sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Joulun ajan puuhia

Joulun aikana on tehty muutakin kuin syöty... ;) Treenitauostakaan ei jostain syystä ole ollut tietoakaan. Päinvastoin, ollaan puuhasteltu kovasti kaikenlaista.

Hallintaa ollaan harjoiteltu lähes päivittäin. Paljon on tässä meillä vielä työsarkaa. Huoh. Hyvää treeniä saatiin mm. siitä, kun lenkillä edessä käveli iso uroskoira. Vetää eikä mölistä saanut, ja hyvin Romeo uskoi, mutta myöskin hyvin tiukkis sai (jälleen kerran) olla, jotta hihna pysyi löysällä ja eteneminen sujui mukavasti. Muutenkin lenkillä Romeon ollessa vapaana, otan Romeota aina silloin tällöin sivulle perusasentoon ja välillä tottistellaan näin. Hyvästä tekemisestä lentävällä pallolla nopea palkkaus ja saa sitten taas hulmuta vapaasti. Kivasti on hommat sujuneet tältä osin ja hyvin on koira ollut kuulolla, mutta en oikein luota siihen vielä tosi paikan tullen.... :)

Tottistelut
Liikkeestä maahanmenot sujuivat taasen hyvin. Hyvin läjähtää maahan ja ilme on hyvä. Tämän kun saisi nyt sitten vielä pysymään tämmöisenä.


Seuraaminen sujuu jo pidemmänkin matkaa kohtuu mukavasta. Helposti, varsinkin vähän hitaamassa kävelyssä, edistää pikkasen ja jotenkin ärsyttävän malttamaton on seuraamiseen lähtö. Aika usein hypyillä ja peruuttamalla :O hakee paikan sivulle, toisaalta tekee sen aika näyttävän näköisesti, :P paikka on hyvä ja intoa piisaa.


Paikalla oloa vanhempieni keittiössä. Kiertelin itse makkarat kädessä ympäri asuntoa. Hyvin pysyi paikalla, vaikka häiriötä oli kun vanhempani söivät samaan aikaan. Äiti sanoi, että Romeosta tulisi hyvä sirkuskoira, :O kun se on noin taitava... :D

Tottistelusta ja muustakin tekemisestä on jäänyt jotenkin tosi hyvä maku. Tykkään siitä, että Romeolla on nykyisellään ihan eri tavalla intoa, kuin mitä joskus nuorempana oli ja jos tämmösenä pysyy niin hyvä on.

Esineruutu
Aattoaamuna rymyttiin isännän kanssa metsässä ja tehtiin mm. Romeolle esineruutu kolmella esineellä. Jotain kummaa häsläystä metsässä tapahtui. Romeo haki hanskan ensin, vei sitä jonkin matkaa ja tuli nalle suussa takaisin. Ei ollenkaan hyvä tommonen esineiden vaihto ja voi olla aika vaikea saada kitketyksi pois. Arghh. :/ Jotakin puhetta tuosta esineiden vaihdosta oli Pipsa Pärssisen esine-etsintä kirjassa. Täytynee lukea miten kannattaa jatkossa toimia. Joskus ennenkin se on tuon tehnyt, mutta onneksi suurin osa esineiden tuonneista kuitenkin sujuu hyvin.

Vatsa on ollut Romeolla jostain syystä vähän kovalla ja selvä hätä häiritsi jonkin verran tekemistä. Kaikki esineet kuitenkin löytyivät hyvin ja toi ne muuten ihan kivasti käteen asti. Mälväämistä oli taas aika paljon, joten ei nyt ihan parasta Romeota tänään.

Haku
Otettiin muutama "ukko". Ukot olivat n. 150 metrin syvyydessä ja hyvässä piilossa. Ei ongelmaa, hyvin löytyivät molemmat ja R eteni suoraviivaisesti piiloille asti ja ai, hitsi, miten oli taas pojassa intoa. :)

Mukavan metsälenkin jälkeen mentiin sitten vanhempieni luokse aattoa viettämään ja syömään, kunhan ensin vaihdettiin kuivat vaatteet päälle. :)

BH?
Tavoiteena olisi suorittaa Romeon kanssa beehoo lähtitulevaisuudessa, mutta sitten ennen pitää saada varmuutta paikallaoloon. Paikallaolo-osuus jännittää eniten tommosen vähän epäsosiaalisen uroskoiran kanssa. Koirakko kulkee kokeessa ohitse viiden askeeleen päästä Romeon maatessa paikallaan käskyn alla... Jos vieras koira sattuu olemaan musta iso uroskoira, niin eihän siitä mitään tuu ja nartutkin tuoksuvat Romeon nenään aika usein aivan vastustamattoman ihanilta... :( Ärsyttää se, että esim. Carmaa Romeon piti mennä sörkkimään paikallaolossa. Toisaalta porukkatokossa se on maannut uroskoirien vieressä vailla mitään ongelmia paikkamakuussa. Jos koiria on paljon se pysyy hyvin, koska kokee sen selvästi turvallisemmaksi vaihtoehdoksi, kuin ylösnousemisen. Yksittäinen koira onkin sitten jo paljon haastavampaa ja "ihana nainen" vieressä voi olla myös vastustamaton... Nyt pitäisi saada paljon häiriötreeniä ja treeniä tähän.

Kaupunkiosuus ei pitäisi Romeolle paha olla ja luulen, että menee tuon kyllä ihan ok ja kyllä tuo muukin tottis hyvänä päivänä sujuu.

Hallinta kuntoon, niin eiköhän tuokin sitten ala sujumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti