sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Tunturisusi Ivalossa reenaamassa...

Tunturisusi..
Romeo lomailee parhaillaan Lapissa, täällä Ivalossa ja kaikenlainen reenaminen on nyt lähes tauolla. Vaellettu sen sijaan on PALJON!

Mökin piha on iso nurmikenttä ja soveltuu jälkien tekoon paremmin kuin hyvin, joten pakko oli tehdä Romeolle yksi pk-jälki pitkästä aikaa. :)

Jälki oli n. 60 metriä pitkä, malliltaan suora ja kaartui hieman päästä. Sääskien takia frolickia oli siellä täällä -tyyppisesti. Pirullinen tehdä jälkeä, kun iso sääskiparvi pyörii ympärillä -> siitä syystä jäljellä oli paljon tyhjiä. Alkuun nami joka askeleella, sitten tyhjiä väliin ja taas namia. Loppupalkkana whiskasta rasiassa.

Romeo oli kovin lomatunnelmissa ja jälki meni tosi huonosti. :/

Romeo rynni ja oli äärimmäisen kärsimätön. Paljon rauhoittelua, kunnes sitten alkoi tympäistä itseäni ja annoin mennä loppuun vähän sinne päin. Alku meni kohtuullisen hyvin, pää pysyi alhaalla ja Romeo meni joka askeleen mutta n. 15 metrin kohdalla, pää ei tahtonut pysyä millään maassa.

Siitä eteenpäin R. yritti kovasti hakea myös ilmavainulla, katseella... Sähelsi kovasti omiaan. Hyttyset kiusasivat myös, joten ei hääviä touhua täällä Lapissa tämä reenaaminen. :(

No joo. Ehdottomasti olisi tarvinnut pitkän tauon jälkeen namit joka askeleelle, joten jälkikin oli tosi huonosti tehty.

Loppupalkka oli huonosti piilossa ja rasiassa, jonka Romeo bongasikin katseella ja alkoi kovasti vetää purkille. Purkista puuttui myös kansi, joten varmaan hajukin oli aika voimakas. Mitä sitä työtä tekemään, tuollahan tuo palkka häämöttää. Viisas koira, tyhmä emäntä. :(

Selvästi mejä ja pk-jälki sotkevat Romeota jossain määrin, koska ovat niin kovin erilaisia lajeja. Pk-jälki vaatii rauhallisempaa keskittymistä, hidasta etenemistä, kun taas mejässä mennään rennommin, nopeammin ja enemmän koiran ehdoin.

Toisaalta, reenattu ollaan pk-jälkeä nyt niin vähän, että Romeo ei muista kunnolla homman ideaa. Katsellaan kuinka tuo alkaa tästä jatkossa sujumaan.

Mejä tulee kuitenkin olemaan se meidän päälaji ainakin toistaiseksi. :)

2 kommenttia:

  1. Ai, ai, Ivalo kuulostaa ihanalta. Toivottavasti meidän raitapaitakin pääsee syksyn aikana Lappiin. Holskut tykkää :)

    VastaaPoista
  2. Saariselän alue on mukava paikka koiran kanssa matkaajalle. Hyviä reittejä löytyy vaikka kuinka paljon.

    Ja joo, syksy on hyvä aika matkata. On varmemmin viileämpää kuin kesällä ja sääsketkään eivät haittaa.

    Toivotaan, että Bailykin pääsee pohjoiseen :)

    VastaaPoista