maanantai 7. helmikuuta 2011

Agikurssilla (1/10)Valssia, Mäkelää ja sylkkäriä... 

Tänään alkoi sitten kovasti odotettu agilitykurssi. :) Kurssilaisia oli mukana kaikkiaan kuusi. Rotuina westie, sheltti, spanieli (semmonen vähän isompi...), iso villakoira, russeli ja Romeo. Kolme pikku koiraa ja kolme isoa. Tällä kokoonpanolla mennään koko kevät.

Ihan ekaksi on sanottava, että olen hirmuisen ylpeä Romeosta. :) Niin hienosti poika uudessa paikassa käyttäytyi. Ensimmäistä kertaa treenattiin sisähallissa, joka oli vielä melkoisen pieni, mutta mukavan lämmin. Tunnelma oli aika tiivis (viisi uroskoiraa), mutta koirat olivat hyvin ohjaajiensa hallinnassa.

Tänään harjoiteltiin agilityohjaamista. Ekaksi otettiin valssia, eli vaihdettiin ohjaavaa kättä ja tehtiin koiran kanssa U-käännöksiä. Sitten treenattiin Mäkelää, eli persjättöä. (ohjaaja leikkaa koiran kulkulinjan sen edessä, selkä koiraa kohti. Ohjauskäsi vaihtuu)

Viimeiseksi harjoiteltiin sylkkäriä.

Tarkoitus harjoituksilla olisi, että koira oppisi lukemaan vartaloapuja. Askelkuvioita harjoiteltiin ensin ilman koiraa ja sitten koiran kanssa. Turhaa ottaa koira sekoamaan mukaan, jos ohjauskuviot eivät vielä itseltä suju. Yllättävän vaikeitakin jotkut askelkuviot alkuun, mutta selkiytyivät sitten nopeasti kun vähän aikaa niitä harjoitteli.

Lopuksi otettiin putkeen menoaEnsin kuivaharjoitteluna niin, että ohjausharjoittelua putkeen kummastakin päästä ja tehtiin tarvittavat askelkuviot. Olikohan ne nyt niitä valssiaskeleita... :/ ? Sitten sama koiran kanssa. Romeo sujahti taas putkeen todella lujaa ja yhtään epäröimättä. Hyvin meni ohjaukset ja omat askelkuviot putken molemmista päistä.

Romeolla ei ollut mitään ongelmia. Kontakti oli erityisen tiivis koko tunnin ajan, joten yhteistyö oli oikein mukavaa, kuten se on aina näemmä silloin kun R on vähän epävarma vieraassa paikassa... Hyvä niin. :)

Mukava ja kaikkiaan ihan tehokas tunti. Kotiläksyiksi nyt sitten tänään opittuja askelkuvioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti