torstai 9. kesäkuuta 2011

Agilitya Muuramessa (3/13)

Eilen oli Muuramessa agilitykurssi helteestä huolimatta. Treenivuoro on 19-20, joten pahin helle ehtii vähän hellittää ja piha oli jo silloin mukavan varjoinen ja tuulinen.

A-este
Mentiin taas ensin alkeiskurssilaisten kanssa treenaamaan A-estettä ja tekemään tärkeitä kontaktiharjoituksia. Romeo meni kuulema oikein pontevasti kouluttajan mukaan... =),eli ei suurempia ongelmia. Eka kerta noustessa meni vähän ihmetellessä ja toisella kerralla nousussa vähän epäröi, mutta meni kuitenkin varsin urhoollisesti. Alastulot mukavan maltillisia, eikä kummassakaan mitään paniikkialastuloja, joten ihan hyvä eka kerta A-esteeksi.

"Omalla" kurssilla esteinä olivat; puomi, rengas, viisi aitaa ja putki. Harjoittelimme mm. takaaleikkauksia putkelta aidalta. Tehtiin pientä rataa ja harjoiteltiin irtoamisia apuohjaajan palkatessa esteen välissä. Romeo täytyy ohjata aika syvälle esteiden väliin, jotta irtoaa riittävästi. Käskytys saisi olla nopeampaa. Romeo kun toimii täysin käskyjen mukaan, eikä sooloile omiaan.

Rengas...
...oli sekin meille uusi este, joten ensin renkaan ollessa maassa muutama läpimeno ja sitten vähän nostettiin rengasta. Hyvin meni Romeolla, ei mitään ongelmia. Käskysanana läpi, kun tuo rengas-sana, ei oikein sovi mun suuhun ja on aika pitkä.

Sitten kokeiltiin varsinaista oikeaa agilityrengasta ja sekin sujui hyvin. Romeo ei epäröinyt missään vaiheessa hypätä tai mennä väärästä "kolosta", kuten renkaan kohdalla on mahdollista mennä.

Tehtiin myös välistävetoja, jotka nekin sujuivat kouluttajan mukaan oikein hyvin. Romeo oli hyvin kuulolla koko treenien ajan ja sitä oli varsin mukava ohjata. =) Liekkö helteelläkin ollut osuutta asiaan kun poitsu makoili vaan rauhassa omaa vuoroaan odottamassa muista koirista piittaamatta.

Muutenkin koiran hallinta sujui tänään varsin hyvin ja olen oikein tyytyväinen siltä osin koiraan. Vapaana työskentely toisten koirien läheisyydessä ei tuota Romeolle ongelmaa ja hyvin Romeo jaksoi odottaa lähtökäskyä paikalla vaikka kerran sain ääntä korottaakin ja laittaa koiran uudelleen istumaan. Lähtölupa ja oma liike pitäisi tulla eri aikaan, jotta koiran on helpompi tulkita milloin lupa tulee. Eli ensin lupa ja sitten vasta itse liikkeelle.

Mukavaa oli. Välilämmittelyissä otettiin vähän tokoa ja mm. seuraamista ja kontakti oli koko ajan vallan hieno. Niin mukava treenikaveri tänään. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti