tiistai 15. helmikuuta 2011

Romeo agikurssilla (2/10)


Päästiinhän sitä viimeinkin treenaamaankin. :) Sunnuntain toko oli peruttu pakkasen takia, mutta eilen oli maanantaiset agitreenit. Eikä yhtään hullumpaa kun näin pakkasilla on käytössä lämmin sisähalli. :) Ulkona oli pakkasta vaivaiset -26, mutta hallissa tarkeni hyvin hupparilla ja silti oli kuuma...

Harjoiteltiin tänään sylkkärikäännöstä. Koira ohjattiin putkeen molemmilta puolilta (koira ohjaajan vasemmalla ja oikealla puolella) ja aina ulommalla kädellä putkesta ohjattiin suoraan vieressä olevalle esteelle tehden samalla sylkkärikäännös. Vähän oli oma ohjaaminen välillä hakusessa, varsinkin alkuun... :/ mutta loppua kohden selvästi parani. Ohjaaminen näyttää vierestä katsoen naurettavan helpolta, mutta kun ohjaat nopeaa koiraa, oikeanlaiset käännökset välillä tuppaavat vauhdissa unohtumaan tai muuttavat vähän muotoaan. ; D Täytyy vaan malttaa tehdä rauhassa ja keskittyen. Kuivaharjoitellen (ilman koiraa) ohjaukset menevät jo oikein näppärästi.

Toisena juttuna otettiin hyppy-taka-hyppy - harjoitusta kahdella aidalla. Koira lähetettiin esteen sivusta niin, että se näkee aidat. Sittten aitoja siirreettiin yhä kauemmaksi toisistaan, kunnes ne lopulta ne olivat vierekkäin.

Lussaa oli... :)

Romeossa hyvää on se, että se kestää hyvin toistoja agissa, toisin siis kun tokossa. R on innokas tekemään täysillä. Ei minkään sortin epäröintiä lähestyä esteitä vaikka omat ohjaukset eivät aina ihan nappiin menekään. Harmittaa kyllä koiran puolesta jos oma ohjaus ontuu. Koira tekee kuitenkin koko ajan parhaansa. Se on vähän liiankin nopee minulle, mutta on sillä kuitenkin ajatus mukana tekemisessä. Ainakin suurimman osan ajasta. ;)

...ja vähän miinusta :( 

Parissa kohtaa harjoitusta, Romeo karkasi haistelemaan hallin kokolattiamattoa... :/  ja sekös ohjaajata tympäisi. Käskyllä tuli takaisin, mutta ei ollut ihan niin hyvin kuulolla kun viime kerralla. Agitreeneissä koiralla ei pidetä edes pantaa kaulassa, jotta se tottuu siihen, että kokeissakaan ei niitä käytetä. Kokolattiamaton hajut tuntuvat olevan Romeosta välillä aika vastustamattomia. Tommonen "kurittomuus" kentällä täytyy vaan karsia het´ alkuunsa, jos se alkaa yhtään lisääntyä.

Ihan kivat treenit jälleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti