maanantai 27. helmikuuta 2012

JATTILAISIA!

Tänään tuli tekstiviesti, että yksi JAT:in agilityryhmäläinen ei ole ottanut paikkaa vastaan - kiinnostaako ryhmäpaikka?! Treenit illalla kello 17. :)

Maksoin lisenssimaksun, Jatin jäsenmaksun sekä päälle vielä jaksomaksun, jolla saa käydä itsenäisesti treenaamassa aina kun kenttä on vapaa. Ja ei muuta kun lähes siltä istuimelta laput mukaan ja menoksi.

Ekalla kerralla kerrottiin vähän hallin sääntöjä ja ohjeita sekä käytiin ryhmän agilitytaustaa läpi. Esteinä olivat rengas, kepit, A-este ja pöytä. Vaikka takana on pitkä tauko siitä kun viimeksi ollaan agilitya reenattu, hyvin Romeo muisti miten homma sujuu.

Renkaassa jätin Romeon istumaan ja toiselta puolelta ohjasin läpi. Ohjaukset sivuilta onnistuivat myös, eikä Romeo pyrkinyt hyppäämään missään kohtaa vääristä väleistä.

Kepeissä käytettiin ensimmäistä kertaa ohjureita ja verkkoa. Niitä kootessa sanoin jo ohjaajalle, että Romeo hyppää verkon yli ja niinhän se teki. Se ei millään tajunnut, että verkkoja ei saisi ylittää vaan niiden sisäpuolella pitää pysyä. No... sehän on siis holsku. :D Tehtiin sitten kepit ilman verkkoja ja ohjureita ja homma sujui hyvin, eli jatkossa ei taideta käyttää noita Romeon kanssa.

A-esteen otin hihnan kanssa ja avustaja mukana, koska viime kerrasta on niin pitkä aika. Romeo kiipesi yhtään epäröimättä esteelle ja laskeutui maltillisesti alas. Vähän hintsusti pysähtyi kontaktille, mutta pysähtyi kuitenkin. Otin muutaman askeleen esteen ohi ja palasin palkkaamaan.

Pöytä meni hyvin. Hyppäsi innolla pöydälle ja istuskeli mielellään siellä. :D

Viereinen kenttä oli vapaa ja houkutteli kovasti testaamaan hienoa valmista rataa ja kävinkin ottamassa Romeon kanssa muutamia esteitä, jotta elukka pääsi vähän nauttimaan vauhdin hurmasta. Meni hyvin sinne minne ohjasin, hyppäsi innolla ja pysyi nätisti paikallaan lähdössä. Ai kun olikin mukavaa pitkästä aikaa!

Omalla puolella tehtiin vielä aita-putki irtoaminen, joka meni Romeolta hienosti, paitsi, että Romeo varasti lähdössä, joten otin takaisin. Luulen, että Romeo paineistui selän takana olevista muista koirista, jotka vielä tässä vaiheessa ovat Romeolle kaikki vieraita.

Hallinta oli ihan hyvää, vaikka tehtiin kaikki kentällä saman aikaan jotakin. Kerran murahti kun toinen iso uros tuli Romeon mielestä vähän liian lähelle takaa päin, mutta muuten jaksoi hyvin keskittyä tekemään. Odotteli aivan hiljaa myös kentän laidalla olleessa häkissä kun siirreltiin esteitä. Ohjaajakin sanoi, ettei oma koira jaksaisi olla noin hiljaa ja rauhallisesti häkissä.

Ihan mukavat treenit. Nyt täytyy vaan miettiä pitääkö jotain karsia pois, kun treenejä on kolmena päivänä viikossa peräkkäin, ettei koira ihan väsy...  omistajasta puhumattakaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti