lauantai 22. tammikuuta 2011

City Walk


Tänään oli Romeolla vuorossa pitkästä aikaa kaupunkikävelyä Jyväskylässä. 

Tarkoitus kävelyllä on, että maalaispoika käy aina aika ajoin "ihmisten ilmoilla", jotta ei liikaa maalaistu. ;) Romeosta kuoriutuikin jälleen oikein kelpo citykoira. 

Kauppakeskuksia pyörittiin ristiin rastiin, käytiin mm. torilla, Jyväskylän Matkakeskuksessa ja hengailtiin vaan kävelykadulla. Kuten aina lauantaisin porukkaa oli liikenteessä paljon, tosin kuvissa ei heitä juuri näy. On vähän noloa kuvata vieraita ihmisiä...


Paljon ihmisiä ohitettiin heitä hipoen ja täytyy sanoa, että holsku-poika yllätti taas tosi iloisesti. :) Kulki niin kauniisti hihnassa kuin vaan suinkin voi. Hihna lyhyellä, mutta kuitenkin koko ajan löysällä kauniisti seuraten. Vieraista ihmisistä ei välittänyt vähääkään eikä muustakaan kaupungin vilinästä. 

Romeo sai paljon ihailevia katseita osakseen ja eräs ihminen kuului sanovan kaverilleen. "Katso, belgi" ... :) Venäläisturistit kehuivan myös Romeota hyvin kauniiksi ja seurasivat pitkään Romeon menoa. Yhtään kielteistä kommenttia ei onneksi kuulunut, vaikka koira kulki mukanamme kauppakeskuksen ruuhkissa. :)


Rollimummoa piti vähän vilkaista... Kaikkiin citykoiralle tavanomaisiin juttuihin Romeo suhtautui mukavan rauhallisesti. Rappusissa yritti vähän ryysiä ja liukuovissa tahtoi mennä vähän nopeammin, mutta muuten asteli koko ajan hyvin rauhallisesti ja arvokkaasti. Haki myös paljon kontaktia minuun ja heittelin lihapullaa tasaisin väliajoin. Kävelykadulla pyörittiin ihmisjoukossa ja käytiin mm. demarien soppajonossa jonottamassa hernekeittoa... Hyvin maistui Romeollekin soppa. 

Jaloissa pyörivät kesyt pulut tuppasivat taas kiinnostamaan Romeota varsin kovasti. Varsinkin kun niihin päin tehty nopea liike sai kaikki Jyväskylän pulut kohoamaan siivilleen... Oli siinä maalaispojalla ihmeteltävää. :D 


Ja taas mentiin kauppoihin. 


Jyväskylän Matkakeskuksessa


nähtiin pupu vitriinissäJyväskylän vanha rautatieasema


Paluumatkalla käytiin vanhempieni luona kylässä. Raitapoika oli kovin, kovin väsynyt reissusta...


ja nukahti pian lattialle.

7 kommenttia:

 1. Jadista ja Maltasta AINA kommentoidaan että "belgejähän nämä ovat?", mihin aina vastaan että ei ihan, vaikka aika mustiahan nuo ovat. Onkohan Romeo sitten tervu, kun mustaksi sitä ei ainakaan voi syyttää. ;)

  VastaaPoista
 2. :D. Romeo on varmaan sitten se tervu. Aika hauskaa vaan kun kuulee jonkun niin kovin asiantuntevan oloisena kertovan kaverilleen "...tuossa menee belgi". Eikä ollut ensimmäinen, eikä varmaan viimenenkään kerta.

  VastaaPoista
 3. Ai teillä koiratkin pääsee "shoppailemaan" kauppakeskuksiin :O? Hyvän rennon oloista kävelyä Romeolla. Sinnakin tykkää hernekeitosta ;D

  VastaaPoista
 4. Koirat eivät pääse ihan kaikkiin kauppakeskuksiin, mutta aika moneen kyllä...

  VastaaPoista
 5. Hieno sosiaalistumiskierros, meidän pitäisi pikkusällin kanssa lähteä samanlaiselle.

  VastaaPoista
 6. Hei!

  Mihinkä kaikkiin Jyväskylän kauppakeskuksiin koiran sopii viedä? Ja kysyittekö lupaa jostakin, vai ovatko nuo sellaisia paikkoja, joissa koiran tuomista ei ole erikseen kielletty? Tuoreena jyväskyläläisenä tällaisia asioita mietin, nyt kun Tampereen stockmannille on liian pitkä matka. ;)

  VastaaPoista
 7. ^ ei kysytty lupaa, vaan kuljettiin siellä missä koiran tuomista ei oltu erikseen kielletty, eli kauppakeskuksien aulat ym. paikat.

  VastaaPoista