keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Joka päivä jotakin...


Pakkasta uhmaten...
... me treenataan joka päivä jotakin pientä.

Perusasento
Liikkeestä pysähdyttyä perusasento tulee hyvin sivu-käskyllä. Asento on suora ja hyvä. Jos Romeo on esim. edellä, sivu-käsky ei ole riittävä, vaan joudun antamaan käsiapuja, jotta saan sen sivulle. Treenaan myös sisällä niin, että myös ruoka tulee sivu-käskyllä, joten palkka on oikein motivoiva. Tarkoitus on saada koira menemään sivulle pelkällä käskysanalla.
En tiedä mitä sen päässä liikkuu, vai liikkuuko välillä yhtään mitään ;) mutta sisällä ruokaa antaessa se mm. saattaa ihan pokkana jätättää metrin minusta, eli jää "hiukan" taakse istumaan. Näyttää muuten aika koomiselta istuessaan noin kaukana takana ja yrittäen silti tiukasti katsoa silmiin. Palkka tulee vaan ja ainoastaan juuri oikeasta paikasta, joten vähän säätämistä tuntuu vielä olevan tuon varmuuden kanssa. Tai sitten se vaan koettelee ihan huvikseen mitä tuo mamma tästä tuumaa... :/. Yleensä kun ruoka tulee jo siitä, että ottaa katsekontaktin eikä siihen muuta ole aiemmin tarvittu. ;) Olisiko hiukan kaavoihin kangistunut?
Seuraaminen
Se osaa, se osaa... mutta vireen pysyminen pidempään hyvänä on aikas lailla työlästä väliin. Parhaimmillaan mennään kuin oppikirjasta suoraan ja toisinaan taas sen ajatukset harhailee jossakin ihan muualla.
Liikkeestä maahanmeno
Putoaa maahan lopulta mutta tarvitsee useamman käskysanan. Tarjoilee mm. kaunista perusasentoa ja näkee selvästi, että tietää käskyn mutta ei oikein huvita. Lysähtää sitten lopulta lojumaan kaikkea muuta kun suorassa maahan ja pääsen kuitenkin lopulta palkkaamaan maahanmenosta, kun tätä ei olla paljoa harjoiteltu. Tätä täytyy harjoitella kovasti. Ei kovin hääviä.
Nouto
Romeo sivulle, dummy lentoon, odotus kun dummy on maassa ja lähetys tuo-käskyllä. Lähtee tosi lujaa ja innokkaana ja nostaa dummyn ja kääntyy välittömästi tuomaan sitä. Ote on löysä ja dummy putoaa kerran, jollon Romeo nappaa narusta kiinni ja roikottaa siitä... putoaa jälleen : (. Romeo korjaa tomerasti otteen ja tuo dummyn iloisena minulle jalkojen juureen ja siitä palkka.
Sama toistuu joka harjoituksessa. Ote on löysä joten kapulaotetta pitää saada paremmaksi. Muuten nouto sujuu hyvin.
Ohitukset
Epämääräiset liikkujat; kuten kovaa lähestyvät juoksijat, potkurit, "hiipivät" papat, (Romeosta on jotenkin uhkaavaa, jos ihminen kulkee hyvin hiljaa) pulkkaa vetävät kiljuvat lapset ym. ohitetaan narupallon kanssa hyvin. Pallo lentää taskusta siinä vaiheessa kun Romeo katsoo lähestyvää epämääräistä tulijaa ja huomaan koiran jännittyvän. Leikitän Romeota samalla pallolla ja ihan huomaamatta ohitus sujuu hyvin pallolla leikkien ja Romeon ollessa iloinen ja rento. Tämän ohitustavan kun saisikin sopimaan myös noihin toisiin koiriin.
MUTTA... Koirien kohdalla tämä ei toimi. Pallo jää maahan lojumaan, kuten myös namit, joten kierrämme muut mielellämme kauempaa ja jatkamme harjoituksia hiljalleen. Ehkä me joskus vielä onnistutaan tässäkin... :/.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti