keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Henga-agia

Agilityyn tutustumassa

Tänään olimme Romeon kanssa ensimmäistä kertaa tutustumassa agilityn ihmeelliseen maailmaan Muuramen seudun kennelkerhon järjestämässä Henga-agissa. Mukavaa oli kuumuudesta huolimatta. :)

Tätä tullaan ehdottomasti jatkamaan nyt kun Romeolla alkaa tuota ikääkin olla riittävästi lajin kannalta. Holsku kun on rotuna mielestäni lähes luotu hyppäämään. Se kun on muutenkin tuommoinen pomppukone ja selvästi pitää tästä lajista. :)

Tunnin alkuun sidoimme koirat kiinni ja kannoimme yhdessä esteet kentälle.

Lämmittelyn tärkeys

Ensin saimme kuulla tärkeää tietoa siitä, että koiran lihaksiston tulee olla AINA riittävän lämmin ennen aloittamista, jotta vältytään ikäviltä revähdyksiltä ja muilta vammoilta, joita lajissa hyvin helposti tulee. Kuuma ilma ei takaa lämpimiä lihaksia, vaan silloinkin lihakset voivat olla kylmät ja jäykät. Alkuun ja loppuun agilitytreenien, koira tarvitsee siis kunnon lenkin, (muistaakseni n. 30 min ennen ja jälkeen treenien on ihan hyvä aika) jotta lihakset lämpenevät ja niin, että koiraa ei mielellään laukkuuteta, vaan viedään ravaamalla.

Romeo nauttii hyppäämisestä ja oli hyvin innostunut kaikesta tekemisestä, eikä houkuttelua juurikaan tarvittu. Sen kanssa oli oikein mukavaa ja ihan hyvin R keskittyi tekemiseen, eikä vilkuillut ympärillä olevia muita koiria.

Tänään saimme tutustua esteisiin; putki, muuri ja pituuseste ja kokeilla niitä kaikkia muutamia kertoja.

Putkessa jätin Romeon apuohjaajalle ja kutsuin koiraa putken toisesta päästä namilla houkuttelemalla. Ensin sanalla "tänne", mutta jo seuraavalla kerralla vaihdoin sanan "putkeen", jota tulen jatkossa käyttämään. Romeo tuli lujaa ja peruutin muutaman askeleen koiran tieltä taaksepäin ja palkkaus. Näitä tehtiin pari kertaa. Hauskaa. :)

Muurissa käytin apuohjaajaa, joka näytti Romeolle namia ja meni esteen toiselle puolelle. Annoin käskyn "muuri" ja juoksin koiran vierellä sen hypätessä muurin yli apuohjaajan luo, jolta palkka. Intoa täynnä Romeo hyppäsi. :) Näitä harjoiteltiin muutama kerta.

Lopuksi teimme pituusesteen, jossa käskysanana käytin sanaa "pituuus" ja sitä harjoiteltiin samoin kuin muuriakin apuohjaajan kanssa.

Käskysana tulee muistaa antaa ajoissa, eikä silloin kun koira jo valmistautuu hyppäämään.

Kivaa oli. Tästä me tykättiin! =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti