tiistai 17. huhtikuuta 2012

... ja taas agia. :)

Tänään oli vuorostaan Jatin ohjatut agitreenit. Harjoittelimme Tanjan ohjauksessa erilaisia ohjauksia, tehden valssia, mäkelää, linjauksia ja takaaleikkausta. Nämä osaamalla pääsee agissa jo kuulemma pitkälle.  Näiden lisäksi teimme keppejä verkkojen ja ohjureiden kanssa.


Ohjaukset (mäkelä, valssi, linjaukset) sujuivat yllättävänkin hyvin ja jotenkin ohjauskuviot tuntuivat nyt ekaa kertaa itselle selkeiltä. Harjoiteltiin ohjauskuvioita "radalla" jossa enismmäinen este oli pituus, sitten okseri ja jyrkästi oikealla puolelle pöytä ja vasemmalla muuri. Nyt kun osaisi soveltaa ohjauksia vielä luontevasti käytäntöön, eli missä kohtaa käytät mitäkin ohjaustekniikkaa.

Takaaleikkausta otettiin loppuun suoran putken avulla. Tämä vaatii vielä harjoittelua ja näin alkuun tuntuu vähän oudolta. Varmasti siksi, ettei rata jatkunut oikeasti sinne suuntaan minne ohjaava käsi nyt näytti... joten piti käyttää mielikuvitusta. :) Muistisääntönä tässä se, että toinen käsi tulee tervehtimään toista ja se kummalle puolelle rata jatkuu putken jälkeen sinne käsi näyttää. Toisaalta vähän arveluttaa näinköhän se turre ehtii tuota kädenasentoa huomata ennen putkeen menoa. Persvillat vaan vilahtivat putkeen, vaikka yhtä aikaa lähdettiin hommaa tekemään. :P

Keppejä otettiin niin, että ensin aita ja siitä ohjaus kepeille. Romeo hakeutui hyvin keppejen alkuun ja pujottelu sujui hyvin.  Verkot otettiin osalta matkalta pois ja jätettiin jäljelle ohjurit. Monta kertaa Romeo meni hienosti kepit kun tehtiin parin kanssa vuorotellen, kunnes Romeo jossain vaiheessa kokeili hypätä viimeisten ohjureiden yli, jolloin Tanja otti hihnalla jarrutusta ja oikea tapa löytyi taas.

Miinuksena treeneissä oli, että Romeo sai toisen koiran iholle paikalla istuessaan ja tämä tietysti harmitti, mutta rähinää kummempaa ei onneksi tapahtunut, vaikka molemmat koirat irti olivatkin.

Hyvät treenit Tanja pit jälleen ja nyt vaan paljon näitä ohjausharjoitteluita käytännössä. Agi on siitä mukava laji, että mitä pidemmällä agissa pääsee, sen mukavammaksi se käy ja haasteita riittää. Myö tykätään.  :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti