maanantai 16. heinäkuuta 2012

Lauran haaste

Kiitos LAURALLE! Vastaan haasteeseen. 


1. Kerro kuinka sinusta tuli koiranomistaja.

 • Lapsuuden kodissa on aina ollut koira... (karjalankarhukoira ja hirvikoiria) joten myös minulla on melkein koko elämäni ollut koira lyhyttä aikaa lukuunottamatta, jolloin omat lapset olivat pieniä. Koiran koon ja käyttötarkoituksen on sanellut kulloinenkin elämäntilanne ja asuinympäristö. Romeon omistaja minusta tuli kun etsin jaksavampaa ja aktiivisempaa harrastuskoiraa, kuin mitä pienemmät terrierit ovat ja muutimme omakotitaloon.

2. Miten päädyit nykyään harrastamiesi lajien pariin?

 • Mejään ajauduin aikoinaa siitä syystä, että olin varma, että skotti Moore pitäisi tästä lajista ja laji sopisi sille hyvin. Selvää oli, että lajia jatketaan myös uuden koiran kanssa, rodusta riippumatta ja näin mukaan tuli myös Romeo. 
 • Tottis ja pk-haku ovat minulle uusia lajeja. Niiden pariin tulin lähinnä siksi, että lajit kiinnostavat minua ja niitä täytyy kokeilla, onhan minulla "palveluskoira".
 • Agility on kiinnostanut aina. Millaista se on harrastaa? - ajatus sai lähtemään mukaan

3. Mitä lajia haluaisit kokeilla tai opetella (jos sinulla olisi erilainen koira)?

 • pk-jälkeä.. minulla on kaksi mejäkoiraa, joten seuraavan kanssa haluan panostaa pk-jälkeen ja tehdä sen täysin omin opein, eli en välttämättä ollenkaan niin, kuin "oppikirjoissa" sanotaan. ;) 

4. Montako koiraa on maksimi?

 • Kaksi, kolme on liikaa. Kolme menee, jos yksi on eläkeläinen, mutta ei muuten. Enemmän kanssa ei ehdi harrastaa niin täysipainoisesti kuin tahtoisi. Jatkossa tulee olemaan kaksi isoa koiraa... niin, ja ehkä myös yksi pieni skotti... - kaksi saattaa olla siis myös kolme...?! :D

5. Uros vai narttu?

 • Vaikea kysymys. Ennen oli narttuja, nyt on kolme uroskoiraa. Kiroan usein harrastaessa, että ei enää ikinä uroksia tähän taloon, mutta silti haaveilen aina kun näen komeita koiria, että onpa komea uros... eikä niillä ole juoksuja ja mitään narttujen metkuja. Olen pohjimmiltani enemmän ehkä kuitenkin  urosihminen, vaikka kiroankin tätä aina aika ajoin. Urokset ovat kuitenkin niin suoria; halki, poikki ja pinoon-tyyppejä, eivätkä jää kyräilemään... Kovat Mamman pojat varsinkin uppoavat suoraan sydämmeen. Tykkään vähän haastavista koirista, sukupuolella ei niin väliä. Olisin varmaan ihan kädetön jos saisin aran ja hyvin ohjaajapehmeän koiran, koska en osasi viedä tällaista koiraa oikealla tavalla eteenpäin. Todennäköisesti pennun sukupuolen määrää lopulta se yksilö.  

6. Mikä on ollut vaikein liike/osasuoritus/ohjaus/tms opettaa koiralle?

 • hyvä seuraaminen - > paikka kusee aina, kontakti huono ja oma kävely on vähintäänkin tökkivää. En saa tästä mieleiseni näköistä millään koskaan ikinä. :(

7. Tähtihetkenne?

 • Suomen Jäljestämisvalion arvon saavuttaminen

8. Koska on hävettänyt eniten?

 • Kun Romeo murahti näyttelytuomarille Tampereen näyttelyssä ja saimme tästä hylsyn ja lensimme kehästä.

9. Mitä haluaisit saavuttaa?

 • BH.n ja päästä sitä kautta hakukokeisiin

10. Miten valitset koiriesi nimet / millaisista nimistä tykkäät, mainitse joitakin?

 • Pentua valitessa ajattelin, että Romeosta tulee isona komea jalostuskoira, joten sillä tulee olla vahva nimi - Romeo. Muuten tykkään nimistä, joissa on O-kirjaimia... :D Englantilaiset nimet kiehtovat ja tulevat kirjoista, jotka ovat merkinneet minulle jotain. Esim. nimi Nono on Enid Blytonin kirjasarjasta Salaisuus, joissa skotlanninterrieri Nono seikkaili pääosassa esiintyvän pojan kaverina. Kirjan Nono oli äksy ja murraava housunlahkeessa roikkuva terrieri, kaukana siis mistään ihanne koirasta, mutta Anne 10 vee, päätti ottaa isona samanlaisen koiran, jonka nimeksi tulee Nono... näin ei kuitenkaan käynyt... Moore on vähän synkkä nimi, joka sopii tummalle ja vähän totiselle koiralle... ei varmaan kukaan ymmärrä, mutta mulle selkeä juttu. :D Mooses siitä piti alkujaan tulla, mutta viime hetkellä jänistin... Moordis on Mooren lempinimi, jonka se itsekin tuntee ja muutenkin koirilla on paljon lempinimiä; Noordis, Nomppa, Romppu, Rompsu, Motti, Nonkkeli jne. Laumana tuntevat myös nimen piski, joka tarkoittaa koko porukkaa. :D Eli saatan illalla kysyä lähtevätkö piskit vielä käymään ulkona ja kaikki menevät ovelle... Tykkään myös lyhyistä nimistä ja voisin kuvitella omistavani hyvinkin tämän nimisiä koiria: Tom, Max, Maya, Amy, Glen, Kayra, Durak jne. 


11. Rakastettavin luonteenpiirre koirassasi?

 • Joka aamuinen tervehtimisrituaali. Olen maailman tärkein, joka aamu kun herään ja se liikuttaa aina yhtä paljon. 
Ohjeet haastetuille: Jokaisen haastetun tulee vastata niihin 11 kysymykseen, jotka haastaja on esittänyt ja postata ne blogissaan. Valitse sitten 11 uutta haastateltavaa ja linkitä heidät postaukseesi. Keksi 11 uutta kysymystä, joihin haastettujen tulee vastata. Älä haasta sitä henkilöä, jolta sait haasteen.

Mitä haluaisin kysyä muilta

 1. Miksi sinulla on juuri tämä rotu?
 2. Jos käyt kokeissa - oletko jännittäjätyyppi? 
 3. Ensimmäinen koirasi? 
 4. Kerro koirasi vahvuudet?
 5. Entä haasteet?
 6. Mikä on koirassasi parasta?
 7. Mitä odotuksiasi/tavoitteita sinulla on koirallesi?
 8. Millainen olet koiran omistajana?
 9. Hienoin yhteinen kokemus?
 10. Laji, joka ei sopisi teille - miksi? 
 11. Jos olisit sinun koira, mitä toiveita haluaisit esittää omistajalle? 
Luulen, että monet ovat jo tämän haasteen saaneet, joten en haasta varsinaisesti ketään erikeen, mutta kiva olisi jos joku vastaisi. :) Jään kyttäämään teitä kaverit. ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti