keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Liukastelua ja paikkamakuuta

Eilen tulin töistä ja avasin takaoven aidatulle takapihalle, kuten aina työpäivän jälkeen. Moore meni ulos ja Romeo jäi sisälle vielä heiluttelemaan häntäänsä ja näyttämään onnelliselta... Moore päästi ulkoa hälyhaukun ja Romeo pomppasi kuin sähköjänis liukkaalla parketilla ympäri aikeena rynnätä takaovesta ulos. Liukasteli jalkojen kadotessa alta ja kaatui vielä kyljelleen...

Kaatuminen kuulosti pahalta, (olin selin, joten en nähnyt täysin tilannetta), joten tutkin koiran. Ei ontunut tai aristellut mitään tiettyä kohtaa. Alkuun tuntui, ettei mikään ollut hullusti, kunnes myöhemmin illalla olin aikeissa leikata Romeon kynnet ja pyysin sen sohvalle. Etujalat nousi sohvalle, kuului ulvahdus ja hyppy päättyi siihen. Illalla makuulta nousu aiheutti myös vinkaisun. Yöksi annoin särkylääkkettä. Aamulenkillä oli normaali iloinen itsensä paitsi, että taas pieni vinkaisu ojan yli hypätessä.

Tänään töiden jälkeen vaikutti normaalilta, joten päätin kaikesta huolimatta lähteä Romeon kanssa Jatin hallille. Aikomuksena ei ollut missään tapauksessa ottaa rimoja tai hypyttää koiraa treeneissä, kunhan käytäisiin kuulemassa tämän päivän treenit.

Aiheena tänään oli vedot ja rata oli yksinkertaisen ja kivan tuntuinen. Kokeilin Romeon kanssa pari aitaa ilman rimoja ja otin ohjauksen putkeen, mutta näin heti Romeosta, ettei se ollut täysin oma itsensä ja empi vähän, joten lopetin treenit siihen.

*****

Yksi hyvä syy hallille menoon, olikin oikeastaan tokon puolella, eli ne paikkamakuut.

Ensin Romeolle paikkamakuu niin, että Piika-bortsu teki kaukoja vieressä ja otti lopulta luoksetulon. Romeo oli hyvässä rauhalisessa mielentilassa, ollen kumminkin tarkkaavainen. Kävin välillä palkkaamassa. Pää kääntyi Piikan suuntaan, Piikan lähtiessä juoksemaan, mutta ei ollut aikeissa nousta.

Väliin kontaktitreeniä Tiinan haukuttaessa vieressä Piikaa ja niin, että Tiina leikitti Piikaa vieressä. Hetkittäin Romeon piti nopeasti vilkaista Piikan tekemisiä, mutta suht helposti muistui kontakti, joka pysyi lähes koko ajan. Jostain syystä Romeota jotenkin tuntuu pienoisesti ärsyttävän haukkuvat tai vinkuvat koirat. Silmistä näkee, että se selvästi vähän paineistuu tästä. Tätä "äänekästä koiraseuraa" täytyy ehdottomasti treenata lisää, jotta paikkamakuussa ei ainakaan tämä puoli tuota yllätyksiä. Tiina lupasi tuoda vielä "paremmin" ääntelevän malinsa paikkamakuutreeneihin, joten eiköhän tässä saada vielä hyviä treenejä aikaiseksi.

Tauon jälkeen toinen paikkamakuu kolmen koiran keskenRomeo oli porukan keskimmäinen koira. Oikealla Naava-snautseri ja vasemmalla Piika-bortsu. Alkuun normipaikkamakuu kaikki koirat maassa. Kävin palkkaamassa välillä. Hyvin rauhassa koko kolmikko makoili.

Sitten Naava teki muistaakseni vieressä kaukoja...? ja otti luoksetulon. Edelleen Romeo hyvässä mielentilassa ja pysyi varman ja levollisen oloisena, vaikka viereinen koira lähti juoksemaan. Piika teki myös toisella puolelta luoksetulon, eikä tämäkään hetkauttanut Romeota. Kiva oli palkata hyvästä suorituksesta ja muutenkin oikein hyvältä tuntui tämän päivän treenit paikkamakuun osalta. Tuo mielentila kun Romeolla on, niin kyllähän se pysyy.

Tulevana lauantaina on Jyväskylän koiraporukan yhteispaikkamakuutreenit vielä Killerillä, joten sinne mennään jatkamaan näitä harjoituksia. Siihen asti Romeo saa nyt pelkästään levätä ja toivotaan, että mitään kummempaa ei tuossa liukastelussa tapahtunut. Maantantaina on Romeolla onneksi hieroja, joten saadaan kroppa ainakin tutkittua kunnolla.

2 kommenttia:

  1. Uskon, että sun oma mielentila vaikuttaa tosi paljon koiraankin. Treeneissä jos luotat siihen, luota kokeessakin. Jos siellä tulee taas härdelliä, niin ajattelet vaan, että ei se mitään, me ollaan treenattu, hyvin menee. Koira kyllä huomaa sen 20m matkan päästäkin jos ohjaaja stressaa tilannetta.

    Toivottavasti Romeo paranee pian :)

    VastaaPoista
  2. ^ joo, näin varmasti on. Pieksämäellä olin aika järkyttynyt siitä, että tämmöstäkin voi kokeessa olla, joten varmaan tuo vaikutti myös osaltaan Romeoon. Harjoituksissa kun se on aina ollut täysin varma, kuten myös ekassa kokeessa. :) No, nyt olen ainakin mielestäni varautunut kaikkeen. :)

    VastaaPoista