lauantai 2. maaliskuuta 2019

Lumikenkäilemään!


Jäältä lähti (niin käsittämätöntä kuin se onkin talven lumimäärään nähden!) lähes kaikki lumet, joten piti etsiä taas vaihtoehtoisia lenkkireittejä. Metsässä riittää yhä lunta, joten hankittiin tänä talvena miehen kanssa itsellemme lumikengät. Ne ovat kyllä yksi parhaimmista hankinnoista aikoihin! 

Lumikenkien myötä saa ihan uudenlaisen vapauden liikkua sielläkin, missä ei muuten tule kulkeneeksi. Nyt on sitten koluttu metsiä ristiin rastiin koirien kanssa. Koirat kyllä arvostavat kun pääsevät poluilta seikkailemaan kunnon metsään! Näillä mennään. 


En koe lumikenkäilyä juurikaan tavallista kävelyä raskaammaksi, eivätkä esim. jalkani kipeenny kävelystä. Eka lenkki oli 7,5 km, vaikka neuvottiin aloittamaan rauhallisesti. Tosin kävelen paljon muutenkin, joten sekin varmasti vaikuttaa. Suosittelen kyllä lumikenkäilyä ihan kaikille. Sanotaan, että jokainen joka osaa kävellä, osaa myös kävellä lumikengillä. Moni lumikenkäilijä käyttää myös sauvoja, mutta koiraihmisenä koen paremmaksi pitää kädet vapaana. 


Lumikenkäilysääksi on hyvä valita sellainen sää, että hanki kantaa myös jonkin verran koiria. 


Hankikannolla on koirienkin helppo liikkua. 


..ja leikkiä.
Järkkärikin on keikkunut usein matkassa mukana, joten valokuviakin on tullut otettua. 


PoseerauksiaEi kommentteja:

Lähetä kommentti