sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Porukkatokoilemassa


Tänään oltiin pitkästä aikaa sitten porukkatokoilemassa. :)

Koirakoita oli paikalla n. parisenkymmentä ja koirat jaettiin kahteen ryhmään. Pentusiin ja toiseen ryhmään. Koko tunnin aikana Romeo ei pöhissyt tai kuumennut kertaakaan, vaikka kentällä tunnelma oli välillä hyvinkin kireä kun jotkut koirat rähisivät oikein tosissaan. Oikein tyytyväinen Romeon hyvään käytökseen jälleen kerran ja varsinkin pitkän tauon jälkeen. :)

Harjoiteltiin maahanmenoa, liikkeestä maahanmenoa ja perusasentoa sivuaskeleiden kanssa ja häiriötä, eli kuljettiin pitkin poikin kenttää toisia koiria kohdaten ja ohitellen.

Maahanmenot olivat ihan hyviä, alkuun tosin hiukan hitaita, mutta vauhtia tuli heti lisää kun palkkasin koiraa alempaa. Liikkeestä maahanmenoja tehtiin niin, että kävelin muutaman askeleen maahanmenon jälkeen, palkka ja vapautus. Ihan hyvin sujui Romeolta ja pysyy maassa aina vapautukseen asti.

Perusasentoa harjoiteltiin myös ja sivuaskeleita. Koira perusasennossa, sitten askel eteen, koira perusasentoon, askel sivulle ja koira perusasentoon. Romeo tuli alkuun aina vinoon sivusuunnassa ja jouduin korjaamaan paikkaa kunnes kouluttaja sanoi, että otan askeleen liian sivuun ja nuorelle, isolle koiralle kehonhallinta voi olla vielä vähän ongelmallista. Joten sain ohjeeksi ottaa yhden pitkän askeleen edemmäksi sivulle eli vähän oikealle eteen ja nyt Romeo korjasikin paikan tosi hienosti. Näitä tehtiin useita ja joka kerta sujui oikein hyvin. Tätä harjoiteltava nyt enemmän.

Muiden koirien kohtaamiset ja ohittelut meni  mukavasti, eli imuttamalla mentiin toisten koirien ohi ja välistä. Heti kun otti kontaktia kehuin ja palkkasin.

Kivat treenit ja mukava oli huomata, että Romeon hallinta sujuu aina vaan paremmin. Poitsun kanssa kehtaa mennä jo minne vaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti