sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Mejäkoe Pieksämäki

Romeolla toinen mejäkoe takana. Tulos hyvä AVO 2 ja harmillisesti vain lopun 10 metriä erotti meidät siirtymästä voittajaluokkaan!

Koe oli Savon Nuuskujen järjestämä ja koiria oli kaikkiaan mukana 19. Noutajia koirista oli 17 ja mukana oli yksi jackrusseli ja paljon mejäporukassa kiinnostusta herättänyt holsku. :)

Maasto

Maastot olivat erityisen vaativia ja meidän tekemällä jäljellä tehtiin myös mm. karhuhavainto... Aika tavalla pelotti liikkua metsässä, jossa karhu kuljeskelee lähes päivittäin. Emme onneksi metsän kuninkaaseen törmänneet. Näimme myös kaksi hirveä ja yhden käärmeen, joten alue oli erittäin riistarikasta koemaastoa.

Koe ei ollut tänään helppo Romeolle. Yöpyminen matkailuautossa oli saanut Romeon vatsan kovaksi ja kovista lenkitysyrityksistä huolimatta sitä kakkaa ei tullut koko lauantaipäivän aikana, vaikka koira oli syönyt paljon ja näki, että sillä oli selvästi hätä. Vieras ympäristö ei kuitenkaan "soveltunut" tähän tarkoitukseen, joten panttaaminen otti koville. Ei ollut "oman pihan tammea" lähettyvillä.

Yö meni huonosti Romeolta röyhtäillessä ja levottamasti paikkaa vaihtaessa, joten väsynyt koira lähti aamulla jäljelle.

Laukaisutesti meni hyvin, eikä pörinöitä muita koiria kohtaan edelleenkään ollut. :)

Laukaisutestin ampuja, eli paikallinen metsästäjä, esitti toiveen päästä seuraamaan Romeon menoa "turistiksi" ja päätin, että suuren ihmisjoukon mukana olo vaan tukee Romeon koulutusta hommaan, joten annoin hänelle luvan tulla mukaan. Romeota seurasi siis tänään minun lisäkseni tuomari, jäljen opas ja turisti.

Jälki


Romeo nuuhkaisi mukaan lähtevät pikaisesti, eikä heitä enää jäljellä ihmetellyt. Romeon lähtiessä jäljelle vettä satoi kaatamalla ja toisin kun Moore, joka lähes nauttii vesisateessa menosta, Romeosta tilanne ei ollut lainkaan mukava ja sade selvästi häiritsi keskittymistä. Vähän väliä Romeo ravisteli turkkia ja tuijotteli minuakin sen näköisenä, että olet aika kelin tähän hommaan valinnut.

Makaukset + kaadon Romeo merkkasi erinomaisesti, joten pisteitä tulee näköjään aina hyvin noista, toisin kun esim. Moorella, joka suhtautuu huomattavan paljon ylimalkaisemmin makauksiin.

Siirtyminen voittajaluokkaan jäi harmittavasti vain 10 metrin päähän! Romeon jälki lähti vikasliikenteisen tien varrelta ja myös päättyi sinne. Kaadon takana ja lähellä kulkenut Suonenjoentie autoineen koitui Romeon kohtaloksi ja keskittyminen herpaantui sen verran sateisella tiellä veden roiskiessa autojen renkaista rekkojen ajaessa ohi, että Romeo alkoi kuunnella tieltä kantautuvia ääniä ja ohitti kaadon vasemmalta puolelta, kaadon jäädessä vain 10 metrin päähän ja suunnaten tietä kohden. Tien ollessa lähellä, koira oli heti pakko pysäyttää (muuten olisi voinut palata itse takasin ilman hukkaa) ja siitähän tulikin sitten se ainoa harmittava hukka.:(

Tulokseksi saatiin siis hyvä kakkonen, eli AVO 2 38/50 p. Loppu harmittaa yhä ja on asioita, joita ei valitettavasti unohda koskaan. Koira tulee hyvän jäljestyksen päätteeksi kaadolle hukattomana (lähes 900 metriä takana) ja viime hetkellä ottaakin väärän suunnan. Ohjaaja ehtii kiroilla aika monta rumaa sanaa tuossa kohtaa mielessä... mutta tällaista tämä mejä on. :)

Erittäin tyytyväinen olen kuitenkin Romeon hienoon suoritukseen jälleen kerran. Monta kokeneempaakin koiraa sai nollia vaikeissa olosuhteissa. Romeon työskentelyä on aina ilo seurata kun se vilkuilee taaksepäin, että mammakin varmasti pysyy mukana. :) Paimen kuin on.

Tuomarin koeselostus (Tuula Svan)

Romeo ohjataan jäljelle ja se jäljestää pääasiassa maavainua käyttäen. Ensimmäisellä osuudella vain yksi tarkistuslenkki, toisella osuudella tarkastellaan osuuden loppuosalla kolmesti. Kolmas osuus jälkitarkasti, kunnes ajaudutaan jäljen sivuun noin 10 metriä ennen kaatoa ja tuomitaan hukka. Puhdas jälki, josta kaadolle jota nuuhkitaan tarkasti. Kulmista ensimmäinen tarkistuslenkillä, toinen tarkasti. Makaukset osoitetaan nuuhkimalla. Hyvää jäljestystä, jota lopun harmittava hukka tänään himmentää. Nuori koira, joka kokemuksen myötä vielä yltää loistaviin tuloksiin. AVO 2 38/50p.

3 kommenttia: