sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Mejäkoe Korpilahti

Romeo nuuskuttelee opasta ja tuomaria ennen metsään lähtöä
Viikonloppu vietettiin Korpilahden Surkeejärvellä Keski-Suomen Noutajakoirayhdistyksen mejäkokeessa. Kokeessa oli mukana kaikkiaan 23 koiraa ja neljä tuomaria, joten suuresta mejäkokeesta oli kyse. Suurin osa koirista oli noutajia; lapukoita, tollereita, sileäkarvoja... Muina rotuina olivat yksi kk mäykky, cockersspanieli, länsisiperianlaika ja meidän Romeo. Seitsemän avokoiraa ja loput voittajaluokan koiria. Eräs helsinkiläinen nuori naisosallistuja fanitti kovasti Moorea, jonka videoita oli kuulema paljon katsellut netistä ja koira oli ns. "tuttu" kuten myös Romeokin... :) Aikas hassua... :D 

Lauantaina urakoitiin kaksi jälkeä ja sunnuntaina oli sitten koe. Arpaonni oli hyvä ja kun meidän ryhmässämme oli kolme avokoiraa, pääsimme starttaamaan heti neljäntenä eli ensimmäisenä voittajakoirakkona.

Laukaisutestiin...
Romeo lähdössä kokeeseen. Intoa riittää ja Romeota saa tosissaan pidellä..:) 
Romeo lähti innolla ja heti ensimmäisellä osuudella oli oikeata kunnon suomaastoa, jonne pitkävartiset kumpparit upposivat joka askeleella ihan reilusti. Romeo ei ollut koskaan kävellyt oikealla kunnon suolla ja näkykin oli sitten sen mukainen. :D Romeo meni kun kurki ainakin, jalkoja korkealle nostellen ja selvästi sitä ällötti kovasti vetinen ja upottava suomaasto... 

"...ensimmäinen osuus jälkiuran päällä kosteikossa ihmetellen jälkiuran sijaintia..." 

(tuomari Toni Tunkkari koeselostuksessaan) 

Mun suuu-ri sankarini ylitti kuitenkin suon... <3 Vauhti oli hiljaista ja välillä se tuijotti minua, mietti varmaan uppoaako tuo emäntä. Katkolle saakka tultiin ihan mukavasti jäljestäen. Katko tuotti ongelmia ja veretyksen alkua ei Romeo useasta regastuksesta huolimatta löytänyt ja tästä tuli ensimmäinen hukka. Näin Romeosta, että kun kova työ ei tuottanut toivottua tulosta, sen itseluottamus vähän laski ja se aiheutti vähän ylimääräistä epäröintiä ja turhaa pyörimistä. Romeo meni taas vähän matkaa hyvin, mutta laajalla ja tuulisella hakkuuaukiolla jäljellä pysyminen tuotti siinä määrin ongelmia, että koe keskeytettiin ja mentiin harjoitellen jäljen loppuun. Jäljestys sujuikin hyvin, kun pääsin kunnolla Romeota kannustamaan oikeasta työskentelystä ja hyviä aineksia oli taas näkyvissä. Tulipahan taas roppakaupalla hyvää kokemusta nuorelle jäljestäjälle.

Jäljellä ohitettiin puu, jossa oli hurjat karhun raapimisjäljet... :/ Muutenkin alue oli erittäin riistarikasta, karhun jätöksiä ja -jälkiä oli paljon, kuten myös hirvieläinten sorkkauria ja -jätöksiä sekä alueella oli myös paljon pesiviä kanalintuja.

Iso koe järjestelyineen sujui oikein mallikkaasti ja päästiin jo hyvissä ajoin kotiinkin. :)

Romeon tuloksena tänään siis  VOI 0

Tuomarin koeselostus (Toni Tunkkari)

Romeo tutkii alkumakuksen ja lähtö on rauhallinen. 1. osuus jälkiuran päällä kosteikossa ihmetellen jälkiuran sijaintia. Katkokulma tuottaa ongelmia ja sitä Romeo selvittää pääosin takamaastosta ja joudutaan lopulta palauttamaan 2. osuuden alkuun. 2. kulma lenkillä 3:lle osuudelle, jonka alussa eteneminen ei suju ja tuomitaan kaksi hukkaa ja koe keskeytetään. Kuljetuilla osuuksilla makaukset merkattiin. Lupaavaa suoritusta koiralta, jolla tänään 3. osuuden alussa jokin oli kiinnostavampaa kuin verijälki.


Parhaan jäljentekijän palkinto Vesangan mejäkokeesta - KARHUKELLO!!! =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti