lauantai 3. joulukuuta 2011

Tonttu Torvinen jouluostoksilla & tottista

Tottikset
Aamulenkin jälkeen tein Romeon kanssa tottista. Ennen pihasta lähtöä kuulin, että talomme ohi oli kävelemässä naapurin uroskoira. Otin Romeon perusasentoon selkä tielle päin. Koiran tullessa näkyviin, Romeo vilkaisi pikaisesti taaksepäin ja näki koiran, mutta uudella sivu-käskyllä otti välittömästi hyvän kontaktin ja istui hievahtamatta paikallaan, vaikka koiraulkoiluttaja-pappa vielä pysähtyi pihan kohdalle ja alkoi vielä jutella isännän kanssa... Palkaksi tästä wubba, jonka sai kantaa kentälle.

Kentällä tein seuraamista, paikalla oloa ja muutaman liikkeestä maahanmenon. Lyhyet, mutta napakat treenit ja voi pojat, miten hienosti män! Seuruutin pidempääkin matkaa, kun vire oli noin korkealla, eikä ongelmia. Muutamat nopeat maahanmenot ja saatiin aikaiseksi kunnon läjähdyksetkin. Sitten paikalla olo, niin että kävelin ja pyörin Romeon edessä noin viiden metrin päässä. Hyvin pysyi, mutta matka tuntuu olevan Romeon kohdalla aika ratkaiseva. Eli jos matka on pitkä, saattaa nousta ja lähteä valumaan...  Loppuun otin pitkän pätkän seuraamista, pääsin palkkaamaan hyvästä kohdasta ja vapautin koiran wuballe, jonka sai kantaa kotiin. Näitä lyhyitä treenejä nyt usein, niin eiköhän saada tottis sujumaan. :) Kotipihassa Romeo kääntyi kentälle päin ja oli selvästi sitä mieltä, että lisää vielä... joten oikein hyvä aika oli lopettaa treenit!

CITYWALK!
Sen jälkeen vuorossa vuorossa olikin sitten jo perinteistä jouluista kaupunkikävelyä, jotta maalaispoika ei liikaa pääse metsäistymään. ;). Hienosti poika kaupungilla hengaili, paitsi että se ei oikein ymmärrä noita kaupunkilaispuluja, jotka olivat siitä aivan vastustamattoman jännittäviä ja niiden perään piti yrittää rynniä. :( ... huoh.

Kaupunkikävelyä suosittelen kyllä kaikille koirille ja ennen kaikkea maalaiskoirille. Mielenkiintoista siinä mielessä, että vaikka Romeo ei ole videolla kävellessä millään tavalla käskyn alla, painestavassa ympäristössä siitä on selvästi turvallisempaa kuitenkin olla mahdollisimman liki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti