keskiviikko 29. elokuuta 2012

Jatko2:n aloitus

Tänään alkoi Jatin uusi koulutusjakso. Alkuun käytiin läpi kaikkien agihistoriaa ja tämän jälkeen kouluttaja katsoi kaikki koirakoiden esteet yksittän tehtyinä.

Ennen tätä tehtiin U:n muotoinen perusrata ohjauksineen. Esteinä tässä: aita-aita-putki-aita-aita.

Muut radat olivat tyhjiä ja kävin lämmittelemässä kolmosradalla ennen omaa vuoroa. Olin kumartumassa poimimaan hihnaa maasta, kun huomasin, että Romeo oli livahtanut vieressä olevalle keinulle... Ehdin huomata kun keinu rämähti alas, Romeo pysyi keinulla kuin ihmeen kaupalla ja hypähti siitä itse pois. :O prkl! Otin tämän jälkeen kaksi hallittua keinua, jossa jarrutin keinahtamista, jotta saisin korjattua edellisen...  Keinu kun on ollut Romeolle ongelmallinen putoamisen takia. :( Romeota tämä ei tuntunut hämmentäneen ollenkaan, onneksi. Meni innolla yhä uudelleen ja uudelleen keinulle ja kun varsinaisissa treeneissä tuli vuoro suorittaa keinu, Romeo suorastaan ryntäsi sinne. :O Kouluttaja sanoi, ettei se ainakaan mitenkään keinua pelkää tai epäröi mennä sinne.... Onkohan se sittenkin pelkästään mun korvien välissä tämä ns. keinuongelma?!

Kaikki esteet sujuivat Romeolta kohtalaisen hyvin siihen nähden, että oltiin uudessa paikassa ja treeniseurassa. Yleensä aina kun paikka ja treeniseura muuttuu, Romeon keskittyminen on ekalla kerralla huonompaa ja Romeo on häiriöherkkä. Nytkin se varasteli muutaman kerran ja oli huonommin kuulolla kuin yleensä, mutta ei alkanut haahuilemaan tai yrittänyt haistella ympäristöä ja keskittyi koko ajan tekemiseen.

Aikaa oli mennyt jo sen verran minien ja medien kanssa, että oli aika kiire tehdä esteet, jotta kaikki koirakot ehtivät suorittaa ne. Tästä syystä tuli vähän itselle kiireen tuntu... Toisaalta ihan suotta, olisi voinut silti keskittyä tekemään ihan rauhassa.

Kepit sujuivat hyvin ohjureilla, keinu meni hienosti, kouluttaja vähän jarrutti rämähdystä, puomi ja A-este hyvät muuten, mutta kontakteilla ne tavanomaiset ongelmat, eli jää liian ylös tai tulee vähän liian alas. Muuri, pituus ja rengas hyvin. Pussissa voisin kuulema palkata lelulla maahan, jotta ei kulje pää ylhäällä pussissa... kuollutta lelua Romeo ei tajua ollenkaan, joten siinä mielessä siitä ei ollut hirveesti iloa...

Saas nähdä millaisia treenejä jatkossa saadaan. :)

Loppulämmittelyt vesisateessa Oona-tervun kanssa. Oona oli varsin terävä tyttö ja pisti persuuksen haistelijan välittömästi ruotuun terävällä "kertakomennolla". Ei puhettakaan, että tämän jälkeen mammanpoika uskalsi lähestyä Oonan takapuolta. :D Kun sitä ei sitten saanutkaan tehdä, niin piti yrittää sitten ihan perinteistä leikkiä; persuuspystyyn, leikkiinkutsuasento-päälle ja hippaleikki pystyyn. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti