keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Tavoitteet & saavutukset vuodelle 2011

Vielä on vuotta 2011 vähän jäljellä, mutta kokosin tähän jo meidän tämän vuoden tavoitteet ja saavutukset. 
Tavoitteet vuodelle 2011 olivat seuraavat:

Terveystuloksia
Lonkka-,selkä- ja kyynärkuvat otetaan alkuvuonna.
 • Lonkka-, selkä- ja kyynärkuvat otettiin tammikuussa. Tulokset olivat: lonkat B/B kyynärät: 0/0 ja selkä kuvattiin terveeksi.
Mejä
FI JVA-titteli Romeon nimen eteen... Voi olla, että on liian suuri pala haukattavaksi, mutta pitähän meilläkin joku kunnon tavoite olla.;)

 • FI JVA:n titteli saatiin kuin saatiinkin nimen eteen! Samalla tehtiin myös rotuhistoriaa, Romeon ollessa rotunsa ensimmäinen hollanninpaimenkoira lajissa ja vieläpä saaden lajista valion arvo. PM-paikka jäi vain parin koiran päähän, joka ihan, ihan pikkuisen jäi myös harmittamaan... ;)
Toko/tottis
Jatkamme harjoittelua, ei tavoitteita tämän suhteen... katsellaan mitä tuleman pitää.


 • Parempaan suuntaan on menty koko ajan ja iän myötä koulutettavuus Romeolla selvästi paranee. Intoa on haettu koko ajan lisää ja sitä on myös saatu. Pitkäkestoisuutta suorittamiseen haetaan yhä. Vire laskee yhä aika helposti ja keskittyminen huononee. Lyhyttä, innostavaa treeniä usein. Josko se BH:kin alkaisi jossain vaiheessa tulevaisuutta häämöttämään... 

Esineruutu
Tarkoitus olisi, että esineruutu menisi Romeolta kuten sen kuuluu pk-kokeessa mennäkin.


 • No, ehkä ei ihan mene ihan kuten kokeessa, mutta ihan hyvin kuitenkin. Kolme esinettä nousee yleensä hyvin ja luovutukset ovat parantuneet selvästi ja sujuvat jo käteen saakka. Haasteena onkin ehkä enemmän nyt esineiden tuominen, ilman, että niitä yhtään pureskellaan tai mälvätään matkalla. Tosi ärsyttävä tapa, joka pitäisi saada ehdottomasti pois. Varsinkin pehmeät ja puiset esineet täytyy maistella, muut esineet tuo kyllä hyvin.
Agility
Sopivassa määrin harjoitellaan ja silloin kuin siihen tilaisuus tulee. Tämä on hauskaa!


 • Kuinkas sitten kävikään! Parillekin agilitykurssille päästiin sitten lopulta mukaan ja saatiin oikein hyvää opetusta lajin parissa. Kummatkin tykästyttiin lajiin oikein kunnolla. Talvella käytiin Doggiehallin Agilityn jatkokurssi ja kesällä käytiin Muuramen Seudun Kennelkerhon järjestämä agilityn jatkokurssi, jossa päästiinkin sitten jo suorittamaan kunnolla rataakin ja harjoittelemaan kaikki kontaktiesteet! Jonossa ollaan >> JAT:iin, mutta valitettavasti ilmoitin sinne meidät juuri kuin ilmoitusaika oli jo lopuillaan, joten eipä ole peruutuspaikkaa meille vielä ainakaan herunnut. Toivossa eletään koko ajan, josko sieltä harjoittelupaikka jossain vaiheessa irtoaisi...
Näyttelyt
Jatkamme näissä käyntejä. Etsimme iloisuutta ja enemmän rentoutta kehiin. Siinä tavoitetta, jospa sitten alkaisi niitä erijäkin tulla.


 • No tämä meni kyllä yli kaikkien meidän odotusten. Huh! Kesän näyttelysaalis oli aika huikea, vaikka monessa näyttelyssä emme kesän aikana käyneet: 2 x ROP, 2 x SERTI, VA-SERT, 4 x ERI, joista yksi ERI rodun erikoistuomarilta. Kaikissa arvosteluissa oli maininta: "Rodunomainen lähestyttäessä..." ja hollanninpaimenkoirien erikoistuomarin arvostelussa luki vieläpä: "...nice temperament..." Rentous kehään löytyi hyvien näyttelyharjoitusten kautta. Oma itseluottamus koiran esittämiseen kasvoi ja tämä näkyi heti myös Romeossa. Hollanninpaimenkoirille järjestetyistä Jyväskylässä pidetyistä näyttelyharjoituksista oli erittäin paljon apua tähän, kun paikalla oli paljon rodun tuntevia, osaavia ja auttavia ihmisiä. Kiitos erityisesti Viikin Kirsille "suorista sanoista" ja Kukkasen Liisalle monista hyvistä vinkeistä siihen, kuinka holsku kuuluu kehässä esittää... 

Muuta 

Lisäksi vuonna 2011 uutena harrastuksena mukaan tulikin vielä aika yllättäin pk-haku, ja vieläpä, uskomatonta kyllä, hollanninpaimenkoiraporukassa! Aivan mielettömän upeaa oli saada mukava holskuporukka kokoon ja päästä yhdessä treenaamaan tätä mukavaa lajia. Kiitos mukaville treenikavereille tästä.. 

Joten kaikkinensa vuosi 2011 on ollut meille todella upea ja hieno vuosi. 


Erityisen iso KIITOS kuuluu Romeon kasvattajalle, Katia Närvälle kaikesta tuesta ja kannustuksesta, jota olemme saaneet lajista riippumatta! Kiitos hienosta koirasta. <3

2 kommenttia:

 1. Teillä oli hieno vuosi! Onnittelut molemmille! :) Romeo vaikuttaa olevan aivan hieno ja upea harrastuskoira. Ja se on myös niin komea. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos.

  Tykkään kyllä varsinkin Romeon tavasta toimia maastossa. Tottikseen saisi olla vähän enemmänkin potkua... mutta nämä on aina näitä koulutuskysymyksiä. ;)

  VastaaPoista