tiistai 19. huhtikuuta 2011

Tokokurssi (6/6)

Tänään tokokurssin viimeisellä kerralla kertailtiin jo aiemmin käytyjä asioita. Alkuun katsottiin luoksepäästävyys, sitten jättävät liikkeet, luoksetulo ja hyppy.


Luoksepäästävyys


Kuulemma kympin veroinen suoritus. Eli pysyi hyvin nätissä perusasennossa Minnan käydessä vähän taputtamassa päästä ja rinnasta. :)

Liikkeestä maahanmeno

Meni hyvin. :) Käskyn aikana katseeni on kuulemma vähän alaviistoon, joten pitää vaan oppia luottamaan siihen, että koira kyllä menee alas, eikä yrittää tiirata silmäkulmasta putooko se...

Liikkeestä seisominen

Romeo meni hyvin, mutta itse sain noottia ohjaamisesta. En ollut jotenkin varautunut liikkeelle lähtöön ja en luottanut siihen, että Romeokaan tulee. Eli vähän unessa molemmat. Romeon huomio oli jossain muualla kun lähdettiin. Minna sanoi, että voisin keksiä jonkun sanan jolla koira ymmärtää, että nyt lähdetään tekemään hommia ja on hyvin kuulolla ja lähtee heti hyvin mukaan, eikä jää alussa yhtään jälkeen. Nyt liikkeelle lähdössä oli pieni viive ja katoinkin muistaakseni silmäkulmasta taas käskyn kohdalla ym. (Tuo sama huono seuraamaan lähtö näkyy muuten myös tuossa edellisen tekstin videossa, eli tuohon täytyy kiinnittää jatkossa huomiota)

Luoksetulo

R jäi kahden koiran väliin istumaan ja oli kuulemma Minnan mukaan hyvin rauhallisen ja levollisen oloinen, joten yritin kävellä mahdollisimman rennosti ja olla ajattelematta mitä takana tapahtuu tai voisi mahdollisesti tapahtua... :D ;) Kutsuin eteen, jollon tuli hyvin, mutta... joo. :( Kaivoin namia taskusta jotenkin ajatuksissani jo valmiiksi, joten koirahan tuli sitten pahasti vinoon. Kyllä se onneksi useimmin kuitenkin tulee ihan hyvin ja suoraan kunhan en ite säätele mitään. :/
Hyppy

Otettiin eka targetilla ja heti kun irrotin pannasta, R varasti ja hyppäsi. :/ Seuraava hyppy sujui hyvin, mutta hyppää vähän vinosti oikealla ja aika helposti meinaa kiertää esteen ja tulla ennen vapautusta. On tää kyllä mennyt paremminkin. Tätä täytyisi harjoitella enemmän. R kuvittelee olevansa ilmeisesti agissa, kun hyppää vähän vinoon ja kääntyy heti katsomaan minua...


Minnan terkut kurssista oli, että eleettömämpää ohjaamista ja luottamista koiraan..., joten tähän pyritään. Oma kehonkieli pitäisi saada myös rennommaksi, (oma näkemys) jotta R ei ala tulkitsemaan mun jännitystä ympäristöstä johtuvaksi... Romeo oli tosi rennon oloinen taas tänään, eikä mitään pörinään viittaavaa edes ollut ilmassa. Oon sen käytökseen tosi tyytyväinen. Ehkä se oli vähän turhankin vaisu, joten vire olisi saanut olla parempi, mutta itsekin olin sen verran väsynyt, etten oikein jaksanut herätellä tuota...

Mukava Romeon kanssa on kuitenkin hommia tehdä ja mennä nykyisin minne vaan, joten oikea muru siitä on tullut... <3


Kevään suunnitelmia...

Agility- ja tokokurssi on nyt takana päin ja sehän tietää sitä, että kevään agi- ja toko-rupeama on tältä osin ohi ja kovasti odotettu mejäkausi starttaa kohta oikein toden teolla. :) Ilmoja olen lähtenyt paljon, joten nyt odotellaan milloinka tärppää. Tavoitteena Romeolle on tälle kesälle lähteä saalistamaan niitä puuttuvia ykköstuloksia mejän voittajaluokasta... Mooren jalanjäljille siis. ;)


Maanantaisin käydään vielä porukkatokossa Muuramessa, jos ei muuta silloin ole, mutta muuten aletaan keskittyä enemmän sulan maan maastolajeihin... Saas nähdä josko saataisiin pian esineruutukin tehdyksi tuonne metsään. :)


Tokosta jäi varsinkin tämän kurssin jälkeen aika hyvä ja kutkuttava fiilis, joten katsotaan josko meillä intoa ja ennen kaikkea sitä aikaa, kesänkin aikana löytyy... jos vaikka joku möllikoe sitten jossain vaiheessa.


Minnalle kiitos hyvästä kurssista. Näillä opein on taas hyvä jatkaa treenaamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti