sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Porukkatokoilut


Tänään olimme Muuramessa porukkatokossa.

Harjoittelimme luoksetulon eteentuloa, siitä siirtymistä sivulle perusasentoon, liikkeestä istumista ja luoksetuloa. Harjoittelin Romeon kanssa myös liikkeestä maahanmenoa ja -seisomista. 


Luoksetulon eteentulo ja siirtyminen perusasentoon
  • Jätin Romeon paikalle ja tänne-kutsulla tuli hyvin ja tiiviisti eteen istumaan. Sivu-käskyllä ja käsiavulla meni hyvään perusasentoon. Kouluttajan mukaan meni oikein hyvin. Ainoa mitä voisin muuttaa on, että jätän tänne-käskyn pois koska käskyjä on liian monta. Pyydän koiran suoraan eteen-käskyllä luo ja siitä sivu-käskyllä perusasentoon. Tätä kokeilin myös pidemmästä matkasta ja Romeo meni oikein hyvin. Tuli joka kerta tiiviisti eteen ja siitä hakeutui sivulle.

Liikkeestä istuminen
  • Istuminen liikkeestä sujui hyvin, myös kouluttajan mukaan, vaikka tätä ei olla kovin paljon treenattu. Enemmän ollaan harjoiteltu tuota liikkeestä maahanmenoa. 

Luoksetulo
  • Tein tämän nyt niin, että pyysin Romeon eteen-käskyllä luo ja siitä sivu-käskyllä ja käsiavulla perusasentoon. Toimi oikein kivasti vaikka Romeo vähän varasti lähdössä...  Tehtiin toinen samanlainen harjoitus, jossa välimatka luoksetulossa oli vähän lyhyempi. 
Liikkestä maahanmeno sujui hyvin. Hyvin jaksaa R odotella, että palaan sen vierelle ja otan sen perusasentoon. 

Liikkeestä seisominen oli tänään meille suuri ilonaihe! Onnistui joka kerta hienosti, vaikka tätä ei olla näin treenattu aiemmin. Eli muutin tähän uuden käskysanan niin johan alko homma toimia. Käskynä seisomisessa on tästä eteenpäin odota-sana eikä seiso, koska tuo odota on Romeolle selvästi tutumpi käsky arjesta ja toimii aina hyvin. Pyydän sitä esim. aina odottamaan ennenkö laitan hihnan kaulaan, otan pannan pois päästä tai jos pitää solmia lenkillä kengän nauhoja tms. Romeo seisoo ja odottelee silloin. Kun taas seiso-käskyä se ei oikein vielä ole ymmärtänyt kunnolla tai on jotenkin aina epävarman oloinen. Käskysanaa vaihtamalla homma toimi tänään todella hyvin. Koira jäi seisomaan paikalleen, vaikka yleensä se on aina ollut edellä kun annan sille tuon käskyn.

Eli vaikka harjoitus tehtiin ekaa kertaa, Romeo jäi joka kerta seisomaan paikalleen ja odottamaan, että palaan sen luo samalla tavalla kuten liikkeestä maahanmenossakin. Jes! =) 

Eli siis alokasluokan liikkeet ovat kunnossa... PAITSI. Se paikallamakuu toisten koirien vierellä. :/ En jotenkaan jaksa uskoa siihen, että tuo pysyy paikallaan toiset koirat vierellään sen kaksi minuuttia. Varsinkaan jos viereen tulee joku musta ja pitkäkarvainen uroskoira. :/  

Tänään kentälle tuli tutustumaan uutena koirana pitkäkarvainen saksanpaimenkoira vauva, joka oli mustakarvainen ja tietenkin ihan armottoman suloinen. Romeo jostakin syystä vihaa mustia ja pitkäkarvaisia koiria. Se olisi varmaan syönyt pennun ja yritti sille murrata aina ohimennen. :/ Ehkä syynä on se, että meidän saarella asuu musta, tuuheaturkkinen kiinanpystykorva uros, jota R ei voi jostakin syystä sietää. Joitakin koiria se inhoo vaan enemmän kun toisia.

Tokokurssi alkamassa... 

No, eli tähän pitäisi saada muutos, jotta me uskaltauduttaisiin joskus kokeeseen. Eli häiriötreeniä tarvitaan vaan lisää. Ilmoitin meidät alokasluokkaan tähtäävälle tokokurssille, joten jospa sieltä sitten saataisiin varmuutta tähänkin asiaan. 

Hyvä fiilis kuitenkin koiran osaamisen kannalta tämän päivän jälkeen. Varmuutta tekemiseen on tullut jo aika paljon lisää, kontakti ei niin katkeile ja koira on yhä paremmin kuulolla joka tilanteessa. Niitä huonoja treenejä kun tuntuu olevan nykyisin niitä hyviä treenejä selvästi vähemmän. Joten tästä on mukava jatkaa. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti