torstai 29. lokakuuta 2009

Romppu-video!


Romeo verijäljellä =)...
Lisätäänpä tämä video nyt sitten tännekin tuolta koiriemme blogista. Eli tässä video, jossa Romeo oli verijäljellä syyskuussa.


Jälki oli...
  • maastoltaan tavallista suomalaista perusmetsää, yksi polunylitys, paljon aluskasvillisuutta.


  • jälki on mejäkokeen avoluokan jälkeä vastaava muodoltaan, eli lähes U-kirjaimen muotoinen, sivut 100x100x100m

  • kulmissa 90-asteen kulmat kahdella makauksella


  • kaatona hirvensorkka


  • verimäärä n. 1 dl


  • vanhenemisaika 2 h
Videokuvaaminen
Videoa on leikattu monin paikoin, koska kuvaaminen epätasaisessa maastossa on aika haastavaa. Kuva usein pomppii lähes holskun veroisesti ;). Sen lisäksi videokuvaaja mm. kaatui satuttaen polvensa ja kirosi aika railakkaasti yhdessä kohtaa...

Selostus Romeon jälkityöskentelystä
Romeo jäljestää itsenäisesti. Sitä ei ole kehotettu sanoin, eikä ohjailtu liinalla. Pyrkimyksenä minulla mejäkoiranohjaajana on olla mahdollisimman eleetön, antaa koiralle tilaa työskennellä sekä pyrkiä koko ajan luottaamaan koiraan. Paikka, jossa Romeo pysähtyy "pyörimään" on vanha heinäinen polku, joka ei näy videolla. (Polun ylitykset ovat usein haastavia paikkoja aloitteleville jälkikoirille.) Romeo "kysyy" kerran katseella apua minulta, mutta kun annan koiralle merkin, että "luotan sinuun", (kääntämällä katseen toisaalle) se jatkaa hienosti itsenäistä työskentelyä. Romeo hakee hetken oikeaa suuntaa ja löytää sen.
Romeo jäljesti jäljen hyvin, osittain ilma- ja maavainulla. Se löysi kaadon, jonka merkkasi nuolemalla. Makaukset Romeo merkkasi myös erittäin hyvin, eli pysähtyen ja nuollen niitä.

Näin aina... :(
Voi persaus, miltä sitä itse aina kuvissa ym. näyttää. Tukka tietenkin kampaamatta ja muutenkin aina niin "hauskannäköisenä". Tätä videota kun ei todellakaan lähdetty kuvaamaan ajatuksella, että se tulisi nettiin... Täällä se nyt kuitenkin on... :/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti