perjantai 30. joulukuuta 2011

Joulun välipäivät

Vuoden viimeisiä päiviä jo vietellään ja pian on taas se aika/yö kun koirat saavat kuunnella rockradioita koko yön. Romeo ja Moore eivät paukkuja juuri pelkää, joten ihan rauhallisissa tunnelmissa mennään; koirat sisällä, radio päällä ja koirat luita syöden.

Tässä koottuna vielä meidän tämän viikon puuhia.

Tiistaina Romeolla oli ns. välipäivä kaikesta tekemisestä, kun mamma juoksi koko päivän alennusmyynneissä. Kokeeneelta mejäilijältäkin meni siinä ihmispaljoudessa heti suunnat sekaisin. Stadium, Esprit, Vera Mode, Ginatricot, Henkka & Maukka ja kadonnut Anttila.... apua, miten raskasta shoppailu voikin olla. :D

Keskiviikona aamusta lenkki Romeon ja Mooren kanssa ja myöhemmin oli sitten omat tottistreenit Romeon kanssa, jolla oli naapurin juoksuinen narttu mielessä... huoh. :(

Liikkeestä istuminen, -seisominen ja -maahanmeno. 
Romeo on hauska tapaus. Aina kun saadaan joku osa-alue toimimaan, niin sitten jotakin se taas unohtaa. Liikkeestä maahanmeno sujuu ja liikkeestä istuminenkin sujuu samalla tavalla, eli hyvin läjähtää maahan. :P Piti siis tahkota taas vaihteeksi ihan tavallista istu-käskyä useamman kerran toistoina, jotta muistui mieleen mikä se sellainen on... Sitten se kyllä onnistui jo liikkeestäkin. Liikkeestä maahanmenossa Romeo ennakoi nousua ja olen saanut muutaman kerran palauttaa sen maahan, johon palkkaan sen ennen sivu-käskyä.

Liikkeestä seisominen sen sijaan sujui hyvin pienellä käsiavulla. Pientä petrattavaa vaan löytyy jatkuvasti jostakin.

Luoksetuloissa Romeo tulee suoraan sivulle hyvään perusasentoon, eli on oikaissut eteentulon kokonaan. Tokossa tuo on ihan ok, mutta tottiksessa pitäisi tulla ensin eteen ja siitä uudella käskyllä sivulle? Mites se bh:ssa mahtaakaan mennä? Olisiko sittenkin varmempaa vaatia koira aina kuitenkin suoraan eteen ja sitten sivulle?

Otettiin vielä kapulatreeniä, koska Romeolla on jotenkin niin kovin ongelmallinen puruote.


Romeolla on ollut huono ote noutokapulasta lähes aina. Alkuun se oli lähinnä huvittavaa nostelua kapulan päistä, sitten löytyi oikea paikka pitää kiinni ja samalla tuli mukaan kapulan pureskelu/mälväys juoksussa. Olen yrittänyt parantaa puruotetta juoksuttamalla Romeota kapula suussa, (-> juoksee ja ote kapulasta näyttää nopeasti katsottuna hyvältä, mutta koko ajan R samalla tasaisesti mälvää kapulaa) Olen vetänyt kapulasta vastaan, ote tiukentuu (-> parantuu) , mutta sama mälväys alkaa heti kun ote vähänkään löystyy... Nyt on sitten meillä ihan oikein pureskellun oloinen kapula juoksutreenien jäljiltä. :O

Voisiko koiralla olla oikeesti joku syy tuohon huonoon puruotteeseen? Hakuporukka sanoi, että Romeo vaihtaa usein puruotetta leikkiessään wuballa/patukalla. Taistelutahto ja saalisvietti on kuitenkin Romeolla vahva ja ote ei kuitenkaan irtoa helposti ja koira taistelee mielellään ja paljon. Täytyy tarkastaa huolella näkyisikö hampaissa/suussa jotakin mikä voisi selittää jotenkin tuota. Toisaalta Romeo on tehnyt tuota aina, enkä saa sitä siltä näemmä poiskaan minkään tyyppisillä harjoituksilla. Nouto sinällään sujuu ihan hyvin, mutta millä saada tuo suu pysymään kunnolla kapulassa kiinni juostessa? Vinkkejä saa taas antaa...

Torstaina lenkkeiltiin

Torstaina kierrettiin Romeon kanssa Muuramen harjun kymppi ja mukana ohjelmassa oli myös aina yhtä mukavaa firisbeen kanssa puuhastelua. <3 Videota katsoessa huomasin, että Romeon takapäähän näyttäisi olevan aika jumissa!? :O Jumeja tulee kyllä aika helposti kun hypyttää koiraansa frisbeen kanssa ja varsinkin kylmällä, mutta eipä me tuotakaan liikoja olla tehty, jotta se siitä luulisi tulevan. Asialle täytynee tehdä jotain. Alla video.


Vuoden vaihteen jälkeen sunnuntaille on suunnitelmissa holskumainen metsälenkki yhdessä lyhytCarman ja pitkisnarttu Pinun kanssa, innolla odotellaan, jos vaikka kuviakin saisi! Hyvää vuoden vaihdetta kaikille.

7 kommenttia:

 1. Suski Korrin tottisseminaarissa noutoon tuli yksi vinkki, jolla saada puruotetta paremmaksi: vauhtinouto. Heitetään kapula pitkälle (apuohjaaja voi käydä heittämässä kapulan vielä pitemmälle). Koiran lähetys noutamaan. Kun koira tarttuu kapulaan, ohjaaja lähtee juoksemaan lelun kanssa vastakkaiseen suuntaan (voi pitää vaikka ääntä). Kun koira on lähellä ohjaajaa, palkkasana (millä koira saa pudottaa kapulan, meillä jess) ja lelu lentää ohjaajan juoksemaan suuntaan. Ideana, että koira juoksee ohjaajan luo niin kovaa kun vaan mahdollista ja siten junttaa hampaansa kapulaan kiinni niin kovaa kun pystyy.

  VastaaPoista
 2. Kokeilen seuraavaksi noin. Kiitos vinkistä. :)

  Vaikka Romeo siis juokseekin täysillä ja kapula näyttäisi olevan ihan hyvin sen suussa, se nakuttaa kapulaa siltikin siinä samalla, kapulan purujäljistä päätelllen... :O

  Pidennetään nyt siis tuota heittomatkaa paljon entisestään ja sitä kautta saadaan vielä lisää vauhtia. Josko se sitten alkas sujua.

  VastaaPoista
 3. Kyllä BH:ssa pitää tulla ensin eteen, mutta kenenkään tottis ei todellakaan kaadu siihen jos tulee suoraan sivulle. Jos pelkkä BH haaveena, itse henkkoht en välittäisi tosta mitään, on siellä muutakin hinkattavaa ihan tarpeeksi :D Mutta jos meinaa kisata pk-puolella, niin sitten eri juttu, varsinaisissa kokeissa tosta alenee arvosana kyllä ainakin yhdellä ja ottaa ihan turhia pistemenetyksiä. Varsinkin jos koira tuo noudotkin sivulle oikoen?

  VastaaPoista
 4. Kiitos Laura tiedosta. Ja joo... en jaksa nyt alkaa tässä vaiheessa vääntämään tuon eteentulon kanssa. Katsotaan sitten tuon bh:n jälkeen, mikä tilanne on. Tulee kuitenkin niin hyvin ja näyttävästi tuohon sivulle ja varsinkin kun tuota työsarkaa löytyy niin paljon muualtakin.

  Kapulan Romeo palauttaa eteen.

  VastaaPoista
 5. Joo, anna mennä vaan BH suoraan sivulle sitten :) Jos tuomari alkaa nillittää, niin aina voi sanoa että ups, taisin jännityksissäni antaa koiralle väärän käskyn, kyllä se osaa eteenkin tulla. :P

  VastaaPoista
 6. Ootko ottanut luoksetulon nykyään aina vieden loppuun asti, eli edestä käskenyt vielä sivulle? Jos, oot niin kannattaa koittaa, että otat vapautukset jonkin aikaa aina edestä suoraan. Muistelen nähneeni videoita, joissa Romeo tulee oikein nätisti eteen istumaan? Mutta ei varmasti kovin maatakaatava juttu, vaikka tulisi sivulle. Ja jos (ja kun ;D) BH:n jälkeen jatkatte pk-puolella kisaamista, niin voihan sen eteenistumisen opettaa alusta saakka uudelleen vaikka ihan luoksetulokäskyn vaihtamalla.

  Samoin jos koira ennakoi jäävissä perusasentoa, niin vapautus jonkin aikaa/vaihtelevasti suoraan seisomisesta/istumisesta/maahanmenosta.

  VastaaPoista
 7. Joo, olen ottanut edestä sivulle ja tuota ei olisi kannattanut tehdä jatkuvasti. Eli Romeo tuli ennen hyvin eteen, odotti sivu-käskyä, mutta nyt siis tulee kauniisti suoraan sivulle.

  Jäävissä tein just noin viime treeneissä, eli ei jääty tuota sen enempää murehtimaan tai hinkkaamaan, vaan tehtiin nopeatempoista, lyhyttä treeniä ja vaihtelevasti vapautuksia eri paikoista. Ihan kivasti toimi ja musta kyllä loppuikin tuo ennakointi...

  VastaaPoista