keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Agia Muuramessa (2/13)

Tänään oli Muuramen agilitykurssin toinen kerta. Mukana tällä kertaa peräti kolme holskua (Ellin tytöt) ja yksi lagotto. :) Ilma oli lähes helteinen, joten lämmittelylenkillä Romeo kävi myös uimassa ennen treenejä. :)

Menimme alkeiskurssilaisten kanssa heidän treenien loppuun mukaan ja harjoittelimme Romeon kanssa puomia ja erityisesti niitä kontakteja. Pitää muistaa ohjata tosi rauhallisesti, ettei koira opi yhtään rynnimään vaan malttaa keskittyä kunnolla. Tarkoitus on nostaa puomi mahdollisimman pian oikeaan korkeuteen, jotta koira ei opi kuitenkaan liian rohkeaksi. Nyt puomi on ollut vielä matalalla, jotta saadaan alkuharjoittelut tehtyä hyvin ja ne myös koiran lihasmuistiin.

Sitten siirryttiin omalle kurssille. :) Esteinä kepit, kolme aitaa, putki ja puomi. Kentällä oli myös yksi yksittäinen aita, jossa sai käydä treenaamassa koiran hallintaa ja sitä, että koira malttaa pysyä paikalla odottamassa, eikä esim. varasta lähdössä. Eli koira jätettiin esteen taakse istumaan ja mentiin estettä kohti tai esteen toiselle puolelle ja sitten palattiin palkkaamaan koira. Missään vaiheessa koiraa ei päästetty hyppäämään esteelle. Oikein hyvää häiriötreeniä toisten koirien tehdessä esteitä! Romeo pysyi hienosti paikalla, vaikka toinen koira haukkui ihan vieressä tai toiset tekivät rataa.

Varsinaisissa harjoituksissa tehtiin ensin keppejä. Toiselta puolelta ohjaus meni hyvin, mutta vasemmalla kädellä ohjaus oli aika kömpelöä. Se puoli tarvitsee enemmän treeniä. Romeo meni kuitenkin hyvin. :)

Sitten tehtiin seuraavanlaista rataa: puomi - aita - putki - aita... Romeon kanssa jätettiin korkea puomi vielä väliin koska treenattiin sitä alkeiskurssilaisten kanssa ja aloitettiin aidasta. Ohjaus oli mitä oli, mutta Romeo meni hyvin ja innoissaan. R seurasi tosi tarkasti ohjausta ja toimii ohjeiden mukaan. Omat käskyt ovat välillä myöhässä tai en juokse riittävästi esteen eteen, jolloin koira oikaisee vähän sivuun ja este putoaa tms. Omassa ohjauksessa on paljon parannettavaa. Mutta mukavaa kuitenkin oli helteestä huolimatta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti