alku- ja loppulämmittelyjä ennen hyppytreenejä, mutta ehkä nämä voisivat olla pidemmät jatkossa. Seuraava aika neljän viikon päähän ja jos treentaan paljon talvella, jonkinmoinen ylläpitohoito voisi olla hyvä. Romeo nautti käsittelystä ja pötkötteli rennon ja tyytyväisen oloisena makuualustalla...

********************

Tänään Jatin agitreenit ja aiheena takaaleikkaus. Rata, jolla harjoituksia tehtiin näytti tältä.
Rata alkoi takaaleikkauksella kepeille, joissa oli ohjurit. Putkesta takaaleikkaus kolmosesteelle, jonka jälkeen alkuun palkattiin. Tehtiin rata ensin osissa ja tämän jälkeen koko rata muutamaan kertaan. No joo, omat ohjaukset oli taas mitä oli. Olin välillä liikaa esteellä, koira ties missä... jotenkin takaaleikkaus (-kin)  tuntuu kauhean vaikealta ohjaukselta... Ideanahan olisi vaihtaa puolta heti kun koira on lukinnut esteen ja säilyttää liike koko ajan tehden leikkaus ajoissa. Helpommin sanottu kuin tehty meikäläisen motoriikalla... :p Näytti kyllä hyvältä niiden tekemänä, jotka tuon hyvin osasivat. Kutosesteen jälkeen valssilla seiskalle ja sitten takaaleikkauksilla rata loppuun.

No, viimeiset kerrat rataa menivät jo ainakin kohtuu hyvin. Ei niinkään siksi. että itse olisin oivaltanut jotakin, vaan varmaan ihan siksi, että Romeo oppi radan ulkoa... :(

Treenien loppuun otin kepeistä ohjurit pois ja kokeilin onko koiralla mitään ideaa kepeistä ilman ojureita. On taas ollut ihan luvattoman pitkä aika siitä kun viimeksi ollaan keppejä edes tehty kun en ole päässyt työesteiden ym. syiden takia hallille. Selvästi kuitenkin tauonkin aikana koira oppii paljon. Ensimmäistä kertaa koskaan koko keppisarja meni ilman ohjureita ja jopa aika rytmikkäästi pujotellen! Heti bileet pystyyn, eikä yhtään toistoa. Näytti kyllä hienolta. :) Mun pitkärunkoinen, iso koirani taipui sittenkin, vaikka keppien alkuharjoittelu näytti siltä, ettei tuo koskaan voi noita keppejä ainakaan kovin kauniisti mennä...

Harjoittelin myös viereisellä tyhjällä kentällä keinua. Ylösmenokontaktilla koske-käsky, jotta ei ala rynniä, eikä luule kiipeävänsä puomille. Sitten rauhallinen kiipee ja puolessa välissä käsky odota, jolloin pysähtyy odottamaan kallistuksen. Lopussa vielä sama kontakti käsky kuin A-lla ja puomilla... joo, aika monta käskyä, mutta häivytän niitä sitten, kun homma alkaa sujua ja Romeo tajuaa, ettei keinulle rynnätä ja se mennään rauhassa ja hallitusti. Tehtiin useampi hyvin mennyt toisto ja ainakaan mitään epäröintiä ei keinulla ollut. Eiköhän tuo tuosta ala sujumaan.

Hyvä fiilis treenien jälkeen. Kepit ja keinu edistyvät selvästi, joten ainakin kaikki esteet alkavat pikku hiljaa olla hanskassa. :)

****************************

Treenien ohella tein viereisellä tyhjällä kentällä tokoa. Alkuun tokoestettä, joka sujui hyvin. Ei karkaillut  kertaakaan esteelle ennen käskyä ja perusasento oli hyvä. Palkkasin esteen taakse, jonne jäi seisomaan.

Lyhyttä seuraamista. Yritin olla tarkka, että kehu tulee kun on ihan parhaimmillaan. Ihan hyvällä kontaktilla ja vireellä teki. Perusasentoon tuloja muutamia ja viimeinkin alkaa myös tuo takaosa olla jo mukavan pyörivä ja Romeo selvästi jo hallitsee ison kroppansa.

Muutamia maahanmenoja ja lopuksi paikkamakuu Naavan touhutessa vieressä. Ihan ok. :)

Hallissa treenaaminen on Romeolle tuttua agin ja tokon myötä. Romeo keskittyy tekemiseen paremmin hallissa kuin ulkona treenatessa. Toivottavasti tämä lupaa hyvää seuraavaan tokokokeeseen, joka on hallikoe. Toisaalta paikka on silloin täysin vieras ja voi aiheuttaa tämän myötä myös omat ongelmansa. Toivotaan, että menisi oman tasoisesti. Ihan osaava poika se on. :)

3 kommenttia:

  1. Ette sattumoisin ois Pieksämäen seuraavaan tokokokeeseen menossa? Mie vähän meinasin. Eikös Pieksämäki oo aika teitä lähellä?

    VastaaPoista
  2. ^ kyllä vaan. Pieksämäki on seuraava koepaikka. Tulkaahan tekin niin saadaan kunnon holskuedustus kokeeseen! Kaverin Carma-holsku (lk) tulee myös.

    VastaaPoista
  3. Hieno homma, sielläpä näemme siis! Mie tuun Sinnan+Innan+mummi&ukki-lapsenvahtien kanssa ;) Arto on mökkeilemässä.

    VastaaPoista