lauantai 2. joulukuuta 2017

Hiljaisuus-projekti

Tästä se lähtee! Nimittäin koko talven kestävä Hiljaisuus-projekti tottiksessa. Ei hiota liikkeitä, vaan tehdään hyvää mieletilaa ja keskittymistä. Haukkuvaaran lämmin halli on varattu maaliskuun alkuun kerta viikkoon ja se viimeistään takaa sen, että säännöllistä treenejä tulee tehtyä.



Tänään käytiin taas vähän osaavampien silmien alla treenaamassa. Ongelma ei kuulema ole niin paha kuin mitä voisi luulla. Myyllä ääntely on opittu tapa, joka ei johdu millään tavalla hermoista tms. joten se on ihan pois koulutettavissa oleva juttu. Tultiin siihen tulokseen, että patukkaleikkiä ei myöskään kannata poistaa Myyltä kokonaan. Hyvästä työstä pitää kuitenkin tulla hyvä tili, josta koira myös palkkaantuu kunnolla. Miksi se ei saisi iloita silloin kuin tekee hienosti ja on hiljaa? Liikkeille lähdöissä ääni saatiin helposti esille ja näitä tehtiin paljon. Kontaktista kehu, seuraa-käsky ja jos äänteli, aa-a muistutus, eikä liikkeelle. Pääsi eteenpäin vasta kun oli äänetön. Palkkaus aina silloin kun on hyvin keskittynyt ja tietenkin hiljaa. Eli ihan näitä perusjuttuja. Paikallaan pönötys perusasennossa aiheutti turhaumaa ja sitä, että pälyili ympärilleen. Tässäkin kun Myy otti itse aktiivisesti kontaktin, kehuin ja kun kontaktiin tuli kestoa, palkkasin. Nyt vaan pitää olla todella kärsivällinen, eikä hötkyillä näiden asioiden kanssa. Treenikamulla, (joka nyt koutsaa meitä tässä ääntely asiassa), oli itsellään kovasti ääntävä mali, joka tänä päivänä on ihanan hiljainen ja työnteossa keskittynyt koira. Tämän koiran näkeminen valaa kyllä uskoa siihen, että ääntelystä voi oikeasti päästä eroon, mutta töitä se vaatii. Kahtotaan ny miten meidän käy!

2 kommenttia:

  1. Mä tein yhtenä keväänä/kesänä ison työn koiran hiljaiseksi saamisessa ja vaikka se oli aikaa vievää ja ärsyttävää, niin kyllä vaan kannatti! Tosin jo seuraava vuonna aloin lipsumaan hiljaisuuskriteereistä ja nykyään taas ääntä lähtee...

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla, että näitä onnistumisiakin on. :) Aika usein kuulee, että teitpä niin tai näin ääntelyn kanssa, mikään ei ongelmaa poista...

    Joo, tuon ärsyttävyyden tunnistan kanssa itsessäni. Tulokset näkyvät hitaasti ja sitten kun on pieni epäilys, että auttaako koulutus. Kärsivällisyys ei ole koskaan ollut paras puoleni, mutta olen päättänyt, että tämä homma saa nyt kaiken aikani.

    VastaaPoista