sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Hyvät hakutreenit!

Syksyinen sää jatkuu yhä ja suosii kyllä nyt varsin hyvin meitä hakuilun harrastajia. En pistä ollenkaan pahaksi, vaikka talvi ei vielä tulekaan. Sunnuntaiseen tapaan tänään oli holskujen hakutreenit ja pitkästä aikaa saatiin tuuleltakin apuja. Pitkiksiä oli tänään mukana viisi. Piiloina olivat myös pressuja ja yksi koottava "maja". Lähinnä se oli Sumua varten, joka on ryhmän hakukoirista pisimmällä haukkuilmaisua myöten, mutta muutkin koirat saivat etsiä yhden maalimiehen majasta.

Alkuun pohdittiin porukalla mm. Romeon viime kertaista innottomuutta ja sitä miten nyt edetään, jotta intoa saadaan lisää. Jarmo oli sitä mieltä, että ääniapuja hän ei suosittele, joten päätimme ottaa Romeon maalimiehet näköpakona intoa lisäämään. Maalimiehiä oli tänäänkin vain se kolme... :/ ;)

Romeo sai mennä keskilinjalle vapaana, joka selvästi rauhoitti sitä. Se pysyy kuitenkin hyvin lähellä. Ennen se on siis nähnyt autoilta maalimiesten metsään lähdön ja kuumennut tästä melkoisesti ja oli puhetta, että keskittyminen ei riitä tämän kierrosten noston jälkeen varsinaiseen hakuun enää rittävästi. Nyt se ei kuumunut missään vaiheessa liikaa, eikä odotteluaikaa tullut paljoa, joten luulen, että myös tämä auttoi parempaan keskittymiseen.

Otettiin jokainen maalimies erikseen. Otin Romeota pannasta kiinni ja se sai nähdä lyhyesti sen kun maalimies pinkoi metsään. Sitten näköyhteys peitettiin nostamallla pressu näkösuojaksi Romeon eteen. Maalimiehen ehtiessä piiloon, päästin Romeon perään. Irtosi erittäin innokkaasti ja mikä parasta täysin suoraan, kertaakaan taakseen katsomatta tai muutenkaan epäröimättä, suoraan maalimiehelle, joka oli kuitenkin suhteellisen syvällä metsässä. Maalimies leikitti palkaksi wuballa. Itse seisoin keskilinjalla ja Romeon tullessa keskilinjaa kohti, se vielä kääntyi tarjoamaan maalimiehelle rakasta wubbaansa revittäväksi... niin hyvä. :)

Toinen maalimies oli sitten aukinaisessa majassa. Samalla tavalla lähetys ja Romeon käytös aivan samanlaista kuin edellisessäkin. Majasta oli ollut vähän hämillään, mutta ei sitä pelännyt tms. ja oli taas  leikkinyt maalimiehen kanssa hyvin innokkaasti.

Kolmas maalimies meni täysin saman kaavan mukaisesti, vaikka suhteellisen jyrkkä rinne tekikin piilosta huomattavasti haasteellisemman. Sitä mitä haettiin, eli sitä intoa, saatiin myös! Intoa oli Romeolla täysin toisella tavalla kuin viime ja sitä edellisellä kerralla. Parasta oli se, että jokaiselle maalimiehelle Romeo tarjosi wubbaa uudelleen vielä ennen keskilinjalle tuloa, eli selvästi sille on nyt tullut fiilis siitä, että juuri nämä maalimiehet leikkivät ja jaksavat repiä sen kanssa wubbaa. Minulle se ei edes wubbaa tarjonnut, kun tylsänä ja eleettömänä seisoskelin keskilinjalla... Missään lähetyksessä Romeo ei kertaakaan vilkaissut taaksepäin, hakien katseella minua, puhumattakaan, että olisi palannut yhtään takaisin. Joten hurjan hyvä tunne jäi kyllä tästä treenistä.

Puhuttiin sitä, että hakutreenit menivät Romeolle ehkä kuitenkin vähän liian haastaviksi turhan nopeasti, kun hypättiin jo toisella hakukerralla siihen, että kaikki maalimiehet olivat piiloissa jo valmiiksi. Uusia maastoja on  kuitenkin ollut lähes joka kerta ja välillä ollaan oltu hyvinkin peitteisissä ja hankalissa maastoissa. Romeohan ei ollut ennen näitä hakutreenejä hakenut kuin pelkästään omia perheen jäseniä, joten hyppäys tällaiseen treenaamiseen oli kuitenkin sille aika iso juttu, puhumattakaan vieraiden ihmisten hakemisesta, joista se alkuun vähän paineistui.

Tämän syksyn treenataan nyt loppuun näiden näköpakojen avulla, jotta saataisiin Romeolle mahdollisimman suuri into taas hakea maalimiehiä.

Treenien lopuksi Romeo sai leikkiä vielä Jarmon holskunartun kanssa, samalla kun yhdessä purettiin majat ym. merkit maastosta. Väsynyt, mutta niin kovin onnellisen oloinen koira treenien jälkeen. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti