maanantai 5. syyskuuta 2011

Mejäkoe Korpilahden Surkeella


Launtainan ajeltiin Korpilahden Surkeelle Keski-Suomen Noutajakoirayhdistyksen mejäkokeeseen. Tehtiin isännän kanssa kokeeseen korvaava jälki. Maasto oli suhteellisen mukavaa, vaikkakin kovin ojaista. Hirvikärpäsiä oli tsiljoona ja olo jälkeä tehdessä oli varsin epämukava. :( Vielä koepaikalla syödessä ja illallakin kärpäsiä sai irrotella tukasta. Ei ole heikkohermoisten laji tämäkään. Sen verran innolla nuo pikkukaverit tunkeutuivat korviin, nenään ja suuhuun.

Jälki saatiin ajoissa valmiiksi ja hurautettiin yöksi kotiin.

Koepäivä. Surkeella surkeesti. :( 

Sunnuntaina ajettiin koepaikalle. Kuulas ja kaunis syysaamu. Järjestelyt olivat kaikilta osin aivan huiput, vaikka kyseessä olikin iso koe, eli kaikkinensa peräti viiden tuomarin koe. Koiria oli mukana kaikkiaan 27. Jälki oli noin muutoin ihan ok, ja koepaikka oli vallan ihana. Lähellä oli kiva ranta, jossa Romeo sai käydä välillä uimassa ja vähän kauempana pelto, jossa Romeo sai kirmata mielin määrin...

Jostakin syystä Surkeella menee kyllä ihan nimensä mukaisesti meillä aina varsin surkeesti. Arpaonni oli tänään huono. Päivän viimeinen ja se kuumin jälki. : (


Laukaisutestissä istuttiin varsin tyylikkäästi...

Kun sitten viimein meidän vuoro tuli, Romeo bongasi jo tieltä jonkun hajun jäljen oikealta puolelta ja toivoin, että se ehtisi rauhoittua kunnolla ennen lähtöä. Niin ei kuitenkaan käynyt. Lähes heti ohjauskreppejen loputtua Romeo suuntasi jäljeltä sivuun vasemalle tätä juttua tarkastamaan ja sai tästä hukan. Joku elukka oli mitä ilmeisemmin mennyt juuri jäljen yli ja tämän haju kiinnosti kovasti Romeota.

Puhtaalta jäljeltä jäljestys jatkui hyvin aina lähes kaadolle saakka. Kaato oli aivan liian lähellä tietä ja se oli sijoitettu heti loivan kaarroksen jälkeen. : (Romeo meni lähes tielle nähdessään siellä auton, jossa kokeen sihteeri istui ovet auki ja sai tästä sitten toisen hukan. No tätä tämä välillä on. Harmitti kuitenkin tuo hukka kokeen jälkeen. Tuloksena VOI 3 28 p.


 Palkinto oli kuitenkin komia...


Uinnin jälkeen...
>> KUVIA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti