tiistai 20. heinäkuuta 2010

Iloja ja "suruja"


Tokoo
Tokoa reenaillaan lyhyissä jaksoissa mutta kuitenkin usein. Helteet jo vähän jotenkin tympäisee, kun koira näyttää ihan lehmältä, kun pitäisi reenata... :/

Ihan mukavasti Romeo menee kun treenit vaan ovat lyhyitä ja hauskoja. Toistoja en viitsi sille ottaa kovinkaan paljon, vaan pyrin siihen, että onnistumisiin saadaan lopetus ja ilo säilyy.
Perusasento on aika ok, pientä korjailua toisinaan, jos jää vähän väljäksi. Seuraaminen on aika kivaa, jos vaan vire on kohdallaan. Jos ei ole, pää putoilee ja kontakti kärsii. Maahanmenossa tarjoilee silloin tällöin lonkalla lojumista. Paikkamakuut ovat hyviä ja lähes varmoja. Aikaa voisi alkaa pidentämään.

Varmuutta haetaan koko ajan liikkeisiin ja kestoa. Pikku hiljaa hyvä tulee. :)

Tottista pyritään treenaamaan taas enemmän, kunhan saan apuohjaajan mukaan kertoilemaan mitä selän takana tapahtuu.

Ja se arki
Arki on Romeon kaltaisen koiran kanssa välillä hienoa ja välillä se on kyllä ihan yhtä helvettiä. Joskus on päiviä jolloin tosissaan miettii, että miksen ottanut jotakin sosiaalisempaa ja helpompaa rotua tai ainakin vähintään narttua. Romeo kun on välillä aika haasteellinen tapaus. Se on välillä vaan niin ÄIJÄ kun koira vaan voi olla. Niin lutuinen kun se sitten toisaalta onkin.

Ohitukset toisista koirista sujuvat välillä vihaisesti muristen ja jos yhtään antaa lisää hihnaa, alkaa älytön mölinä ja hihnassa poukkoilu. Pyrin itse olemaan mahdollisimman rauhallinen ja jämäkkä sen kanssa. Porsastelua en siltä salli. Asiaa ei paranna se, että meidän lähitienoilla on nykyisin aika paljon irtokoiria, jotka pyrkivät iholle, eivätkä ole omistajiensa hallinnassa. :(
Kova työ on Romeon kanssa tehty ohitusten kanssa ja työsarkaa riittää koska takapakkeja tulee näemmä aina vaan. Yksi Romeon kimppuun hyökännyt uroskoira teetättää paljon työtä ja tämä vi****taa!
Viimeksi tänään sekarotuinen karhukoiraa muistuttava koira juoksi pihasta vauhdilla haistelemaan Romeota. Koira oli narttu ja onneksi Romeon pärstä miellytti sitä. Selvästi Romeo oli varuillaan, että toinen koira taas hyökkää. :(

Kotipiha
Omalla aidatulla pihalla Romeo mölisee (= se on paras sana kuvaamaan Romeon haukkua) ja vahtii katua, ja se syö välillä hermoa. Minkäs teet kun terrierit ovat Romeon siihen opettaneet. On aikoja ja päiviä, jolloin se on hiljaa ja sitten aikoja jolloin sen pitää mölistä kaikkia ja kaikkea ja sitä saa tosissaan komentaa. Helpommalla pääsee kun ottaa kaikki koirat sisälle. Taajamassa asuminen on aika tylsää tästäkin syystä. Romeon ääni on niin kurjan kuuloinen, että sitä ei oikeasti jaksa kuunnella yhtään. Se raukka kun ei osaa kunnolla haukkua, vaan sen haukku on syvältä kurkusta tuleva ulina/murina/haukku-mix, jota ei kukaan täysijärkinen kuuntele kun hetken. Sillä on vaan yksi ääniala, jota se käyttää aina riippumatta siitä onko se iloinen, epäluuloinen tai vihainen... Kumma otus tuossa mielessä.
Lapissa koko viikon aikana Romeo ei haukkunut kertaakaan kun oltiin korvessa, eikä naapureita ollut. Sama on myös aina mökillä. Mikään turhanhaukkuja se ei siis ole. Toi olisi niin ihana koira kun saisikin asua jossain maalla... Voi kun pääsisikin muuttamaan jonnekin maaseudulle...

Ihmisiin Romeon suhtautuu kuitenkin yhä luottavaisemmin. Mejäkokeet ovat tehneet pojalle siinä mielessä selvästi hyvää. :)
Niissähän Romeo tapaa paljon uusia ihmisiä ja saa paljon mukavia kokemuksia heistä. Kokeissa jäljellä liikutaan aina kahden täysin tuntemattoman ihmisen kanssa metsässä ja esim. kokeen tuomarit matkaavat usein koiranohjaajien autossa seuraavalle jäljelle ym. Yhtään kertaa Romeo ei ole osoittanut epäluuloisuutta vieraita ihmisiä kohtaan, joten oikein tyytyväinen siltä osin koiraan. R nuuhkaisee uudet ihmiset pikaisesti ennen jäljelle lähtöä, mutta ei heistä enää sen jälkeen välitä. Vieraat koirat laukaisutestissäkään eivät Romeota sen kummemmin kuumenna, vaan aika lunkisti se odottelee vuoroaan päästä puuhun "odottelemaan ampumista". :)
Enimmän aikaa Romeo on kuitenkin ihan muru, vaikka välillä hermoja koetteleekin... Joten jatketaan harjoituksia, että saadaan siitä ihan mukava elukka aikaiseksi. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti