sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Josko mekin joskus?


Tokon alokasluokka haaveena?

Voi olla, että tämä ei koskaan tule toteutumaan mutta haaveitahan pitää ja saa aina olla. =) Olen tutustunut tokon alokasluokkaan vaadittaviin liikkeisiin ja se voisi olla meidän yksi pitkän ajan tavoite, mitä kohti treenattaisiin Romeon kanssa hiljalleen. Siis todella pitkän ajan tavoite ;)...

Alokasluokassa arvostellaan siis nämä jutut;
luoksepäästävyys, paikalla makaaminen, seuraaminen kytkettynä, seuraaminen taluttimetta, maahanmeno, luoksetulo, seisominen, vapaahyppy, kokonaisvaikutus...

Vaikeinta tulee olemaan varmasti tuo paikalla makaaminen kun kolmen metrin päässä on toisia koiria ja kaksi minuuttia on tooosi pitkä aika... muuten tuo ei niin pahalta kuulosta.

Romeon kanssa haastavaa on myös tuo hyvän vireen ylläpito pidempään yllä. Se on sellainen On/Off-koira. Joko täysillä mukana tai sitten lähes unessa. Voihan se olla, että kun se tuosta vähän aikuistuu, tuo asia muuttuu ilman sen kummempia poppakonsteja. Hyvänä päivänä se on kuitenkin upea harrastuskoira, joka jaksaa tehdä työtä täysillä ja treenaminen on kivaa ja palkitsevaa. Pienissä jaksoissa edetään ja katsotaan sitten mitä me saadaan yhdessä aikaan... vai saadaanko sitten yhtään mitään. ;) Sekään kun ei niin vaarallista ole.

2 kommenttia:

 1. Onnea ihan aluksi Romean huikean upeasta debyytistä, se on aivan mielettömän komea koira, toivottavasti näen sen joskus livenäkin ! :-D Tast on tunnetusti tiukka tuomari, eli tosi hyvät arvostelutkin saitte.

  Meilläkin kauhulla odotellaan huhtikuuta, päätin ilmoittaa Moskun tokon alokasluokan kilpailuun, Moskuhan osaa kaikki liikkeet kuin vettä vaan mutta täälläkin tuo paikallaanmakuu muiden koirien vierellä pelottaa,(ja se millä päällä koira sattuu olemaan, mokaako ohjaaja..) Mosku kun rakastaisi kaikkia muita koiria. ;-)

  Kuulostaa myös tuo on/off-asenne tutulta, meillä Mosku on aina 110% mukana tai sitten motivaatio on täysi 0. Tai sitten kun sen saa motivoitua niin yksikin virhe ja motivaatio tippuu taas nollaan ja koira haistattaa suurinpiirtein homeet; 'treenaappa akka yksinäsi.' luonnetta löytyy näiltä näköjään.. :-D

  Olenkin unohtanut linkittää tän teidän treeniblogin meidän uuden blogin sivuille(muutettiin blogspotiin myös), tätä kun tulee luettua ahkerasti. :-)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! =)

  Hienoa, että uskaltaudutte kisaamaan. Me pidetään kovasti peukkuja Moskulle!

  Me ei valitettavasti ihan täysiä päästä treenaamaan Romeon kanssa tokoa esim. sisällä kun meillä on aina kotosalla kolme "tokoojaa", joten kahdelle muulle on oltava jotain omaa ohjelmaa sillä välin kun treenataan. Mutta hiljaa hyvää tulee vai mitenkä se nyt oli...=)

  Kiva tuo teidän uusi blogi. =)

  VastaaPoista