maanantai 30. huhtikuuta 2012

Vappuagit!

Vapun kunniaksi Tanja teki meille oikein kunnon vauhtiradan agihallille. :) Eka kerta mentiin miten kukakin parhaaksi näki ja sen jälkeen harjoiteltiin radalla erilaisia ohjauksia.

Harjoiteltiin valssia, mäkelää, takaaleikkausta ja linjauksia. Rata ei sinällään ollut vaikea (kuva radasta ylhäällä olevassa postauksessa Ohjauksia.) ja esteet olivat helppoja; putkea, muuria, pituus-estettä ja aitoja. Ohjauksineen niissä oli kuitenkin mukavasti haastetta.

Ohjaukset sinällään sujuivat kohtuu hyvin. Valssissa oli tiukka kurvi ja alkuun olin pahasti myöhässä tässä, mutta muutaman toiston jälkeen alkoi sujua. Mäkelät meni hyvin ekaa lukuunottamatta, jolloin pyöräytin kauniin valssin...:P Linjaukset ja takaaleikkaukset sujuivat ilman ongelmia. Nyt täytynee vaan harjoitella paljon näitä ohjauksia, jotta saa niihin hyvän rutiinin.

Omat käskyt olivat alkuun pahasti myöhässä, kuten aina tuppaa minulla olemaan, mutta sitten kun pakotin itseni kunnolla keskittymään tähän (kuuntelin Tanjan saarnan..., ;) homma alkoi toimia ihan eri tavalla. Tämän jälkeen tuntui itsestäkin ihmeen hyvältä ohjata koiraa ja koira meni sinne minne sen tahdoinkin menevän. Tanja kehuikin sitten kovasti oikea-aikaista käskyttämistäni.

Tuli viimeinkin itselle sellainen olo, että osasin katsoa ja lukea rataa eteenpäin huutaen kunnolla käskyjä ja luottaen siihen, että kyllä koira sieltä tulee, vaikken siihen katsokaan. Keskityin pelkästään ohjaamaan vartalolla, käskyttämään kunnolla ja lukemaan rataa. Näinhän se tietty pitäisi aina mennäkin, mutta helpommin sanottu kun tehty aina käytännössä.

Tuli itsellekin sellanen jes-fiilis ratojen jälkeen, kun antoi palaa täysillä ja käskytti kunnolla. Romeo teki parasta osaamistaan kun sen ei tarvinnut koko aikaa arpoa sitä, minne seuraavaksi. Vau... Hyvä me. :)

Tuli tunne siitä, että ekaa kertaa oltiin oikeesti kunnolla samalla kartalla koiran kanssa ja yhteistyö sujui saumattomasti. :)

Eihän Romeosta koskaan mitään vauhtitykkiä agiin tule, mutta kyllä sillä edellytyksiä lajiin selvästi on paljonkin. Tänään se näytti sitä parasta Romeota ja olin aika yllättynytkin sen hyvin vahvasta halusta ja määrätietoisesta etenemisestä esteeltä toiselle. Hieno on poika, ei voi mitään. Kunhan nyt itsekin kehittyisi tuota vauhtia. :)

Lauantaina hakua, sunnuntaina tottista ja tänään sitten oli vuorossa agia, joten lajit ovat vaihtuneet päivien aikana lennossa. Nyt alkaa sitten Romeolla vapaapäivät, jollon ei tehdä yhtään mitään muuta, kun mukavia rentouttavia lenkkejä, levätään ja vietetään yhdessä hauskaa Vappua.

Eilen Romeolla oli hieroja ja siellä käynnistä raportti tässä tuolta blogista kopioituna... (Postaukset blogien välillä menee näemmä vähän miten sattuu ja päällekkäin, mutta täytynee katsoa jatkossa josko tämä pysyisi pelkästään näissä treenisepustuksissa mitä se ei viime aikoina ole tehnyt... Toisaalta nuo pentujutut ovat niin ihkuja, joten niitä pitää tietenkin levitellä joka puolelle... Täytyy miettiä näitä juttuja jossain välissä.)

Hierojalla 29.4 

Romeo kävi tänään hierojalla ja uskokaa tai älkää, mutta Romeo nukahti käsittelyyn niin, että kuorsasi siellä, joten hierontakokemus oli arvatenkin siitä aika miellyttävä. Enpä olisi uskonut sen koskaan noin rentoutuvan kun varsinkaan joku vieras sitä hieroo ja kun hierontakertakin oli ensimmäinen. Kysyinkin hierojalta, että kuulostaako tuo sinusta kuorsaukselta vai mikä ääni tuo oikein on, ennen kun uskoin... 

Jumeja oli lantiossa jonkin verran, ei kuitenkaan mitään hirmuisen suurta ongelmaa. Romeo on käyttänyt vasenta puolta vähän oikeata enemmän, mikä ei tietenkään pidemmän päälle ole hyvä juttu. Jumit saatiin kuitenkin hierottua auki ja mukaan myös hyvät jumppaohjeet näihin Romeon ns. ongelmallisiin kohtiin.  Saimme myös ohjeet siihen kuinka koiraa liikutetaan oikeen esim. treenien jälkeen. Eli jos koiraa ravuutetaan pää hiukan pystymmässä, se käyttää paremmin kumpaakin takajalkaa kun, että jos se kulkee pää alhaalla, jolloin se voi enemmän valita askelluksensa ja käyttää haluamaansa puolta joka siitä sillä hetkellä tuntuu paremmalta ja tämä ei ole aina se koiran kannalta paras vaihtoehto.
Uusi hieronta-aika varattiin myös muutaman viikon päähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti