keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Loma & agilitya! (6/13)

Lomalle!

Tänään on ensimmäinen lomapäivä! Helle haittaa koiraharrastuksia jonkun verran, mutta aina sitä jotakin keksitään. Eilen aktivointina toimi nurmikolta etsittävät frolicit... Ihan mielenkiinnosta katsoin, kuinka nenu toimii kovalla helteellä. Jonkun verran huonommin Romeo käyttää nenää kun on kuuma ja pitää läähättää. Namit kuitenkin löytyivät.

Tänään seitsemän aikaan aamusta tehtiin yhdessä aamulenkki metsässä, joka päätettiin uimiseen. Keppiä Romeo hakee innolla järvestä ja ui muutenkin tosi mielellään. Houkutteluja ei tarvita.Ensi viikolla on Romeolla kaksi mejäkoetta. Pidetään kovasti peukkuja, että keli ainakin vähän tästä viilenee! Viilennysmantteli on, mutta sitä ei ole vielä testattu. Täytyy kokeilla pikapuoliin.

Agilitytreenit Muuramessa


Aloitettiin Romeon kanssa treenit tänään käymällä ensin alkeiskurssilaisten kanssa harjoittelemassa keinua, eli saatiin taas Seijalta oikein hyvää tukiopetusta. :) Avustaja katsoi, ettei toinen pää keinusta nouse liian nopeasti ylös. Romeolta keinu meni ensi kerraksi oikein hienosti. Kiipesi hyvin ja laskeutui rauhallisesti pysähtyen kontaktille, jossa pyysin istumaan ja vapautin.

Omalla kurssilla päästiin tekemään kivaa rataa tiukalla kurvilla, joten ohjauksessa sai olla tarkkana. Esteinä olivat puomi-putki-aita-aita-aita-pituus ja lopuksi vielä pussi. Puomi oli Romeolla nyt ekaa kertaa oikeassa korkeudessa, joten se tehtiin vielä hihnan ja avustajan kanssa. Hyvin nousi ylös ja  meni ihan maltilla ja rauhallisesti lihapullan perässä. Alastulossa etujalka kerran vähän lipesi Romeolta, mutta ei kuitenkaan pudonnut. Alastulossa pysäytin ja palkkasin, jotta R huomioi samalla vähän estettä. Kontaktilla pysähtyi nätisti niin, että etujalat maassa ja takajalat kontaktilla. Pussi oli Romeolle myöskin uusi este, joten pussin päässä oli avustaja nostamassa pussia. Romeo meni reippaasti pussiin ja katseli uteliaana uutta estettä sen jälkeen. :) Meidän "rata" alkoi puomin jälkeen putkella. Romeon hypyt olivat tänään mukavan ilmavia ja rimat pysyivät hyvin ja omakin ohjaus toimi tänään vähän paremmin. Kolmen aidan jälkeen oli tiukka käännös pituus-esteelle ja siitä suoraan pussiin... Romeo teki radan muutamia kertoja todella hienosti. :)

Rata näytti jokseenkin tältä...Muina esteinä tehtiin täys määrä keppejä, harjoiteltiin esteparilla välistävetoja sekä tehtiin rengasta.

Kepit
Romeo koetti vähän rynniä ja mennä ajoittain liian nopeasti, jolloin keppi meinasi jäädä väliin, mutta korjasi kyllä hyvin namikäden mukaan... Ohjaukset tässäkin parempaan suuntaan eli enää ei peruutella. Toistojen myötä homma alkaa itseltäkin pikku hiljaa sujua.

Välistävedoissa Romeo teki alkuun hyppy-taka-hyppy-sarjan, jota ollaan viime aikoina tehty enemmän, vaikka tänään tarkoitus oli ottaa koira esteiden välissä omalle puolelle. Seuraavalla kerralla hoksasi tulla esteiden välistä tänne-käskyllä ja kädellä ohjaten. Kummaltakin puolelta ohjaus. Ihan jees.

Renkaassa käytin alkuun avustajaa, joka oli renkaan toisella puolella. Romeo yritti rynniä väärästä välistä lihapullan houkuttamana, joten tein niin, että jätin Romeon istumaan paikalleen ja menin itse ohjaamaan namilla renkaan keskeltä ja johan alkoi homma sujumaan. Muutama onnistunut hyppy, johon oli hyvä lopettaa.

Mukavat treenit jälleen. Myöhän selvästi edistytään! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti