maanantai 13. marraskuuta 2017

Yhtä vaille käyttövalio - Maastosta täydet!


Ei ollut tarkoitus käydä enää pk-kokeissa tällä kaudella, mutta kun Jämsä on nii-in lähellä ja sinne olikin paikka, niin...

Koetta edeltävänä päivänä Myy karkasi riistan perään. Oli kateissa puoli tuntia ja takaisin tullessa näytti hetken siltä, että takapääkin huojui. Oli juossut itsensä vähintäänkin maitohapoille ja kukapa tietää miten oli ryteikössä törmäillyt. Myy meni suoraan vesiojaan lotraamaan ja juomaan. Nousi sieltä taas omana ehtana itsenään ja ravisteli itseään. Loppupäivä meni Myytä tarkkaillessa. Onneksi kaikki näytti olevan kunnossa. Oli taas niin sydän syrjällään huolesta. Riistalähtöjä ei ole nyt aikoihin ollutkaan, mutta tietty niitä tulee juuri silloin kun seuraavana päivänä on koe. Pääasia tietty, että koira on kunnossa.

Aamulla sitten ajeltiin Jämsään. Vettä ja räntää satoi koko päivän, mutta sehän ei ole mitään uutta. Koirat ovat ainakin tottuneet tänä syksynä treenaamaan huonolla säällä, joten märkä ei aiheuta ongelmia.

Tottis
Noh, tottiksilla aloitettiin. Ei yhtään liikevirhettä, joten miettikääpä mihin mahtoivat pisteet hävitä? 79 p. Ps. Videota ei ole tulossa...

Henkilöetsintä
Sitten lähdettiin ajelemaan autoletkassa maastoon. Maasto oli oikein mukava ja jälleen Koirakorpeen verrattuna myös helppo. Polveileva maasto sammalpohjalla, jossa oli koiran kiva juosta. Edellisen kokeen jälkeen on menty joka harkka irtorullilla ja nyt sitten pitkästä aikaa kiintorulla kaulaan. Etukulmat hyvät, tarkasti huolella. Vähän ennen 100 metriä ensimmäinen maalimies löytyi oikealta. Näyttö erinomainen. Tuomari vitsaili maalimiehen noustessa piilostaan, että onko tämä vale kun on akka, eikä ukko, millä sanalla Myytä lähettelen... Toinen maalimies jossain parissa sadassa metrissä kallioiden välissä. Näyttö erinomainen. Kolmas maalimies reilussa 250 metrissä oikealla roskalaatikossa. Tässäkin näyttö erinomainen. Myy teki koko radan todella hyvällä energialla ja varman oloisesti. Pisteitä ansaitusti 170 p, eli TÄYDET pojot!! Ihan huikeeta! Oli kyllä mahtava fiilis kun tuomari kertoi pisteet. Myyltä niin superhieno veto ja sitä oli kyllä ilo ohjata. 💝

Esineruutu
Viimeisenä oli esineruutu, joka on selvästi myös Myyn vahvuus. Voi millä intohimolla ja voimalla se esineitä taas etsi ja palautti! Kolme pistoa ja kolme esinettä. Tuomari sanoi Myyn luovutuksesta, että koesääntöjen mukaanhan luovutusasento esineruudussa on vapaa, joten Myyn luovutuskaan ei pudottanut yhtään pistettä. 30/30 ja sehän tiesi sitä, että maastosta tuli täydet 200 pistettä! Yhteispisteet riittivät hienosti ykköstulokseen! Pisteitä yhteensä 279 p.

Odotellaan esineruudun alkamista. Myy jo kalibroi nenäänsä. 

Mukava koe säästä huolimatta. Kuusi pk-koetta tuli sitten käytyä tällä kaudella ja nyt on hyvä hetki jäädä ansaitulle huilitauolle.


2 kommenttia:

 1. Vau mitkä maastopisteet, onnea!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Sini! :)

  Onhan me tehty töitä, mutta silti aika vaikea tätä on itsekään uskoa. :) HK1 saatiin viime vuonna ja tänä vuonna tavoitteena oli saada HK2. Plussana tulikin sitten vielä 2 x HK3 ykköstuloksella ja pm-hopeaa. Pitää vaan jaksaa aina uskoa omiin unelmiin.

  Myyn tämä hakurata menee kyllä jo tunnepuolella aika lähelle noita Mooren huippusaavutuksia; Mejämestaruushopea ja 2 x täydet avossa. Nämä kokeet ovat kyllä tarjonneet hienoja onnistumisen tunteita.

  Maan pinnalla kyllä pysytään hyvin, kun on tuo tottis, mutta onneksi siihenkin on saatu hyviä vinkkejä, joilla mielentilaa lähdetään talven aikana parantamaan. Tietääpähän ainakin mitä treenata.

  VastaaPoista