sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Vuoden viimeiset hakuilut - paras treeni pitkään aikaan!

Nyt on sitten hakuiltu tämän vuoden viimeisen kerran ja oikein hyvään harjoitukseen saatiin hakuilut tältä vuodelta päättää Romeon osalta!

Romeolle kaikki maalimiehet otettiin tänään näköpakoina. Toisin kun vähän ennalta pelkäsin, eilinen treenaaminen ja pitkät lenkit eivät näkyneet ainakaan huonontavasti missään, vaan melkeinpä päinvastoin! Koiran vire oli kerrassaan mainio. Romeo keskittyi hyvin; katse haki koko ajan ukkoa, nenä nuuskutti, mutta Romeo ei kuumunnut haukkumaan tai unohtanut häsläämään mitään muuta, vaan malttoi odottaa rauhassa lähtölupaa. Intoa oli kuitenkin selvästi todella paljon. Lähti täysillä, työskenteli tehokkaasti ja löysi jokaisen maalimiehen nopeasti. Mitään epäröintiä lähetyksen jälkeen; taakse vilkuilua, tuen tarvetta, tai muuta himmailua ei ollut missään vaiheessa ja koira eteni hyvin suoraviivaisesti aina maalimiehelle saakka. Niin hyvä. :)

Kadonnut motivaatio maalimiesten etsimiseen näyttää löytyneen jälleen. Romeo muistuttaa jälleen sitä koiraa, joka se oli kun hakutreenit syksyllä aloitettiin. Motivaatio työskentelyyn on nyt hyvin korkealla ja koiran työskentelyä oli ilo seurata. Oikein hyvä fiilis jäi kyllä tämän päiväisten treenien jälkeen.

Tauon jälkeen voidaan alkaa pikku hiljaa palaamaan taas valmiisiin piiloihin ja katsoa miten Romeo ne nyt selvittää. Puhuttiin porukalla, että koira oli alussa kolmella ensimmäisellä hakukerralla todella hyvä, (kaikki ukot valmiina piiloissa, ei ongelmaa) mutta sitten selvästi tapahtui jotakin, mikä vei Romeolta motivaation hakemiseen joksikin aikaa. Arvailuja syyksi: liian helpot piilot, palkkaus väärä - ei innostu riittävästi, Romeo oli etsinyt ennen hakutreenejä omia perheenjäseniä, -> pettymys etsiä vieraita ihmisiä, maalimiesten kanssa homma ei sytytä... jne. No, oli syy mikä tahansa, nyt näyttää siltä, että alkuvaikeuksien yli ollaan pääsemässä. Kolmet viimeiset hakutreenit ovat kerta kerran jälkeen sujuneet paremmin ja koira selvästi nauttii ja tykkää hommasta. Tästä on hyvä jatkaa hakuiluja taas ensi vuoden puolella.

Hyvä viikonloppu takana treenien osalta ja tämä on kyllä antanut paljon uskoa itselleni myös siihen, että Romeossa on kyllä oikein mukavasti potkua, kunhan kaiken energian saa suunnattua oikeaan suuntaan. Oikea murunen. <3

pomppufiilis...
Treenien lopuksi, holskut pääsivät taas leikkimään keskenään. :) Voi sitä pomppujen paljoutta ja takamusten heittoa. :D Romeo sai leikkiä pitkisnarttu Pinun ja lyhytCarman kanssa ja mukavaa näytti olevan taas yhdessä rymytessä.

Kiitos aivan ihanalle holskuporukalle mukavasta, koko syksyn kestäneestä treeniseurasta. :) Mukavaa on ollut olla myös maalimiehen roolissa toisille koirille. Mökissä varsinkin on ollut jännittävää ja mielenkiintoista katsella lähestyvän koiran työskentelyä ja odotella riittävän montaa haukkua, jotta koiraa pääsee kehumaan ja palkkaamaan. Kaikkien koirien kehitystä on ollut syksyn aikana mukava seurata ja selvää on myös se, että kyllä holskut kaikkinensa ovat melkoisen avoimia, ja hyvin ihmisystävällisiä koiria... Varsinkin tuo Ruka-holsku vie kyllä holskuilta kaiken katu-uskottavuuden... :P

Hakuilu lajina kyllä sopii selvästi oikein hyvin meille, sekä isännälle, että minulle, niin paljon tykätään kuitenkin luonnossa liikkua. :) Nyt on kuitenkin aika pitää treenitauko. Oikein mukavaa joulun odotusta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti