sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Tottispäivä Jämsässä

Tottispäivä Jämsässä
Mejän jälkeen välillä vähän muihin hommiin. ;) Onhan mulla palveluskoira. Keski-Suomen Bernit järjesti tänään Jämsässä tottispäivän, jonka vetäjänä toimi Markus Kuusela, malinois-kasvattaja. http://www.harmaakettu.net/fi/
Romeon kanssa olimme mukana aloittelijan roolissa. Alkuun Romeon vire oli ihan nollassa, eikä sillä ollut minkäänlaista kontaktia minuun kentälle mennessä. Kentän hajut vaan kiinnostivat kovasti. Plääh... :( Nuivea väsynyt aasi-ilme ja olemus, eikä ainakaan yhtään auttanut se, että itseänikin vähän jännitti kentällä "esiintyminen" vieraiden ihmisten edessä...
Markus opetti miten tehdään imutusta ja korosti koko opetuksessaan kovasti viettien tärkeyttä ja sitä, että treeneihin tullaan niin, että koiran vire on koko ajan korkealla jo kentälle tulosta asti ja siellä sen tulisi myös säilyä koko treenien ajan. Helpommin sanottu kun tehty. :/ Ensin vietti on saatava koiralla korkeaksi ja vasta sen jälkeen tulee tekniikka.
Hän myös opetti leikittämään koiraa oikein ja nostamaan koiran viettitasoa. Romeo on hänen mukaansa hyvin vietikäs koira, jolla on paljon saalistusviettiä ja taistelutahtoa. Romeo leikkii mielellään kenen tahansa kanssa ja jaksaa loputtomasti... toisin kun emäntä. :( Koskaan en aiemmin ole näin fyysisesti treenannut. Oikeesti oli välillä olo, että hei mä en jaksa enää leikittää tätä. Enpä ollut onneksi ainoa :D, joten täysillä saatiin tänään treeniä tehdä ja ihan mukavaahan se kuitenkin oli. :)
Hyvän koulutusvireen ylläpitäminen pidempään on kuitenkin työlästä ainakin Romeon kohdalla. Markus korostikin omaa reippautta ja koiran vahvaa innostamista, jotta koirakin on koko ajan mukana.
Tehtiin myös muutamia nopeita maahanmenoja niin, että leikitin koiraa patukalla niin, että se sai kunnolla saalistaa sitä, kiitos-sanalla patukka pois, sitten jälleen jahdattiin patukkaa, kunnes maa-käsky. Koiran mennessä maahan patukka lentää palkaksi. Tämä oli hyvä ja tästä Romeo piti kovasti.
Joka koirakolle oli varattu omaa aikaa n. puolisen tuntia kahteen osaan jaettuna ja samalla sai katsoa sitten kaikkien muiden suorituksia. Kokeneemmat tottistelijat tekivät seuraamista, liikkeestä maahanmenoja, noutoa ym. ja mahdollisuus oli kokeilla myös A-estettä. Romeon kanssa en sitten loppujen lopuksi kokeillut tuota estettä, kun on sen verran tolkuton heppu kyseessä ;)...
Markus kertoi myös miten leikittää koiraa kahdella patukalla ja aika nopeasti myös hänen omilta maleiltaan saa virran pois tuota leikkiessä. Leikki olisi hyvä lopettaa aina niin, että koirasta se on mukavaa eikä odottaa, että se väsyy liikaa.
Mukava päivä ja tuli taas paljon uutta ajateltavaa. Kiitos Berni-porukalle ja Helille, että pääsin mukaan! :)
Romeo leikkii kouluttajan kanssa...

Namia


ja sitten leikitään!


2 kommenttia:

  1. Hirveästi onnitteluja mejäkokeesta, sehän meni aivan loistavasti! Sekä Romeolla että Moorella. Älyttömän hienoja suorituksia!

    VastaaPoista