maanantai 31. toukokuuta 2010

Porukkatokossa

Koirakoulussa

Kävimme tänään porukkatokossa saadaksemme taas vaihteeksi sitä koirahäiriötä. Mukana oli tänäänkin paljon erinäköisiä- ja kokoisia koiria.

Kentälläolo meni hienosti ja lähes kuumenematta selvittiin koko tunti. Lopussa Romeon piti vähän pörähtää yhdelle koiralle, mutta muuten käytös oli oikein mallikasta.

Alkupuoli treeneistä oli vähän tökkivää. Romeo oli eiliseen tapaan kiinnostuneempi ympäristöstä kun minusta ja oli taas jotenkin aasimaisen nuivea. Kontaktin saaminen oli vaikeaa, kunnes sitten huomasin mikä oikein mättää. Palkkana ollut naudanmaksa ei selvästi toiminut tänään, vaikka on ollut pitkään ihan ehdoton ykkösherkku Romeolla. Otin tänään eiliset tottispäivän jämäherkut matkaan, joten samoilla nameilla mentiin siis kun eilenkin. En jaksanut alkaa vääntämään mitään muita nameja mukaan tänään enää töiden jälkeen. :( Kokeilinkin vaihteeksi taskusta löytämääni Frolicia ja muutos Romeossa tapahtuikin heti. Romeon kontakti muuttui heti paremmaksi ja koira oli hetkessä hyvin kuulolla.

Harjoittelimme luoksetuloa, paikallaoloa, istumista, maahanmenoa, seuraamista, koirakoiden pujottelua ja -kohtaamisia sekä luoksepäästävyyttä.

Luoksetulossa jätin Romeon kouluttajalle ja kävelin kentän toiseen päähän. Tänne-kutsulla Romeo luokse. Tulee lujaa ja innolla ja peruutan vielä muutaman askeleen ja palkka namilla. Kouluttaja ehdottaa, että voisin palkata lelulla, joka toimii Romeolla paremmin ja motivoi vieläkin enemmän. Niin olen tehnytkin aiemmin Hannan treeneissä ja se toimii paremmin kun namit, joten jatkossa aina patukka-palkka.

Lyhyt paikallaolo oli oikein hyvä. Maa-käskyllä Romeo maahan. Menen hihnanmitan päähän ja palaan palkkaamaan. Toimii myös häiriössä lähes yhtä hyvin kun kotona, joten oikein tyytyväinen. :)

Istuminen ja maahanmeno sujuu hyvin ja Romeo malttaa jo suhteellisen hyvin odottaa vapautus-käskyä ennen kun nousee.

Frolicilla tehtiin seuraamista ja Romeo meni ihan ok. Otimme käännöksiä vasempaan ja oikealle ja teimme muutamia täyskäännöksiä. Oma ryhti kaipaa kohennusta ja siihen tulee kiinnittää jatkossa huomiota, jotta selkä on suorassa. Tarttis varmaan videoida tuota omaa kävelyä, jotta näkisi miltä nuo omat käännökset ja ryhti oikein näyttävät sivusta. Täyskäännöstä voisi harjoitella ilman koiraa, on se sen verran säätämistä. :/

Romeo meni kuitenkin oikein hyvin. Pysähtyi kauniiseen perusasentoon heti kun liike pysähtyi ja oli suhteellisen liki ja suorassa.

Koirakoiden pujottelut ja -kohtaamiset sujuivat ihan hyvin ja pääosin ilman kuumenemisia, tosin kontakti ei tässä ollut kovin hääppönen, johtuen ilmeisesti tuosta maksasta, joka ei siis tänään uponnut toivotulla tavalla.

Parasta koko treeneissä oli kuitenkin se luoksepäästävyys. Reipas ja osaavanoloinen mieskouluttaja kiersi koirat läpi ja katsoi kaikilta koirilta sekä hampaat, että pallit. Eli siis niiltä, joilla ne pallit on... Heh-he. :O

Joskus aiemmin tähän hieman ennakkoluuloisesti suhtautunut Romeo antoi kouluttajan kopeloida itsensä sen kummemmin edes peruuttamatta ja ollen löysällä hihnalla koko ajan. Voi, että mamma oli tyytyväinen Romeon mutakattomaan ja hyvään käytökseen. :) Jokahan tuon kanssa uskaltaisi jo mennä kehäänkin? Hienoa Romeo!

Joka tapauksessa muutos Romeon käytöksessä on selvä ja johtuu vaan siitä, että itse en tee asioista numeroa, enkä minä jännitä niin asioita ennalta! Kouluttajakin sanoi, että Romeo ei ole niin jäykänoloinen treeneissä, kun joskus aiemmin on ollut. Koirassa ei siis ole koskaan ollut mitään vikaa, minussa sen sijaan on ollut. Onneksi tiedostan tuon ongelman itse ja olen kiinnittänyt tuohon kovasti huomiota. Mitä rennompi olen, se rennompi on myös Romeo. :)

Mukavat treenit jälleen ja tuli tuokin selväksi tänään, että oikein hyväkin herkku kaipaa välillä vaihtelua toimiakseen taas hyvin! "Nuivea aasi" katoaa, kunhan nami on vaan riittävän hyvää.

Ja muuten... uusi patukka on kestänyt jo kaksi treeniä, joten on selvästi parempi lelu kun aiemmat, jotka ovat hajonneet jo ekassa treenissä. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti