maanantai 25. huhtikuuta 2011

Takapään käyttöä ja esineitä


Pääsiäisen aikaan ollaan samoiltu monta tuntia metsässä joka päivä. :) Keli on ollut lähes kesäinen ja kuuma. Lenkin yhteyteen olen toisinaan pyrkinyt väsäämään jonkinmoista esineruutua, kun selvästi raitapoika kaipaa muutakin tekemistä kuin vain vapaana jolkuttelua. Halu tehdä jotakin yhdessä näkyy minusta siinä, että loppumatkasta Romeo kantaa aina valtavia puunkarahkoja, joilla sitten tökkii ihmisiä ja toisia koiria... oikein kiva lenkkikaveri siis...  =). Onhan tuo toki noiden holskujen tyyppillinen fiksu harrastuskin... ;)

Esineruutu 

Eilen tehtiin ruutua kahdella esineellä. R käveli isännän kanssa ruudulta pois päin, jotta ei nähnyt mitä ruutuun vein. R irtoaa yleensä aina hyvin yläkulmaan, joten sijoitin tällä kertaa tutun esineen ruudun vasempaan alakulmaan ja ruudun ylhäällä ja suhteellisen keskellä oli uusi esine, eli nahkainen pikku lasten lompakko.

Metsässä oli aika kuuma, eikä R irronnut ihan normaalia vauhtia, mutta meni kuitenkin sen verran lujaa ja vauhdilla ruudun alaosan, että ei huomannut alhaalla olevaa esinettä. R meni oikeaan yläkulmaan, josta aloitti työskentelyn. Haki taas vauhdilla, mutta tarkan tuntuisesti ja palasi sieltä keskemmälle josta löysi esineen, ja taas sekunnin tuijotus minuun, ennen kun lähti tulemaan alas. :) Vähän malttamaton luovutus... :/ Korjaa kyllä mutta ei edelleenkään häävi. Täytyisi harjoitella enemmän pelkkää luovutusta, jotta tähän tulisi vähän enemmän ryhtiä.

Ja joo. Sitten tuli harmittava töppäys itseltä, eli palkkasin Romeota Whiskaksella kuten usein lämpimällä ilmalla teen, ja annoin sille palkan muovirasian kannen päältä. Muutama lihapala kuitenkin valui maahan ja kun lähetin Romeon toiselle esineelle, se pyörähti ympäri ja palasi tarkastamaan vielä jäikö sitä voimakkaalta tuoksuvaa kissanruokaa maahan... :( Eli loppupalkkana voi olla tuo, mutta esineiden välillä saa riittää jatkossa lihapulla, jotta koira osaa keskittyä siihen, että homma jatkuu vielä... Whiskas haisee erittäin voimakkaalta, joten ihme, että Romeo pystyi tuon jälkeen edes jatkamaan... eli ei näin. :(

Lähetys onnistui toisella kerralla, mutta lähtee aika laiskasti. R meni nyt huomattavan paljon rauhallisemmin ruudussa ja alkoi verkalleen haistella ruudun alaosaa, käveli esineestä ensin vähän ohi, kunnes haistoi esineen ja palasi takaisin. Taas sekunnin tuijotus esine suussa ja iloinen luoksetulo.

Tässä video, joka tosin on aika huono, eikä koiraakaan oikein näy kuvassa... :(
Romeo poseraa Muuratsalon Paljaspäällä <3


Takapäänkäyttöharjoituksia...

Ruokailun yhteydessä olen ottanut Romeon kanssa takapäänkäytön harjoituksia. Iso koira ei taivu (mukamas ainakaan ;)) pienessä tilassa ja jää hirmu usein vinoon. Korjailtavaa riittää. Käännökset vasempaan ovat jotenkin kovin hankalia ja R tarjoilee kummallisia variaatioita oikeasta asennosta. Jotenkin sen takapään käyttö on todella heikkoa. Voisiko se olla oikeesti vaan vielä sen verran kehittymätön, ettei hallitse tuota takapäätä, vai kusettaakohan se vaan mua... ? Ollaan harjoiteltu tätä suhteellisen paljon, mutta tää on aina ollut yhtä huonoa. Se ei sitten osaa peruuttaa persiillään ja korjata näin paikkaa, vaan se nousee ja tekee ison ympyrän jolla korjaa. Viime kesänä Agin hyppykoulutuskurssilla Ulla Kaukonen sanoi, että Romeon kehitys on vielä hyvin keskeneräistä, joten se ei hallitse kehoaan vielä kunnolla ja on vähän hukassa sen kanssa. Mutta tuosta alkaa olla kuitenkin kohta vuosi aikaa. Toisaalta viimeisen vuoden aikana Romeo on vankistunut kovasti ja saanut lisää massaa, joten onhan se kehittynyt kovasti koko ajan. Tiedä sitä sitten, mutta jatkamme harjoittelua. Ehkä se vielä jossain vaiheessa sujuu.


Loppuun meistä tämmönen kaverikuva... <3

KUVIA

(paina yllä olevaa linkkiä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti