lauantai 28. elokuuta 2010

PM-kokeissa esineitä

Mejämaskotti
SM-karsinnat ja esineet

Viikonloppua vietetään mejän PM-kokeessa Uuraisilla.

Mooren pisteet eivät ihan riittäneet SM-karsintaan, koska tänä kautena taso on tosi kova. Mooren pisteiden keskiarvo 45,3 riitti mukaan PM-kokeesta pudonneiden karsintasarjaan ja samalla kauden päätöskokeeseen.

Romeon rooli näissä karkeloissa on olla mejämaskottina koepaikalla. :) Koska kyseessä on PM-koe, jälkiparit valitaan vähän eri tavalla ja sillä välin kun isäntä teki metsässä PM-jälkeä toisen parin kanssa, tein Romeon kanssa leiripaikalla esineruutua...

Harjoittelin esinekurssilla opittua etenemisharjoitusta. Esineinä olivat tällä kertaa oma sukka ja hanska. 

Sidoin Romeon puuhun kiinni odottamaan ja kiersin taas kaukaa vasemmalta viemään sukan Romeosta katsottuna suoraan sen eteen n. 30 metrin päähän. Hetsaamalla sukka maahan ja palasin Romeon luo. R lähti tosi lujaa suoraa linjaa sukalle. Viskoi sitä muutaman kerran ilmassa, pudotti maahan jättäen sukan. R alkoi etsiä maastosta, löytyisikö jotain muutakin. Se oli selvästi ihmeissään, kun paikalta ei löytynyt kuin vain tuo sukka, aiemmin kun ollaan treenattu sen omilla leluilla.

Otin Romeon muutamien pyörähdyksien jälkeen takaisin puuhun ja kävin näyttämässä sille uudelleen sukkaa. Uusi lähetys ja nyt Romeo meni sukalle ja tajusi, että mamma haluaakin juuri tämän sukan. Toi sukan nätisti perille. Oikein kiva! :)

Tauon jälkeen uusi harjoitus hanskalla. Esine noin 40 metrin päässä. Tein samoin kun sukankin kanssa ja nyt Romeo toi hanskan nätisti, muutamaa ravistusta lukuunottamatta jalkoihini. HYVÄ TREENI. Nouto sujuu nyt oikein kivasti.. :)

Arki rullaa hienosti


Pakko sanoa muutama sana meidän arjesta. Se nimittäin sujuu päivä päivältä yhä hienommin. Oon niin tyytyväinen tuohon elukkaan. Se on upea koira ja aina tuntuu paremmaksi käyvän. Holsku paranee selvästi iän myötä.

Nyt tuntuu vahvasti siltä, että tuo murkkuikä alkaa jäädä Romeolta viimein taakse. Sillä alkaa olla yhä enemmän tervettä itsevarmuutta, eikä se turhista enää välitä.

Eilen ruuha-aikaan tein ohitteluja muista koirista. Vastaan tuli ensin pikkuinen uros cottoni, joka rähjäsi kovasti Romeolle. R ei päästänyt ääntäkään vaan ohitti koiran oikein kauniisti ensimmäistä kertaa aika läheltä. Ennen se on rähjännyt tälle urokselle.

Seuraavaksi vastaan tulee beagleuros, joka alkaa jo kaukaa haukkua. R murisee hiljaa ja vilkuilee toista koiraa, mutta ei aloita sen kummempaa öykkäröintiä. Vastaan tulee vielä hovawart, joka ohitetaan ihan läheltä ilman minkäänlaista ylimääräistä jurinaa tai  hihnan nykimistä. :)

Tänään koepaikalla sama homma jatkuu. Mäykky haukkuu hurjana, mutta Romeo kulkee ylvään näköisenä ohi eikä juuri noteraa koko mäykkyä. Suunta on nyt kyllä oikein hyvä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti