sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Talviset hakuilut

Hakutreenit olivat taas tänään ja saatiin hakuilla ihan talvisessa maastossa. Lumi ei  kuitenkaan tahtia millään tavalla haitannut. Tallaamisen jälkeen hakualue oli oikein toimiva ja keskilinjalle tallaantui kova polku, jota pitkin oli helppo kulkea. Piilot olivat noin 60-65 metrin syvyydessä ja pistot suhteellisen kapeita kaistaleita. Piiloina oli myös pressuja ja mökki. Mökki oli Romeolle auki.

Romeolle otettiin kaikki maalimiehet tänään näköpaon avulla, jotta saadaan mahdollisimman paljon intoa. Eli Romeo näki lyhyesti maalimiehen, (ja wubbansa) lähdön, jonka jälkeen pressulla peitettiin näkyväisyys.

Maalimiehellä
Ekalle maalimiehelle lähti hyvin suoraviivaisesti. Oli juossut ensin vähän mökin ohi ja palannut sitten takaisin mökille, josta maalimies hienosti löytyi.

Toiselle maalimiehelle lähti hyvin, mutta isäntä oli mennyt vähän matkaa alueelle kuvaamistarkoituksessa ja kun kamera rasahtaen laukesi, Romeo kääntyi ympäri ja meni isännän luo, jonka jälkeen varsinainen homma unohtui ja ajatus koiralta selvästi katkesi... Otettiin maalimies takaisin ja uusi lähetys ilman kameramiestä. ;) Päästin Romeon mahdollisimman nopeasti maalimiehen perään ja meni nyt tosi vauhdikkaasti piilolle ja löysi ukon. 

Kolmannelle irtosi hyvin suoraviivaisesti kuono ylhäällä ja maalimies löytyi heti. :)

Maalimiesten haussa ei sinällään ollut mitään ongelmaa ja olen ihan tyytyväinen tältä osin Romeon työskentelyyn. Ärsyttävää sen sijaan oli tuo Romeon toisten koirien jälkien nuuskinta piiloilta takaisin tullessa. Lisäksi Romeo merkkaili ja oli huonosti kuulolla, eikä totellut tänne-käskyä kuin vitkutelleen. Jarmon Pinu-holsku oli mukana tallaamassa hakualuetta ja viime kerran hakuilujen jälkeen, Romeo ja Pinu leikkivät yhdessä ja nytkin Romeo haisteli hyvin innokkaasti tämän jälkiä. :/  

Olen sitä mieltä, että koiralla saa olla alueella häiriöhajuja ja silti sen pitää/tavoite pystyä keskittymään ja työskentelemään ja olla tietysti noin muutoinkin mahdollisimman hyvin ohjaajan hallinnassa ja uskoa käskyjä. Romeo on yleensä ihan kohtuu hyvin kuulolla ja hallinnassa, mutta tänään se ei sitä kyllä ollut. Eli tuohon tulee kiinnittää jatkossa enemmän huomiota. Joskus vaan niin  ärsyttäviä nuo jästipäiset uroskoirat... arggh.

Romeo on myös loppujen lopuksi aika häiriöherkkä koira ja sen keskittyminen kärsii aika pienistä jutuista. Jos tulee yhtään viivettä lähetyksessä, ääniä yms. häiriötä, koiralta katoaa aika helposti ajatus hommasta ja keskittyminen tekemiseen on silloin huonoa... 

No, treeniä lisää, niin eiköhän sitä varmuuttakin ala hommaan tulla... :)  

Loppuun pidettiin oikein varsinaiset holskubailut. :) Valitettavasti taivaalta tuli räntää, joten kuvia ei koirien riemusta ole, mutta koirilla ainakin oli hauskaa. Holskuja oli mukana kaikkiaan seitsemän! Kuusi pitkäkarvaa ja yksi lyhytCarma. 

Ensin juoksivat ja leikkivät Lakka, Aurora, Pinu ja Romeo. Seuraavana leikkivuoron saivat Sumu, Carma ja Aurora ja viimeisenä leikkivuorossa olivat Ruka, Carma ja Aurora. Hauska oli seurata holskujen yhteistä riehumista ja väsyneitä kavereita saatiin kaikki kotiin viemisinä. :) 

1 kommentti:

  1. On niin hauskaa lukea teidän hakutreeneistä. :)

    Ei haittaa jos joskus ei mene kaikki ihan hyvin. Aikaisempien tekstien perusteella näyttää siltä että Romeo on kuitenkin aika hyvä hakukoira. Ja urokset ovat välillä itsepäisiä, ja metsässä on niin kiinnostavia hajuja, että jopa hyvin koulutettu koira tuntee tarvetta ainakin kerran mennä tutkimaan niitä. Narttujen kanssa olisi kieltämättä paljon helpompaa, paitsi jos on juoksut, mutta niitä on vain pari kerta vuodessa.

    Hugon kanssa ei vielä koskaan kokeiltu hakua. Minulla ei ole kokemusta siitä. Ja juuri nyt emme edes pääsisi juoksemaan metsässä joka tapauksessa, koska Hugolla on haava tassun pohjassa.

    VastaaPoista