sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Porukkatokossa

Tokoa

Käväistiin porukkatokossa pitkästä aikaa. Pitkästä aikaa siksi, että tokon pakkasraja on ollut -10 ja pakkasta on ollut tänä talvena aika usein enemmän. Pitkän tauon jälkeen oli tarkoitus lähinnä totutella taas toisiin koiriin ja harjoitella sitä luoksepäästävyyttä. Harjoittelimme Romeon kanssa tänään luoksepäästävyyttä, ohituksia toisista koirista, vähän paikallaoloa, istumista, maahanmenoa ja seuraamista. Heti kentälle mennessä otin Romeon tiukkaan hallintaan enkä antanut sen yhtään aloittaa minkään sortin porsastelua. Tiukka "Ei" heti alkavaan pieneen pörinään ja terävä nykäisy. Muuta ei tarvittu. Se auttoikin heti ja Romeo käyttäytyi tosi nätisti lähes koko treenien ajan. :) Kentältä lähdettäessä yhden koiran läheltä ohituksessa piti Romeota vielä muistuttaa nätisti olosta mutta muuten Romeo käyttätyi ihailtavan hienosti. Romeo ei pörissyt yhtään toisille koirille muiden pörinöistä huolimatta vaan keskittyi yhdessä tekemiseen ja leikkimiseen. :)

Luoksepäästävyys
Kaksi kouluttajaa kiertää kaikki koirat läpi ja tutustuu koiraan silittelemällä ja tervehtimällä koiraa. Varsinaisesti hampaita ei ole harjoituksessa tarkoitus katsoa. Kouluttajan tullessa luo, annan kouluttajalle pallon ja pyydän leikittämään Romeota. Romeo lähtee palloleikkiin mukaan hetkeäkään epäröimättä ja leikkii innokkaana kouluttajan kanssa häntä heiluen ja iloisen rentona. Kouluttaja vaihtuu ja leikittää jälleen ensin pallolla innokasta Romeota. Treenien lopuksi samat kouluttajat tulevat uudelleen Romeon luo. Ensin taas vähän leikittävät Romeota pallolla ja sitten silittelevät ja paijaavat sekä koskettelevat koiran suupieliä kaulaa ja päätä. Romeo heiluttaa häntää ja on ihanan hyväntahtoinen. Leikki tuntuu toimivan oikein hyvin rentouttajana ja Romeo on selvästi huomannut, että myös vieraat osaavat leikkiä oikein hyvin ;) Oikein hyvä harjoitus. Lopuksi otan Romeon perusasentoon kuten tokon luoksepäästävyydessä ja kouluttaja tulee edestä meidän luo ja kääntyy sitten pois. Palkkaan Romeota samalla ja pidän huomion itsessä. Hyvin menee tuokin. Ihana äijä tuo Romeo!

Ohitukset
Ohituksia teemme niin, että koirakot muodostavat ison ympyrän. Jokainen koirakko vuorotellen kiertää ympyrän sisällä toisten koirien ohi pitämällä koiran huomion itsessä nameilla tai lelulla. Toivottavaa tietenkin on, että hihna on löysä. Samaan aikaa ympyrässä olevat palkkaavat omia koiriaan ja pyrkivät pitämään koiran huomion myös itsessä namein. Toisella kierroksella aina kun ympyrää kiertävä koira on oman koiran kohdalla, koira laitetaan istumaan. Romeo kulkee nätisti ympyrässä namia tavoitellen ja seuraa-käskyn alla. Yhtään pörinää ei kuulu. Samoin kuin toiset koirat ohittelevat meitä, Romeo katsoo tarkasti minua ja palkkaan sitä tiiviisti ja samalla kehun. Välillä leikitän vähän pallolla jotta Romeo pysyy koko ajan rentona.

Paikallaoloa teemme niin, että koira jää paikalle istu-käskyllä, askel eteen, ja paluu koiran luo jne. Romeo ei keskity siihen kovin hyvin joten en vaadi siltä tänään mitään sen kummempaa kunhan vaan kentällä osaa olla siivosti pitkän tauon jälkeen. Maahanmenoja tehdään muutamia. Se sujuu oikein hyvin ja Romeo on suorassa ja maahanmeno on mukavan nopeeta. Muutamia istu-käskyjä ja tännetuloja harjoitellaan myös. Ihan ok joten oikein tyytyväinen olen koiraan. Toisaalta tuntuu välillä vähän kurjalta kun sille on joutunut olemaan tosi tiukkis välillä mutta pitää antaa vastaavasti paljon hyvää palautetta oikeasta käytöksestä joten eiköhän se siitä. Parasta on kuitenkin se, että Romeo kokee selvästi minut enemmän turvaa antavampana kuin aiemmin ja alkaa saada itse lisää varmuutta ja rentoutta. Kivat treenit ja nämä porukkatokoilut täydentävät oikein mukavasti tokokurssin yksilötreenejä. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti