torstai 26. toukokuuta 2011

Ja sujuvasti vaihdamme lajin agiin... (1/13)

Näyttelyn ja mejän jälkeen siirrytään sitten vuorostaan agilityn ihmeelliseen maailmaan.

Eli pääsimme Romeon kanssa mukaan Muuramen kennelkerhon agilityn jatkokurssille ilman, että kaikki esteet ovat meille vielä tuttuja. Agihistoriahan meillä on se, että olemme käyneet Ulla Kaukosen Hyppytekniikkakurssin, henga-agia (lajiin tutustumista) ja Doggiehallilla kymmenen kerran agilityn ohjaamiskurssin, jossa keskityttiin koiran ohjaamiseen. Esteinä olivat aidat, putki ja kepit...

 "Ongelmana" ryhmän valinnassa (alkeiskurssi vai jatkokurssi?) aiheutti se, että emme ole ihan aloittelijoita agissa, mutta toisaalta kontaktiesteitä emme ole koskaan tehneet. Ollako alkeissa, jossa keskitytään nimensämukaisesti ihan alkeisiin vai vastaavasti jatkokurssilla, jossa kaikki esteet tulisivat olla tutut ja koirakon mahdollista tehdä jo rataakin...

Kiitos Muuramamen kennelkerholle, joka päätti ottaa meidät jatkokurssille ja antaa vähän ylimääräistä tukiopetusta kontaktiesteistä, jotta saamme kurottua toisten kurssilaisten etumatkaa kiinni.

Toissapäivänä käytiin tekemässä puomia ja kontaktia ensmmäistä kertaa ja eilen alkoi sitten varsinainen kurssi. Hyvin Romeo meni puomin useita kertoja ja käskystä pysähtyi kontaktille, jossa seisoi vapautukseen asti. Kontaktiesteitä käydään treenaamassa vielä alkeiskurssilaisten kanssa ennen omien treenien alkua. Eilen käytiin läpi ryhmäläisten tavoitteita ja teoriapuolta ja lopputunnista tehtiin pientä rataa. Esteinä kolme aitaa, putki ja pituus.

Ihan mukavaa työskentelyä Romeolta. =) Aika mahtava otus Romeo harrastuskoirana ja tuntuu aina paranevan. Tekee ihan hyvää työtä monessa lajissa. Mitähän kaikkea tuosta saisikaan irti jos tuolla olisikin osaavampi kartturi!?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti