keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Hallintaa!

Tänään agitreeneissä aiheena oli haltuunotto, eilisen jälkeen varsin erinomainen aihe ;D.Tämän lisäksi harjoittelimme valssia ja loppusuoraa pienellä radalla. Eli takasuora on siis se, että koira saa luvan juosta aina maaliin asti, eli edetä radalla mahdollisimman suoraan ja lujaa ohjaajan jäädessä taakse. Teimme myös siivekkeiden kanssa kädellä ohjaten takaakiertoa ja koiran haltuunottoa keskelle. Näiden lisäksi otin myös keppejä.

Jotta asia selkenee edes vähän, niin rata jolla treenattiin näytti jokseenkin tältä:

Eli ensimmäisen esteen jälkeen valssi. Kouluttaja sanoi, että ohjaava käteni putoaa hetkeksi valssissa, ennen kuin otan toisen käden, joten tuohon täytyy kiinnittää jatkossa huomiota, jotta ohjaan koiran aina perille asti. Nelosesteen jälkeen valssi vitoselle ja sitten eteen-käskyllä koira sai juosta loppuradan.

Meille loppusuora oli uusi juttu, joten tehtiin ensin yksi este, josta lelulle, sitten otettiin mukaan toinen este ja lopulta kolmas. Romeo oli innoissaan tästä, eikä irtoaminen tuottanut sille ongelmaa. Nautti selvästi kun ei tarvinnut mua odotella ja sai painaa täysillä odottavalle lelulle... Mukavan vauhdikasta ja innokasta menoa!

Lopuksi yhdistettiin loppusuora kokonaisuutena rataan. Hyvin meni muuten, mutta sain alkuun vähän availla ääntä, kun muutaman kerran Romeo meinasi karata radan alusta suoraan radan lopussa odottavalle lelulle... Hyvin kuitenkin totteli käskyä, eikä lähtenyt ominpäin rallattamaan.

Keppejen kanssa alkuun vähän vaikeuksia ohjureiden vähyydestä johtuen, mutta meni ne sitten lopulta ihan ok. Hidas se on, eikä rytmistä ole oikein tietoa, mutta ehkä se vielä jossain vaiheessa sieltä tulisi.

Intoa Romeolla on tullut viime aikoina tosi paljon lisää ja sen kanssa on kyllä nyt kiva treenata agia. Tykkään! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti