maanantai 16. huhtikuuta 2012

Agilitya

Eilen oli holskujen tottikset ja sää oli kerrassaan jäätävän talvinen räntäsateineen, joten ei oikein tehty mitään erikoista. Juteltavaa riitti kun treeniporukkamme kaksi pitkäkarvaholskua tekivät lauantaina hienoja tuloksia. Pitkispoika Hollandroy So-Silver "Sumu" suoritti ohjaajansa Annan kanssa BH-kokeen hyväksytysti ja samaan aikaan toisaalla Elli ja Lakka (Somatuulen Aicha Alina) nappasivat toisen ALO 1 tuloksen! Onnea nyt vielä tätäkin kautta taitaville koirakoille!

Otin Romeon kanssa vähän häiriötreeniä Trina-holskun tehdessä ohitusharjoituksia. Romeo ei Trinasta välittänyt, vaan keskittyi pitämään kontaktia, joten ihan hyvin siinä mielessä.

Jatin hallilla

Tänään olin Romeon kanssa omatoimitreeneissä Jatin hallilla. Harjoiteltiin keppejä ohjureiden ja verkkojen kanssa, A-estettä, pussia, pöytää ja keinua sekä tehtiin muutaman esteen helppoja sarjoja; este-este-putki tai putki-este-este ja näissä harjoittelin vähän erilaisia ohjaustekniikoita.

Kepit menivät tänään todella hyvin, eikä yhtään kertaa Romeo yrittänyt pomppia ohjureiden yli, vaikka tehtiin useita kertoja keppi-sarjaa, välillä tietysti taukoja pitäen ja muuta tehden. Jei! Lopussa otin muutaman palan verkkoja pois ihan noin kokeilumielessä ja tämäkin sujui hienosti. Nopeasti Romeo tuntuu nämä oppineen.

A-esteen kanssa alku oli vähän säätämistä. Romeo oli hyvin innoissaan menossa kiipeämään ja karkasi kerran A-lle ja kääntyi harjalle sitten takaisin... Tuli maltilla alas ja otin rauhassa uuden lähdön. Muuten hyvin, mutta kontakti unohtui ja tuli suoraan alas. Kolmannella kerralla sitten homma meni niin kun pitääkin ja Romeo stoppasi hyvin alastulokontaktilla.

Pöytä on jostain syystä kanssa yksi Romeon lemppareita, jonne menee hirveän innoissaan. Istuu rauhassa ja odottaa vapautusta. Oikein kiva.

Pussi sujui myös hyvin ja menee sinne aina yhtä innokkaasti ja vauhdilla sukeltaen.

Ongelmia tuotti sen sijaan tänään keinu. Eka kerta keinulla oli hyvä, mutta toisella kerralla Romeo tipahti lähes kyljelleen keinun tullessa alas, vaikka mukana oli apuohjaaja jarruttamassa keinua ja ottamassa keinua vastaan. :( Romeo oli jotenkin vaan aika varomattoman ja huolettoman oloinen. Silti tuo humpsahdus ei ollut oikein ennakoitavissa millään. Toinenkaan kerta ei sujunut hyvin. Romeo oli jotenkin ihmeen mutkalla ja pitkärunkoisena luiskahti taas alas... :(  Romeon katse haki varmaan namia, vaikka käsissäni ei ollut niitä kun palkkasin vasta kontaktilla. Otettiin yksi tosi hidas ja tarkka keinulle meno ja nyt sujui ongelmitta. Romeo pysähtyi nätisti kontaktille.

Tauon jälkeen tehtiin vielä muutama kerta keinua, jotta  keinusta jäisi koiralle kuitenkin mahdollisimman kiva fiilis. Selvästi nämä hupsahdukset vaikuttivat Romeoon (keinun ääntä se ei pelkää, mutta keinun heilahtamista vähän kummeksuu) ja tekeminen oli nyt paljon varovaisempaa. Romeo epäröi alkuun  lähteä kiipeämään, mutta kannustamalla kiipesi kuitenkin ja menikin sitten kaksi kertaa keinun niin kuin se kuuluu mennäkin. Harmittaa vaan kovasti nuo humpsahdukset kun keinuharjoittelu on kuitenkin vielä näin alussa. Olisi pitänyt olla itse tarkempana, mutta kun Romeo tipahti tuonne "ei omalle puolelle", mitään ei ollut oikein tehtävissä.... :(   No tätä täytyy nyt vaan harjoitella kovasti.

Loppuun tehtiin vielä muutaman esteen sarjoja, jotta koiralle jäi mahdollisimman mukava fiilis ja näistä Romeo tykkäsi kovasti. :) Huomenna jatketaan sitten ohjatuissa treeneissä.

Ps. Lisäsin vielä videon tuohon ylle näistä tämän päivän reenilöistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti