maanantai 10. syyskuuta 2012

Porukkatokot ja tokokoe

Tänään ajelin Muurameen ja menimme Romeon kanssa Muuramen kennelkerhon perustottelevaisuusharjoituksiin. Näihin treeneihin ei olla päästykään pitkään aikaan, koska agitreenit ovat aina sattuneet samaan aikaan. Tarkoitus oli vähän testailla miten Romeo toimii koirahäiriössä.

Porukkaa olikin paikalla runsaasti ja koirakot jaettiin kahdelle kouluttajalle. Saatiin hyvä porukka "jo vähän osaaviin" ja päästiin treenaamaan oikeastaan juuri noita toivomiani juttuja, eli tehtiin alokasluokan liikkeitä ilman tokoestettä.

Harjoittelimme luoksepäästävyyttä, jääviä liikkeitä (seisominen, maahanmeno), seuraamista, paikallo-oloa, luoksetuloa ja kouluttaja katsoi perusasennon paikkaa.

Luoksepäästävyys meni ihan hyvin. Vähän kurotteli kouluttajaa kohti, mutta otti sitten hyvän kontaktin. Tässä on selvästi eroja millainen tyyppi lähestyy. Joistakin Romeo ei välitä juuri ollenkaan ja joitakin kohtaan se on selvästi epäluuloisempi.

Paikallaolot häiriössä olivat tosi hyviä, jos ei pientä lonkalle valumista lasketa. Paikallaolot tehtiin maassa, istuen ja seisoen. Luotan kyllä Romeoon nykyisin ihan täysin. Koskaan se ei ole lähtenyt paikalta toisten koirien houkuttamana ja istuu/makaa hyvin levollisen ja rauhallisen näköisenä. Hieno poika!

Seuraaminen, jos matka oli yhtään pidempi, oli aika matkalaukkumeininkiä, (vietti laskee tässä aina...) mutta muutaman askeleen seuraamiset näytti hyviltä ja niissä Romeo oli hyvässä vietissä. Perusasento on kuulema riittävän tiivis ja paikka on hyvä. Seurata osaa, mutta liikkeelle lähdön kanssa tulee olla tarkkana, jotta koira olisi koottu mahdollisimman hyvään viettiin aina ennen lähtöä. Vasemman käden paikka voisi olla taaempana ja sivu-käskyn jälkeen odotetaan ennen käsiapua, jotta tarvittaessa koira itse korjaa paikkaa ja on aktiivinen, eli ei auteta käsiavulla ennen kuin itse ensin yrittää, ettei ala aina odotella apuja. Palkka oli tänään huono, kun vinkuvalla wuballa en viitsinyt toisia häiritä, joten palkkasin namilla ja välillä nyörillä. Entäs sitten kun ei ole sitä palkkaa ollenkaan, kuinkas pitkis sitten toimii?! :/

Käveltiin kohdakkain niin, että toiset koirat tulivat vastaan ja tehtiin kohtaamistilanteessa mm. jääviä liikkeitä. Ei ongelmaa Romeolla, vaikka toiset koirat olivat hyvin lähellä. Liikeestä maahanmeno ja -seisominen molemmat sujuivat hyvin. Olisin odottanut, että Romeon vietti olisi ollut tässä kohtaa korkeampikin ja tekeminen vieläkin paremman näköistä, (innokkaampaa!) mutta toisaalta hyvin se teki ne asiat joita pyysin, joten kaikkea ei kai vaan saa....

Luoksetulo tehtiin koirakujaa pitkin. Tuli tuttua Romeomaista ravia... ei se laukka sieltä niin vaan irtoa..., vähän vino loppuasento, muuten ihan ok.

Tokokoe! 
Noh... tulin kotiin ja ilmoitin meidät nyt sitten ensimmäiseen viralliseen tokokokeeseen, joka on parin viikon päästä. Se ei pelaa joka pelkää, vai miten se nyt oli. :) Pitäähän taas olla jotakin mitä jännittää...  toko ei varsinaisesti ole se meidän laji, enkä siitä paljoa edes tykkää, mutta yksi koe olisi ainakin mukava käydä kokeilemassa. Onhan Romeo vielä vähän keskeneräinen tokoon, koska ollaan treenattu pääasiassa tottista, enkä vaadi siltä juuri koskaan tokoon vaadittavaa tarkkuutta. Hyvänä päivänä tekeminen on kuitenkin aika kivanoloista, joten mennään nyt sitten. Saapahan ainakin itse taas lisää kisakokemusta ennen talven tuloa. :)

5 kommenttia:

 1. Noniin, hienoa!! Meilläkin on tarkoitus mennä viimeistään marraskuun lopussa kokeeseen, mutta mulla alkanut mennä pupu pöksyyn.. tässä on kuitenkin vielä onneksi aikaa.. Millonkas ja missä teillä on tokokoe? :)

  VastaaPoista
 2. Sarin kanssa tästä olikin puhetta, hieno juttu! :) Miten olisi jos mentäisiin vetämään yhteiset paikkamakuureenit? Ja reenailemaan muutenkin porukalla pitkästä aikaa.

  Anskun ilmotin 30. päivä Tampereella olevaan tokokokeeseen, mutta sieltä ei ole vielä tullut vahvistusta mahduttiinko mukaan. Mutta jollei mahduta, niin ilmoitan pikapikaa meidätkin Muurameen, olisi tosi hauskaa olla tutulla porukalla kisailemassa! :)

  VastaaPoista
 3. Janita. Tokokoe on Muuramessa 29. päivä syyskuuta.

  Tanja, voitaisiin treenata porukalla jossain. Meillä on mejäkoe viikonloppuna ja seuraavana viikonloppuna mennään varmaan agin mölleihin, jos ei päästä sitten mejäkokeisiin. Taitaa olla illat ainoat jolloin ehdin treenata ennen koetta, paitsi keskiviikkoisen. Maanantaina ajattelin käydä porukkatokossa Muuramessa treenaamassa. Tarttisin myös tokoesteen kun sitä ei olla treenattu oikeastaan ollenkaan. Muutenkin ei olisi yhtään pahitteeksi jos joku kattoisi vähän päältä tuota meidän tekemistä.

  Teknisesti Romeo osaa kyllä alokasluokan liikkeet tokoestettä lukuunottamatta. Viettitila on kuitenkin se joka eniten askarruttaa ja toisaalta jännittää. Jos saan vietin riittävän korkealle kokeeseen, koe menee hyvin, jos en saa viettiä hilattua riittävän ylös, tulos on huono. Vinkkejä kokeeseen valmistautumiseen otetaan mielellään vastaan!

  VastaaPoista
 4. Meen muuten tänään Killerille ennen agitreenejä. (agitreenit alkaa kello 17) Hallissa on tokoeste, jota ajattelin harjoitella targetin avulla. Jos oot Tanja maisemissa, tuu sinne. :)

  VastaaPoista
 5. Pöh, tulinpa todella liian myöhään katsomaan vastauksesi :\

  VastaaPoista